Θέματα ψυχολογίας

Ο Όμιλος Εθελοντών κατά του Καρκίνου «ΑγκαλιάΖΩ» διοργανώνει πρόγραμμα ομαδικής ψυχαναλυτικής ψυχοθεραπείας

Ο Όμιλος Εθελοντών κατά του Καρκίνου «ΑγκαλιάΖΩ» Νομού Αχαΐας πρόκειται να προσφέρει ομαδική ψυχαναλυτική ψυχοθεραπεία σε ενήλικες ογκολογικούς ασθενείς που το έχουν ανάγκη σε συνεργασία με την Ψυχολόγο Ελπίδα Μαρκοπούλου.

*μη ξεχάσεις να κάνεις ένα Like στη σελίδα μας στο  facebook juniorsclub.gr —>ΕΔΩ

Τι είναι η Ομαδική Ψυχαναλυτική Ψυχοθεραπεία;

Η ομαδική ψυχαναλυτική ψυχοθεραπεία απευθύνεται σε ενήλικες που επιθυμούν να επεξεργαστούν το βίωμα της
ασθένειας, τις ψυχολογικές επιπτώσεις στη ζωή τους και το πώς η εμπειρία αυτή έχει επηρεάσει και επηρεάζει τις σχέσεις τους με τους άλλους ανθρώπους.

Η ομαδική θεραπεία είναι τεκμηριωμένα μια πολύ αποτελεσματική και χρήσιμη μορφή ψυχοθεραπείας. Η ομάδα θα προσφέρει υποστήριξη, ανατροφοδότηση και έναν “χώρο” για να επεξεργαστούν τα μέλη της πώς ο καρκίνος έχει επηρεάσει τη ζωή τους και πως έχει διακινήσει σκέψεις και συναισθήματα στην προσωπική ιστορία του καθενός και της καθεμιάς.

Μάθε για το Πρόγραμμα:

Η ομάδα αποτελείται από 6-8 άτομα και προβλέπονται εβδομαδιαίες συναντήσεις διάρκειας μιάμισης ώρας. Η συμμετοχή στην ομάδα ασθενών είναι δωρεάν.

Ο χώρος διεξαγωγής της ομάδας είναι οι εγκαταστάσεις του Ο.Ε.Ε.Κ. «ΑγκαλιάΖΩ» Ν. Αχαΐας, Αράτου 21 (5ος όροφος), Τ.Κ. 26 221.

Η έναρξη της ομάδας προβλέπεται στη διάρκεια του Σεπτεμβρίου 2023.

Όποιος/α επιθυμεί να ενημερωθεί σχετικά και να ενταχθεί στην ψυχοθεραπευτική ομάδα μπορεί να
επικοινωνήσει με τον Ο.Ε.Ε.Κ. «ΑγκαλιάΖΩ» Ν. Αχαΐας:

Δευτέρα – Παρασκευή, 10:00 – 14:00
2610 226 122
info@agaliazo.org

Γνώρισε την Ψυχολόγο:

Η Ελπίδα Μαρκοπούλου είναι ψυχολόγος (άδεια ασκήσεως επαγγέλματος Ε2/9832), απόφοιτη του Τμήματος Ψυχολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Ειδικεύτηκε σε μεταπτυχιακό επίπεδο στην Αναπτυξιακή και Εκπαιδευτική Ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο Paris8, στην Κλινική Ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο Paris7 και στην “Πολιτική Επιστήμη και Κοινωνιολογία” στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Είναι τελειόφοιτη του εκπαιδευτικού προγράμματος της Ελληνικής Εταιρείας Ψυχαναλυτικής Ψυχοθεραπείας Ομάδας.

Έχει εργαστεί ως ψυχολόγος για περισσότερο από 10 χρόνια σε διάφορες δράσεις και προγράμματα παρέχοντας ψυχοκοινωνική στήριξη σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού και σε ιδιωτικά Κέντρα ειδικών θεραπειών με παιδιά και εφήβους, καθώς και στη σχολική κοινότητα σε ΚΕΔΔΥ και σε σχολικές μονάδες Ειδικής Αγωγής. Επίσης, έχει εργαστεί ως εκπαιδεύτρια ενηλίκων με ομάδες κρατουμένων (προγράμματα συμβουλευτικής) στις Γυναικείες Φυλακές Κορυδαλλού, με ομάδες γενικού πληθυσμού, ως Σύμβουλος- Ψυχολόγος σε Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας, ως συντονίστρια Σχολής Γονέων στο Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού και στο Κέντρο Ερευνών για Θέματα Ισότητας ως συντονίστρια σε ομάδες για την ψυχοκοινωνική στήριξη μεταναστριών. Από το 2019 έως σήμερα, εργάζεται ως εργασιακή σύμβουλος αναζητούντων εργασία στη Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

«Ο Δράκος των χρωμάτων»: Μια παράσταση παιχνίδι για μικρά παιδιά από τις Μορφές Έκφρασης

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο