Θέματα υγείας

Παγκόσμια Ημέρα Ακοής: Δωρεάν τηλεφωνικές συμβουλές από παιδοωτορινολαρυγγολόγους

Στο πλαίσιο του Προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του Ομίλου ΙΑΣΩ «δίπλα σας» και με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα για το Αυτί και την Ακοή, το ΙΑΣΩ Παίδων επικεντρώνεται στην παροχή οδηγιών πρόληψης και έγκαιρης θεραπείας των παθήσεων που επηρεάζουν την ακοή των παιδιών και προσφέρει δωρεάν τηλεφωνικές ιατρικές συμβουλές από εξειδικευμένους και έμπειρους ΠαιδοΩΡΛ.

*μη ξεχάσεις να κάνεις ένα Like στη σελίδα μας στο  facebook juniorsclub.gr —>ΕΔΩ

Συχνά τα παιδιά παρουσιάζουν παροδική πτώση ακοής που οφείλεται συνήθως σε φλεγμονές του αυτιού (ωτίτιδες). Η πτώση ακοής στα πρώτα χρόνια της ζωής των παιδιών μπορεί να οδηγήσει σε καθυστέρηση ομιλίας, διαταραχές στην ψυχική ανάπτυξη και αργότερα στην εκπαίδευση.

Η παροχή ισχύει για όσους επικοινωνήσουν στα τηλ. 210 6383070, 210 6383072, την Τετάρτη 3 Μαρτίου από τις 08:00 έως τις 20:00 και δηλώσουν ενδιαφέρον. Οι ΠαιδοΩΡΛ του ΙΑΣΩ Παίδων θα επικοινωνήσουν με τους γονείς για να απαντήσουν σε κάθε τους ερώτημα που αφορά στην ακοή ή/και στα αυτιά των παιδιών τους.
Στο ΙΑΣΩ Παίδων, τη μεγαλύτερη και πιο σύγχρονη παιδιατρική κλινική στην Ελλάδα, φροντίζουμε ό,τι πιο πολυτιμότερο έχετε, το παιδί σας. Παρέχουμε την πιο σύγχρονη ιατρική φροντίδα, χάρη στο κορυφαίο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και τις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις.

Παγκόσμια Ημέρα Ακοής

Η Παγκόσμια Ημέρα Ακοής ( World Hearing Day) καθιερώθηκε με πρωτοβουλία της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας (ΠΟΥ) και λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο στις 3 Μαρτίου, προκειμένου να ευαισθητοποιήσει το παγκόσμιο κοινό για την υγιεινή του αυτιού, που έχει καθοριστικές συνέπειες στην ακοή του ανθρώπου. Η ημερομηνία επελέγη, επειδή το σχήμα των αριθμών 3.3 μοιάζει με τα δύο αυτιά του ανθρώπου.

Η απώλεια της ακοής είναι μία από τις διαδεδομένες αναπηρίες των αισθήσεων παγκοσμίως, καθώς πάνω από 275 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο αντιμετωπίζουν προβλήματα ακοής ή είναι κωφοί. Οι σημαντικότερες αιτίες είναι:

Χρόνιες μολύνσεις του αυτιού.
Ερυθρά, Ιλαρά, Μηνιγγίτιδα, Παρωτίτιδα.
Θόρυβος.
Δραστικές φαρμακευτικές ουσίες, όπως η στρεπτομυκίνη και η γενταμικίνη.
Γεροντική ηλικία.
Ελλιποβαρές νεογνό (κάτω από 2,5 κιλά), νεογνικός ίκτερος και έλλειψη οξυγόνου του νεογνού.
Σύμφωνα με τον ΠΟΥ, τα προβλήματα ακοής μπορούν να αντιμετωπισθούν επαρκώς με μέτρα δημόσιας υγείας, όπως η ανοσοποίηση, η βελτίωση της μητρικής και παιδικής υγείας και οι ασφαλείς συνθήκες στους χώρους εργασίας.

«Η απώλεια ακοής είναι σε άνοδο στην Ελλάδα, ακούστε το μέλλον και προετοιμαστείτε γι αυτό!» προειδοποιεί ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ). Σύμφωνα με τον ΠΟΥ, σήμερα, στην Ελλάδα υπάρχουν 1,2 εκατ. άτομα με απώλεια ακοής. O αριθμός αυτός, το 2030 υπολογίζεται ότι θα φτάσει το 1,5 εκατ. και το 2050 τα 1,8 εκατομμύρια.

Διαβάστε επίσης

Παγκόσμια Ημέρα Σπάνιων Παθήσεων: Περίπου 800.000 άνθρωποι στην Ελλάδα πάσχουν από μία Σπάνια Πάθηση

Πως βοηθάει στην υγεία σας να πίνετε ζεστό νερό το πρωί!

Ποια προβλήματα υγείας μαρτυρά η κατάσταση της γλώσσας σας;

7 τρόποι να μένετε ζεστοί σε εξωτερικούς χώρους το χειμώνα

8 λόγοι που το κρύο ντους ωφελεί την υγεία!

Μετάβαση στο περιεχόμενο