Ενημέρωση Επικαιρότητα

Μαύρη μητέρα έγινε η πρώτη στον κόσμο που γέννησε δύο λευκά παιδιά – Δείτε φωτογραφίες

Αυτός ο κόσμος είναι ένα πανέμορφο μέρος διαφορετικότητας. Οι άνθρωποι έρχονται σε διάφορα μεγέθη, σχήματα και χρώματα και αυτό είναι υπέροχο. Όταν δύο άνθρωποι συναντιούνται και κάνουν παιδιά, εκείνα κληρονομούν τα γονίδιά τους, που καθορίζουν την προσωπικότητα και την εμφάνισή τους. Υπάρχουν κάποια κυρίαρχα γονίδια, όπως τα καστανά μάτια, αλλά και τα υποτελή, όπως τα γαλανά. Μερικές φορές, όμως, τρελά πράγματα συμβαίνουν όταν τα υποτελή υπερισχύουν των κυρίαρχων.
 
Γνωρίστε την Κάθριν Χόγουαρθ και τον σύζυγό της, Ρίτσαρντ.
 
Οι δυο τους έγιναν γονείς. Μόλις γεννήθηκε ο γιος τους, όμως, έμειναν έκπληκτοι.
 
627ed545a07d333d710fdeb83cc0fb27
 
 
Ο Τζόνα, που πλέον είναι 3 ετών, είναι ένα ξεχωριστό παιδί. Με έναν μαύρο γονέα και έναν λευκό, κανείς δεν περίμενε να γεννηθεί με αυτή την εμφάνιση.
 
Στην πραγματικότητα, οι γιατροί είπαν στους γονείς του πως είναι ένας στο εκατομμύριο.
 
057ae1be58dbd58e22dd2f577be06e34
 
 
Ο Τζόνα γεννήθηκε με λευκό δέρμα και μπλε μάτια! Η Κάθριν και ο Ρίτσαρντ δεν μπορούσαν να πιστέψουν αυτό που είχε συμβεί. Στην αρχή πίστεψαν ότι τους έδωσαν λάθος μωρό.
 
d3e067dce4b008b9010444ec94ffe76b
 
Ένας γενετιστής μίλησε με τους γονείς. Τους είπε ότι ήταν εξωπραγματικό, αν κρίνουμε από τη νιγηριανή καταγωγή της μητέρας και ότι αμφιβάλει αν θα συμβεί ξανά κάτι τέτοιο.
 
6a98a631046e57716d6e536efaec20bd
 
 
Μερικά χρόνια αργότερα, περίμεναν το δεύτερο μωρό τους. Όταν μίλησαν με τον γενετιστή, τους είπε ότι υπήρχε πιθανότητα 1 στο εκατομμύριο να συνέβαινε το ίδιο και με το δεύτερο παιδί τους. Μάλλον πρέπει να αγοράσουν κάποιο λαχείο, μετά από αυτό που συνέβη αργότερα.
 
Έσπασαν κάθε πιθανότητα! Έφεραν στον κόσμο ένα πανέμορφο κορίτσι, τη Σοφία, νικώντας κάθε πιθανότητα, αφού γεννήθηκε με λευκό δέρμα και μπλε μάτια!
 
Δεν μπορούσαν να το πιστέψουν. Φαίνεται ότι οι δυο τους έγραψαν ιστορία. Είναι το πρώτο διαφυλετικό ζευγάρι που κατάφερε να φέρει στον κόσμο δύο λευκά παιδιά.
 
Άλλη μία γενετιστής προσπάθησε να ρίξει λίγο φως στην υπόθεση. Η Κολίν Λιντς είναι μοριακή γενετιστής και είπε στους γονείς ότι οι πιθανότητες να συμβεί κάτι τέτοιο ήταν όντως 1 στο εκατομμύριο. Πόσο μάλλον να συμβεί δύο φορές.
 
0262b72645714d31a679493eba873af9
 
Η Κολίν Λιντς εξήγησε πώς μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο. «Υπάρχει πιθανότητα να βρίσκεται κάπου στους μακρινούς προγόνους της μητέρας ένα λευκό γονίδιο και με κάποιον αταβισμό, να επανεμφανίστηκε τώρα», είπε στους γονείς.
 
Οπότε, η Κάθριν είχε μάλλον έναν λευκό πρόγονο. Μας δείχνει ότι ποτέ κανείς δεν ξέρει ακριβώς την προέλευσή του.
 
Όποιο χρώμα και να έχουν πάντως, είναι πανέμορφα. Ο Τζόνα έχει δεχτεί ήδη προτάσεις από 5 πρακτορεία μοντέλων. Δεν μας κάνει εντύπωση βέβαια, αν κρίνουμε από τις υπέροχες μπουκλίτσες του και τα γαλανά του μάτια.
 
Η Σοφία βρίσκεται επίσης στο προσκήνιο. Έκλεισε την πρώτη της δουλειά ως μοντέλο, σε ηλικία μόλις 3 εβδομάδων. Φαίνεται πως τα περιμένει ένα λαμπρό μέλλον.
 
Το ζευγάρι έχει τραβήξει την προσοχή των επιστημόνων όλου του κόσμου. Έχουν εντυπωσιαστεί από το παιχνίδι των γονιδίων.
 
9d683345728a80cdaabaff5504ec0683
 
 
Ο καθηγητής Ίαν Τζάκσον, από το Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου, είχε μερικά νέα για τους γονείς.
 
Ο καθηγητής τους είπε μερικά σοκαριστικά νέα. Πιστεύει πως υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να βγουν λευκά και τα επόμενα παιδιά τους. «Μόλις ενωθεί ένα ζευγάρι σαν και αυτό, οι πιθανότητες να βγουν λευκά τα παιδιά τους ανεβαίνουν στις 1:4 ή ακόμη και 1:2», εξηγεί.
 
Οι γιατροί έχουν εντυπωσιαστεί από τα παιδιά αυτά. «Οι γιατροί και οι μαίες πάντα σχολιάζουν το χρώμα των παιδιών μου και ο κόσμος συχνά μπερδεύεται όταν με βλέπει μαζί τους», αναφέρει η Κάθριν.
 
Προφανώς, ο κόσμος μπερδεύεται όταν πρωτοβλέπει την οικογένεια. «Τους βλέπω να μας κοιτούν δυο φορές, να αναρωτιούνται αν είμαι η μητέρα τους ή όχι. Έχω κουραστεί να με σταματούν στο δρόμο και να με ρωτούν αν είμαι η νταντά τους», εξηγεί.
 
a3ce4d823e25dcb58c5cb7f64c2a1994
 
Πρέπει να είναι εξουθενωτικό για τους γονείς. «Ο κόσμος μάλλον δεν μπορεί να καταλάβει πως κι εγώ μπορώ να γεννήσω λευκά παιδιά.»
 
Τι σκέφτεται, όμως, ο πατέρας; «Ενώ είναι ενδιαφέρον το πώς ευθυγραμμίστηκαν τα γονίδια, εμάς δεν μας ενδιαφέρει το χρώμα των παιδιών μας. Απλά αισθανόμαστε απίστευτα τυχεροί που έχουμε έναν πανέμορφο γιο και μια πανέμορφη κόρη», αναφέρει ο Ρίτσαρντ. Απλά θέλουν όσα θέλει κάθε γονιός. Αυτό που θέλουν, είναι τα παιδιά τους να είναι πάντα χαρούμενα και υγιή. Και φαίνεται πως θα τα καταφέρουν!
 
eb0ebbe9beb8b9a69c25d4f2672ac90b
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Μετάβαση στο περιεχόμενο