Σχέσεις

Νέοι γονείς: 3 συμβουλές που θα ωφελήσουν τη σχέση σας!

Οι μικρές καθημερινές συνήθειες μπορούν να διατηρήσουν τον ρομαντισμό και την καθημερινή, ουσιαστική επικοινωνία σε μία σχέση. Ειδικά αν γίνατε πρόσφατα γονείς και πρόκειται για το πρώτο σας παιδάκι, τότε ίσως δείτε πολλές διαφορές στη σχέση σας. Και από την άλλη, είναι απολύτως λογικό. Πλέον, προτεραιότητα και των δυο είναι το μωρό σας και όλη σας η ενέργεια και ο ελεύθερος χρόνος διοχετεύεται εκεί. Ο χρυσός κανόνας όμως είναι ένας ώστε να διατηρήσετε τον ρομαντισμό και την επικοινωνία σας είναι να προσπαθείτε κάθε μέρα γι’ αυτά.

*μη ξεχάσεις να κάνεις ένα Like στη σελίδα μας στο  facebook juniorsclub.gr —> ΕΔΩ

Συζήτηση

Φροντίστε να περνάτε χρόνο ώστε να συζητάτε για διάφορα θέματα. Να μαθαίνετε ο ένας για τη μέρα του άλλου, να μοιράζεστε κάποιο αστείο περιστατικό και να μιλάτε για τις συνήθειες ή τις ανησυχίες σας.

Εκτίμηση

Είναι σημαντικό για τα ζευγάρια να υπάρχει αμοιβαία εκτίμηση και σεβασμός. Μπορεί να είστε και οι δύο πολύ κουρασμένοι στο τέλος της ημέρας, όμως βρείτε χρόνο να πείτε μία καλή κουβέντα στον σύντροφό σας και να πείτε τι εκτιμά ο ένας στον άλλον. Η ζωή με το νεογέννητο μπορεί να είναι εξουθενωτική μερικές φορές και εσείς να χρειάζεστε ένα μικρό συναισθηματικό boost.

Βρείτε χρόνο για τους δυο σας

Ίσως είναι δύσκολο και το καταλαβαίνω. Όμως, μπορείτε να προσπαθήσετε να τρώτε μαζί βραδινό όταν το μικρό σας κοιμάται. Αντί να πιάσετε το τηλέφωνό σας τις «ήσυχες» στιγμές της ημέρας, συζητήστε με τον σύντροφό σας. Αν είχατε πριν μερικές καθημερινές συνήθειες (όπως ένα φιλί για ‘καληνύχτα’), τότε προσπαθήστε να το διατηρήσετε. Βοηθήστε ο ένας τον άλλον στα θέματα του μωρού και τις δουλειές του σπιτιού. Επίσης, μπορείτε το βράδυ να δείτε κάποια ταινία ή κάποιο επεισόδιο από την αγαπημένη σας σειρά.

Μπορεί να είναι δύσκολο να βρείτε ξανά τις ισορροπίες σας μετά τον ερχομό του μωρού σας, όμως θυμηθείτε να δείχνετε καθημερινά ο ένας στον άλλο πόσο σημαντικός είναι στη ζωή σας.

ΔΟΥΒΡΗΣ Ηλεκτρικές Συσκευές Α.Ε.

Διαβάστε επίσης

Έρευνα: Πόσοι από τους φίλους σας νοιάζονται πραγματικά για εσάς

Διαζύγιο Ύπνου: Τι είναι και πως βελτιώνει τη σχέση με το σύντροφό σας;

4 απλά καθημερινά πράγματα που φθείρουν τη σχέση σας χωρίς να το καταλαβαίνετε

Το μεγαλύτερο ψέμα που λένε άντρες και γυναίκες μέσα σε μια σχέση σύμφωνα με επιστημονικές έρευνες

Μετάβαση στο περιεχόμενο