Απόψεις

Νόμπελ Φυσικής διεκδικεί ο Εμπορικός Σύλλογος Πατρών

Το “παγοδρόμιο” της πλ. Όλγας προσελκύει επιστήμονες λόγω του… αόρατου πάγου

από τον Ανδρέα Τσιλίρα 

Μια μεγάλη επιτυχία, που αναμένεται να φέρει την Πάτρα στο επίκεντρο της διεθνούς επιστημονικής κοινότητας, αναμένεται να καταγράψει ο Εμπορικός Σύλλογος Πατρών αν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες που τον θέλουν να προτείνεται για Νόμπελ Φυσικής την επόμενη χρονιά.

Ο λόγος; Το παγοδρόμιο της πλατείας Όλγας το οποίο λειτουργεί εδώ και λίγες μέρες στο πλαίσιο του Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου.

Μια ματιά λίγων δευτερολέπτων στο παγοδρόμιο αρκεί για να καταλάβετε: Το παγοδρόμιο λειτουργεί με… αόρατο πάγο, ενώ και η θερμοκρασία του είναι απολύτως κανονική και δεν έχει καμία σχέση με τη… δροσιά που εκπέμπεται στα συμβατικά παγοδρόμια. Επιπλέον αν ο Εμπορικός Σύλλογος αποφασίσει να… εμφανίσει τον πάγο, θα έχει πετύχει ένα ακόμα επιστημονικό επίτευγμα, αφού το παγοδρόμιο δεν συνοδεύεται από καμία ηλεκτρική ή άλλη εγκατάσταση, κάτι που πιθανότατα σημαίνει ότι ο πάγος θα παραχθεί με μια καινοτόμο τεχνολογία, άγνωστη μέχρι τώρα σε όλο τον κόσμο.

Ενθουσιασμένοι, χιλιάδες πατρινοί συρρέουν καθημερινά στο παγοδρόμιο για να είναι παρόντες σε μια ιστορική στιγμή για την πόλη και την επιστήμη.  Υπάρχουν φυσικά κι αυτοί που απογοητεύονται αναζητώντας μάταια τον πάγο. Μόλις όμως ενημερώνονται ότι θα είναι οι πρώτοι διεθνώς που θα δοκιμάσουν την τύχη τους σε ένα καινοτόμο επιστημονικό πείραμα (έστω σε αυτές τις μικρές διαστάσεις), τότε το ηθικό τους αναπτερώνεται και συνειδητοποιούν την τύχη του να ζει κάποιος σε μια πόλη με έναν τόσο προχωρημένο Εμπορικό Σύλλογο.

Σημείωση: Τo παραπάνω κείμενο είναι σατιρικό και δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα (δυστυχώς…).

πηγή:tetartopress.gr

]]>

Μετάβαση στο περιεχόμενο