Μωρό Προτεινόμενο

Μια εργαζόμενη μητέρα βρίσκει πάντα χρόνο να θηλάσει το μωρό της-Οι γυναίκες στην Αιθιοπία μπορούν, εσύ;

Μια ημέρα με την εργαζόμενη στον τομέα της υγείας Elsebeth Aklilu

Ο μητρικός θηλασμός είναι ένας από τους πιο οικονομικούς και αποτελεσματικούς τρόπους για να ενισχύσουμε την υγεία των παιδιών.

Η Παγκόσμια Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού 2015 που γιορτάστηκε αυτές τις ημέρες, 1 με 7 Αυγούστου (στην Ελλάδα η Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού γιορτάζεται 1 με 7 Νοεμβρίου) έχει ως στόχο την ενδυνάμωση των γυναικών ώστε να συνδυάζουν αρμονικά την εργασία τους με το μητρικό θηλασμό και την ανατροφή των παιδιών τους.

Η εργασία μιας μητέρας, είτε στο δημόσιο είτε στον ιδιωτικό τομέα, δεν πρέπει να γίνεται ποτέ εμπόδιο στην υγεία και ευημερία της ίδιας ή του παιδιού της.

8hlasmos-juniorsclub.gr

(Αριστερά) Η Elsebeth Aklilu ζυγίζει ένα παιδί σε ένα τοπικό κέντρο υγείας. Κρατική υπάλληλος, η Aklilu εξυπηρετεί την ίδια της την κοινότητα, ένα χωριό που ονομάζεται Maderia στην περιοχή Oromio της Αιθιοπίας, εκπαιδεύοντας τις γυναίκες σχετικά με τους τρόπους που μπορούν να διατηρήσουν τον εαυτό τους και τα παιδιά τους υγιή.

8hlasmos2-juniorsclub.gr

Η αντιμετώπιση και αντιστροφή των πολυδιάστατων αιτιών του υποσιτισμού, όπως η έλλειψη σωστής διατροφής, μητρικού θηλασμού ή καλών πρακτικών οικογενειακού προγραμματισμού, αποτελούν ένα μεγάλο τμήμα της εργασίας της.
 
“Θέλω να δω την κατάσταση να αλλάζει. Αυτό είναι που με κρατά σε αυτή τη δουλειά”, λέει.
8hlasmos3-juniorsclub.gr
Η Aklilu συμβουλεύει την Kedo Abdula, την οποία ο σωστός οικογενειακός προγραμματισμός βοηθά ώστε να παραμείνει υγιής, ενώ φροντίζει και θηλάζει την 21 μηνών κόρη της.
 
“Η μητέρα μου δεν είχε προγραμματίσει πότε θα κάνει τα παιδιά της», λέει, «και μπορώ να δω τις διαφορές μεταξύ της δικής μου παιδικής ηλικίας και της κόρης μου.
8hlasmos4-juniorsclub.gr
Η Aklilu παραπέμπει σε μια κάρτα υγείας για την οικογένεια, ενώ παρέχει συμβουλές σε μια γυναίκα. Οι κάρτες αυτές απεικονίζουν την κατάσταση της υγείας των παιδιών μιας οικογένειας και περιέχουν επίσης εκπαιδευτικές πληροφορίες σχετικά με τις βέλτιστες πρακτικές για την υγεία των παιδιών, συμπεριλαμβανομένου του μητρκού θηλασμού, αλλά και για όλη την οικογένεια.
8hlasmos5-juniorsclub.gr
Εκτός από την ακούραστη αφοσίωσή της στα παιδιά και τις γυναίκες στην κοινότητά της, η Aklilu βρίσκει το χρόνο για να χρησιμοποιήσει τις γνώσεις της για να βελτιώσει την υγεία και της δικής της οικογένειας.
 
Κάνοντας ένα διάλειμμα από τη δουλειά, θηλάζει το 10 μηνών γιο της, Fikir Mekete.

]]>

Μετάβαση στο περιεχόμενο