Θέματα υγείας Προτεινόμενο

Μητέρα με καρκίνο μαστού, κατάφερε να γεννήσει και τώρα θηλάζει! Δείτε τι δημοσίευσε…

Συγκλονίζει η ανάρτηση της Valarie Molstre στο προφίλ της στο facebook! Η μητέρα καρκινοπαθής, έκανε έναν αγώνα να γεννήσει ένα υγιέστατο μωρό και μετά έδωσε ακόμη μία μάχη, ήθελε και τα κατάφερε να θηλάσει το μωρό της!

Αυτό είναι το μήνυμα της μανούλας Valarie

Σήμερα ο γιος μου κι εγώ ξεπεράσαμε ένα μεγάλο εμπόδιο στο ταξίδι του καρκίνου του μαστού. Σήμερα θήλασε πρώτη φορά μετά τη χημειοθεραπεία.

Διαγνώστηκα με καρκίνο του μαστού στην 28η εβδομάδα της εγκυμοσύνης μου. Ο καρκίνος μου ήταν στάδιο 2, βαθμός 3 και τριπλά αρνητικός (πολύ επιθετικός). 

Έτσι οι γιατροί αποφάσισαν να ξεκινήσω χημειοθεραπεία ενώ ήμουν έγκυος. Μετά από 5 κύκλους χημειοθεραπείας, γέννησα ένα υγιέστατο αγοράκι.

Μου είπαν ότι δεν θα μπορούσα να θηλάσω για εβδομάδες μετά τη χημειοθεραπεία και έτσι δεν μου επέτρεψαν να τον θηλάσω όταν γεννήθηκε, στην αρχή μάλιστα μου είπαν ότι δεν θα μπορούσα ούτε να αντλήσω.

Ο σύμβουλος θηλασμού του νοσοκομείου δεν ερχόταν καν να με δει.

Εγώ έκανα διαρκώς ερωτήσεις και βρήκα έναν σύμβουλο γαλουχίας ο οποίος ήταν πρόθυμος να ερευνήσει τα φάρμακα της χημειοθεραπείας που έπαιρνα και να ανακαλύψει πόσος χρόνος θα χρειαζόταν για να εξαφανιστεί καθένα από το γάλα μου.

Αργότερα μάθαμε ότι μπορούσα να θηλάσω 10 μέρες μετά από μια δόση χημειοθεραπείας. Επίσης ανακάλυψα ότι μπορούσα να αντλώ με ασφάλεια. Έτσι, για 2,5 μήνες αντλούσα και πετούσα για να διατηρήσω την παραγωγή μου.

Μετά, όταν άρχισα χημειοθεραπεία με δόσεις κάθε δύο εβδομάδες αντί για κάθε εβδομάδα, άρχισα να θηλάζω 4 μέρες σε κάθε κύκλο θεραπείας.

Τώρα, επιτέλους, μετά από 4 μήνες αντλήσεων επί 6 φορές τη μέρα,είμαι σε θέση να θηλάσω το γιο μου.

Ακόμα βέβαια αντιμετωπίζουμε προκλήσεις. Η ακτινοβολία πιθανότατα θα κόψει το γάλα μου στον μαστό που έπασχε, αλλά σήμερα νιώθω νικήτρια. Ήταν σαν να ξανακερδίζω την κυριαρχία του σώματός μου.

Είμαι εγώ αυτή που το ελέγχει όλο αυτό. Είναι κάτι που μόνο εγώ μπορώ να κάνω για το παιδί μου και, αν κάτι μου συμβεί, αυτό είναι η προστασία και η υγεία που μπορώ να του προσφέρω η οποία θα κρατήσει για το υπόλοιπο της ζωής του.

Σας παρακαλώ, μοιραστείτε την ιστορία μου.

Δεν μπόρεσα να βρω πληροφορίες για τον θηλασμό κατά τη χημειοθεραπεία στο διαδίκτυο.

Παρόλο που κάθε περίπτωση είναι διαφορετική, ελπίζω ότι όλο αυτό θα συναντήσει κάποιες γυναίκες που τους είπαν ότι δεν μπορούν να θηλάσουν και θα τις ενθαρρύνει να συνεχίσουν να ψάχνουν για απαντήσεις.

Βρείτε έναν ειδικό και, αν έχετε τη θέληση, θα βρείτε και τον τρόπο.”

]]>

Μετάβαση στο περιεχόμενο