Παιδί και Ασφάλεια

NCA: Προειδοποίηση για αύξηση κρουσμάτων σεξουαλικού εκβιασμού στην Βρετανία

Σοβαρότατη προειδοποίηση προς τους εκπαιδευτικούς, στέλνει η  Εθνική Εγκληματολογική Υπηρεσία, μετά την αύξηση των κρουσμάτων  «sextortion» – σεξουαλικού εκβιασμού.

Με ανακοίνωση της η Εθνική Εγκληματολογική Υπηρεσία (NCA) της Βρετανίας ανακοίνωσε κρούει τον κώδωνα του κινδύνου στους εκατοντάδες χιλιάδες εκπαιδευτικούς για τον σεξουαλικό εκβιασμό που έχει κατεξοχήν οικονομικό κίνητρο.

Η NCA ανακοίνωσε ότι υπάρχει συνολική αύξηση στις υποθέσεις «sextortion» (σ.σ.: από τις αγγλικές λέξεις σεξ και εκβιασμός, extortion), στις οποίες άνθρωποι απειλούνται με δημοσιοποίηση φωτογραφιών που τους εκθέτουν, πραγματικών ή ψεύτικων, αν δεν πληρώσουν για να τη σταματήσουν.

Ενώ κινδυνεύουν όλες οι ηλικιακές ομάδες, μεγάλο ποσοστό των περιπτώσεων αφορά έφηβα αγόρια, σύμφωνα με την NCA, κάτι που την κάνει να δώσει συμβουλές σε δασκάλους για το πώς να εντοπίζουν τα σημάδια της κακοποίησης.

«Το sextortion είναι ένα σκληρό έγκλημα. Αυτοί που το διαπράττουν δεν νοιάζονται για τα θύματα ή για τις ζωές που μπορεί να καταστρέψουν στη διαδικασία. Το μοναδικό κίνητρό τους είναι το οικονομικό κέρδος», αναφέρει σε δήλωσή του ο Τζέιμς Μπάμπεϊτζ, γενικός διευθυντής για τις απειλές στην NCA.

«Ζητούμε από τους εκπαιδευτικούς να μας βοηθήσουν να κάνουμε τον κόσμο να συνειδητοποιήσει τα εγκλήματα αυτού του τύπου, τα οποία δυστυχώς αυξάνονται σε όλο τον κόσμο», προσθέτει.

Μη ξεχάσεις να κάνεις ένα Like στη σελίδα μας στο  facebook juniorsclub.gr —>ΕΔΩ

Πηγή

Δείτε τι είπε η Υπουργός Ζαχαράκη Σοφία για το Family Day

Υπουργείο Παιδείας: Τα μέτρα για την αντιμετώπιση της ενδοσχολικής βίας και του εκφοβισμού – 148 αναφορές στην πλατφόρμα stop-bullying.gov.gr

Leave a Comment

Μετάβαση στο περιεχόμενο