Ενημέρωση Επικαιρότητα

Μωρό γεννήθηκε 4 χρόνια μετά το θάνατο των γονιών του

Δυο άνθρωποι προσπαθούσαν να γίνουν γονείς αρκέτα χρόνια, όμως η ζωή τους επιφύλασσε τραγικές εκπλήξεις. Το 2013 χάνουν τη ζωή τους σε τροχαίο ατύχημα όμως τα έμβρυα είχαν καταψυχτεί, για να τα χρησιμοποιήσουν προκειμένου κάποια στιγμή να μπορέσουν να αποκτήσουν ένα παιδί με εξωσωματική γονιμοποίηση, λόγω προβλημάτων που είχαν στη σύλληψη, χρησίμευσαν 4 χρόνια μετά στους παππούδες, προκειμένου να μπορέσουν να κρατήσουν στην αγκαλιά τους το παιδί των αδικοχαμένων τους παιδιών.

Βέβαια, τα πράγματα δεν ήταν καθόλου απλά, αφού οι παππούδες χρειάστηκε να δώσουν μια μεγάλη δικαστική μάχη για να μπορέσουν να χρησιμοποιήσουν τα έμβρυα.

Το αγοράκι γεννήθηκε τον Δεκέμβριο μέσω παρένθετης μητέρας από το Λάος και η εφημερίδα The Beijing News ήταν η πρώτη που αναφέρθηκε σε αυτή την υπόθεση. Η εφημερίδα εξήγησε πως η έλλειψη προηγούμενου για μια τέτοια περίπτωση ανάγκασε τους γονείς του αποθανόντος ζευγαριού να περάσουν από έναν μεγάλο δικαστικό αγώνα προτού μπορέσουν να προχωρήσουν στην παρένθετη κύηση.

Η δοκιμασία και ο αγώνας των παππούδων

Η παρένθετη μητρότητα στην Κίνα είναι παράνομη. Με αυτό το δεδομένο, συν το γεγονός ότι δεν υπήρχε παρόμοια περίπτωση στο παρελθόν στη χώρα, οι παππούδες δεν ήξεραν αν μπορούσαν να κληρονομήσουν τα κατεψυγμένα έμβρυα των παιδιών τους.

Μετά από σκληρό δικαστικό αγώνα τους δόθηκαν τα έμβρυα, αλλά τότε προέκυψε ένα άλλο πρόβλημα. Τα έμβρυα θα μπορούσαν να ληφθούν από το νοσοκομείο μόνο εάν υπήρχε απόδειξη πως ένα άλλο νοσοκομείο θα τα αποθήκευε. Ωστόσο, δεδομένης της νομικής αβεβαιότητα ήταν δύσκολο να βρεθεί ένας άλλος ιατρικός φορέας στην Κίνα, πρόθυμος να εμπλακεί. Και με παράνομη την παρένθετη μητρότητα στην Κίνα, η μόνη ρεαλιστική επιλογή ήταν να ψάξουν σε μια άλλη χώρα.

Τελικά, οι μελλοντικοί παππούδες συνεργάστηκαν με μια εταιρεία παροχής παρένθετων γυναικών καιταξίδεψαν μέχρι το Λάος, όπου η παρένθετη μητρότητα είναι νόμιμη.

Καθώς καμία αεροπορική εταιρεία δεν ήταν διατεθειμένη να δεχθεί ένα μπουκάλι υγρού αζώτου με το περιεχόμενο αυτό, το πολύτιμο φορτίο έπρεπε να μεταφερθεί με αυτοκίνητο.

Στο Λάος, το έμβρυο εμφυτεύτηκε στη μήτρα της παρένθετης μητέρας και το Δεκέμβριο γεννήθηκε το αγόρι.

Η ιθαγένεια του μωρού, που πήρε το όνομα Τιαντιάν, ήταν ένα άλλο πρόβλημα και έτσι δεν γεννήθηκε στο Λάος αλλά στην Κίνα.

Τέλος, χωρίς να υπάρχουν γονείς για να αποδείξουν την πατρότητα, και οι τέσσερις παππούδες έπρεπε να δώσουν αίμα και να κάνουν εξετάσεις DNA για να αποδείξουν ότι όντως το μωρό ήταν εγγονός τους και πως και οι δύο γονείς του ήταν Κινέζοι. Παρ’ όλα αυτά, τέλος καλό, όλα καλό και ευχόμαστε οι παππούδες να το αναθρέψουν με τρόπο που οι γονείς του θα είναι περήφανοι βλέποντάς το από εκεί που είναι.

 

 

 

 

 

 

 

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο