Ενημέρωση Επικαιρότητα

Νεκρό βρέθηκε ένα βρέφος που άρπαξε από το σπίτι του ένας πίθηκος

Ένα βρέφος που το άρπαξε ένας πίθηκος, σύμφωνα με την οικογένειά του, βρέθηκε νεκρό, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία του κρατιδίου Οντίσα.
 
Πρόκειται για άλλη μια περίπτωση που καταδεικνύει τα σοβαρά προβλήματα της «συμβίωσης» του ανθρώπου με τα ζώα αυτά στην Ινδία. Το βρέφος, ένα αγοράκι ηλικίας μόλις 16 ημερών, κοιμόταν την περασμένη Παρασκευή καλυμμένο με μια κουνουπιέρα στο χωριό Ταλαμπάστα. Τότε το άρπαξε ένας μακάκος ρέζους, είδος που αφθονεί στη χώρα.
 
Το βρέφος πέθανε από πνιγμό
«Η μητέρα είπε ότι είδε τον πίθηκο να παίρνει το παιδί της. Έβαλε τις φωνές αλλά ο πίθηκος πήδηξε στη στέγη και μετά εξαφανίστηκε» είπε η Σ.Μ. Μπαράλ, επιθεωρήτρια της αστυνομάις στην περιφέρεια Κουτάκ. «Ξεκινήσαμε έρευνα με τη βοήθεια δασοφυλάκων. Χθες το μωρό βρέθηκε νεκρό σε ένα πηγάδι», εξήγησε.
 
Από τη νεκροψία διαπιστώθηκε ότι το βρέφος πέθανε από πνιγμό. Δεν έφερε άλλα τραύματα και εκτιμάται ότι ο μακάκος το έριξε στο πηγάδι, πρόσθεσε η Μπαράλ.
 
Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης επισήμαναν ότι οι πίθηκοι αυτοί προκαλούν ολοένα και περισσότερα προβλήματα στην περιοχή όπου ζει η οικογένεια του μωρού. Πέρσι τον Μάρτιο τα σχολεία παρέμειναν κλειστά στην περιφέρεια Κεντραπάντα, επίσης στο κρατίδιο Οντίσα, λόγω επιθέσεων από μακάκους. Τον ίδιο μήνα, ένας δημόσιος υπάλληλος υπέκυψε στα τραύματά του, αφού ένας πίθηκος πήδηξε στο κεφάλι του από ένα δέντρο.
 
Μολονότι οι Ινδοί τιμούν τα ζώα αυτά, οι πίθηκοι συνιστούν απειλή σε πολλές πόλεις. Συχνά λεηλατούν κήπους, καταστρέφουν γραφεία και στέγες ενώ επιτίθενται σε ανθρώπους συνήθως για να τους κλέψουν φαγητό.
 
 
 
 
 
 
 
 
Μετάβαση στο περιεχόμενο