Εν Ελλάδι

Μουσείο Μπενάκη: Περιήγηση στους χώρους του με τη συνδρομή εφαρμογής κινητής τηλεφωνίας

Τις νέες δυνατότητες που προσφέρει η τεχνολογία χρησιμοποιεί το Μουσείο Μπενάκη ως σημαντικό εργαλείο για να την βελτίωση της μουσειακής εμπειρίας. Ένα επιπλέον βήμα προς αυτή την κατεύθυνση αποτελεί η συνεργασία του μουσείου με εφαρμογή κινητής τηλεφωνίας (application) ArtVolt, η οποία έχει σχεδιαστεί για να διευκολύνει τους λάτρεις της τέχνης.

Οι επισκέπτες του Μουσείου Μπενάκη, μαζί με τη δυνατότητα περιήγησης στις μόνιμες συλλογές με τη χρήση των QR Codes που είναι σε λειτουργία εδώ και πολλά χρόνια σε τέσσερα από τα παραρτήματά του (Μουσείο Ελληνικού Πολιτισμού, Πινακοθήκη Γκίκα, Εργαστήριο Γιάννη Παππά και Μουσείο Ισλαμικής Τέχνης), σήμερα, έχουν τη δυνατότητα να περιηγηθούν στους χώρους και με την εφαρμογή (application) ArtVolt, απολαμβάνοντας ακόμα πιο διευρυμένους τρόπους περιήγησης στους χώρους του.

Οι λάτρεις της τέχνης μπορούν να περιηγούνται μέσα από τα εκθέματα και να μαθαίνουν μέσω της εφαρμογής όλες τις πληροφορίες σχετικά με έργα καλλιτεχνών που ανακαλύπτουν για πρώτη φορά. Μπορούν να επανέρχονται στα έργα που τράβηξαν την προσοχή τους, καθώς επίσης να ανακαλύπτουν κι άλλα έργα συναφή εκείνων που τους κίνησαν αρχικά το ενδιαφέρον. Ο χρήστης της εφαρμογής δεν έχει παρά να φωτογραφίσει αυτά που τον ενδιαφέρουν και η ArtVolt τα αποθηκεύει και τα ταξινομεί ανά κατηγορία. Έτσι ο χρήστης ενημερώνεται ανά πάσα στιγμή για τα έργα των αγαπημένων του καλλιτεχνών και τις δραστηριότητες των μουσείων και των γκαλερί.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σπουδαία έργα ελληνικών μουσείων ταξιδεύουν στην Ρώμη για μια μεγάλη έκθεση

 

 

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο