Αθλητισμός

Ο Γύρος της Πελοποννήσου ξεκινά μέσα από έναν πρωτοποριακό αγώνα κι αφετηρία την Ολυμπία

Η Τουριστική Πελοπόννησος σε πρώτο πλάνο μέσω από έναν πρωτοποριακό αγώνα

Υπό την αιγίδα και την χορηγία του Τουριστικού Οργανισμού Πελοποννήσου (Τ.Ο.Π.) πραγματοποιείται μια σημαντική ακόμη προσπάθεια για την ανάδειξη και προβολή της Πελοποννήσου, ως έναν εξαιρετικό προορισμό εναλλακτικού τουρισμού.

Ξεκίνησε χθες στις 12 το μεσημέρι στην Αρχαία Ολυμπία, με μια λιτή τελετή, θα δοθεί τα σήμα εκκίνησης ενός πρωτοποριακού αγώνα  ανάμεσα σε ένα αγωνιστικό ιστιοπλοϊκό σκάφος τύπου καταμαράν (Team Discover-Peloponnese.com) και μια ομάδα 6 ποδηλατών (Team Artisan Travel) που θα πραγματοποιήσουν τον Γύρο της Πελοποννήσου (Peloponnesian Challenge Race). Ο αγώνας θα ξεκινήσει για τα ποδήλατα από την Ολυμπία και για το σκάφος στη συνέχεια από το Κατάκολο. Πρόκειται για μια ιδέα και πρωτοβουλία που ξεκίνησε από τον κ. Χρήστο Παναγιωτόπουλο ένας εκ των δύο ιστιοπλόων που θα λάβουν μέρος στον αγώνα και  ιδιοκτήτη του Arcas Travel με έδρα την Τρίπολη που εξειδικεύεται στον εισερχόμενο εναλλακτικό τουρισμό,   την οποία με ιδιαίτερο ενθουσιασμό αγκάλιασε και υποστήριξε από την πρώτη στιγμή ο Τουριστικός Οργανισμός Πελοποννήσου και οι επιμέρους Ξενοδοχειακοί Φορείς μέλη του.

Σκοπός αυτού του αγώνα είναι η δημιουργία ενός ντοκιμαντέρ που πρόκειται να προβληθεί μέσω internet, και να προωθηθεί σε διεθνείς εκθέσεις τουρισμού, σε τηλεοπτικά κανάλια του εξωτερικού και σε διεθνή φεστιβάλ εναλλακτικού τουρισμού, με απώτερο στόχο την προώθηση  της Πελοποννήσου ως έναν ιδιαίτερο προορισμό εναλλακτικού τουρισμού και παράλληλα την ανάδειξη των πλούσιων φυσικών, ιστορικών  και πολιτιστικών της πόρων.

Οι απαιτήσεις του αγώνα σε αθλητικό επίπεδο θα είναι πολύ υψηλές καθώς τόσο οι ποδηλάτες όσο και οι ιστιοπλόοι θα πρέπει να διανύσουν εντός δέκα ημερών  εκατοντάδες  χιλιόμετρα, και ειδικότερα  1.500 km οι ποδηλάτες και 550 ναυτικά μίλια οι ιστιοπλόοι, ενώ ταυτόχρονα καλούνται να αναμετρηθούν με το απρόβλεπτο υγρό στοιχείο και το τραχύ έδαφος.

Οι αθλητές και το staff του ντοκιμαντέρ που θα τους συνοδεύει κατά τη διαδρομή τους,  θα περάσουν από πολλά σημεία της Πελοποννήσου υψηλού πολιτιστικού φυσικού και ιστορικού ενδιαφέροντος ( Αρχαία Ολυμπία, Αίγιο, Κατάκολο, Παλαιά Επίδαυρος, Πόρτο Χέλι, Άστρος, Μονεμβασιά, Γύθειο, Αρεόπολη, Κορώνη κ.α. ).

Ο Πρόεδρος του Τουριστικού Οργανισμού Πελοποννήσου Κωνσταντίνος Μαρινάκος και τα μέλη του Δ.Σ. του ΤΟΠ, όπως και στην παρούσα συγκυρία, παραμένουν πρόθυμοι και στο μέλλον να προάγουν και να υποστηρίξουν με όλες τις δυνάμεις τους ανάλογες πρωτοβουλίες προώθησης και προβολής του τουριστικού προϊόντος της Πελοποννήσου. Παράλληλα θερμά συγχαίρουν και ευχαριστούν δημόσια όλα τα μέλη τους ξενοδόχους, τις υποστηρικτικές εταιρίες αλλά και τους κατά τόπους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης που στάθηκαν αρωγοί και χορηγοί στην κοινή αυτή προσπάθεια.
Τέλος, ο πρωτοποριακός αυτός αγώνας μεταφέρει και ένα ανθρωπιστικό μήνυμα που ενθαρρύνει την κοινωνική συμμετοχή με την συνεισφορά και τη δωρεά, για όποιον το επιθυμεί,  προς τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό ειδικής μέριμνας και προστασίας μητέρας και παιδιού, την ‘’Κιβωτό του Κόσμου’’ (σχετικός τραπεζικός λογαριασμός στο site http://kivotostoukosmou.org/ ) στηρίζοντας κατ’ αυτό τον τρόπο ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. Δείτε το website εδώ:http://www.discover-peloponnese.com/event

Μετάβαση στο περιεχόμενο