Ζώδια

Παιδί Λέων: Ο φλογερός χαρακτήρας του και ποια είναι η σχέση του μαζί σας ανάλογα με το ζώδιο σας!

Το λιονταράκι είναι ένα παιδί εξωστρεφές, φωτεινό, χαρούμενο, εκφραστικό, είναι η ίδια η χαρά της δημιουργίας. Από νωρίς θα δείξει την ανάγκη του να είναι στο επίκεντρο, να κλέβει την παράσταση, κάτι πολύ εύκολο δεδομένης της  ξεχωριστής του προσωπικότητας που είναι ένα μίγμα αυτάρκειας, εγωκεντρισμού και ευγένειας με την ευρεία σημασία του όρου.

Από την Έλλη Ντράκοβιτς

*μη ξεχάσεις να κάνεις ένα Like στη σελίδα μας στο  facebook juniorsclub.gr —> ΕΔΩ

Τα συναισθήματά του είναι γεμάτα θέρμη και ορμητικότητα. Ο υγιής ψυχισμός, η αυτοπεποίθηση, η έλλειψη άγχους, δείχνουν μια θετική στάση για τη ζωή. Πρόσχαρο, γενναιόδωρο και δοτικό, είναι ευτυχισμένο όταν προσφέρει χαρά. Με ανεπτυγμένα ιπποτικά αντανακλαστικά, το συναντάμε να υπερασπίζεται με θάρρος τους αδύνατους, είτε είναι άλλα παιδάκια, είτε ζωάκια, είτε ακόμα και παραμελημένα παιχνίδια. Είναι το παιδάκι που δεν αποχωρίζεται το σπασμένο του παιχνίδι όχι από συναισθηματισμό ή κτητικότητα αλλά, γιατί μέσα στον ανιμισμό της ηλικίας του, θέλει να  το προστατεύσει από την απαξίωση. Όλα αυτά όμως με μια αίσθηση ανωτερότητας, σα να είναι ο κόσμος ένας τόπος μαγικός που δημιουργήθηκε για να λάμπει το ίδιο με την παρουσία του. Χρειάζεται προσεκτικός χειρισμός από τους γονείς για να μην ενισχυθεί η τάση του παιδιού να θεωρεί τον εαυτό του επίκεντρο των πάντων καθώς ελλοχεύει ο κίνδυνος της αμετροέπειας, της μεγαλομανίας, έπαρσης, ματαιοδοξίας, και αλαζονείας. Πρέπει να διδαχθεί την αξία της ζωής, ν’ αποδέχεται και να εκτιμά τη διαφορετικότητα, την ταπεινότητα και ότι ο κόσμος δεν περιστρέφεται γύρω από αυτό. Καλό θα είναι να τα διδαχτεί σαν παιχνίδι, ίσως μέσα από αυτοσχέδια παραμύθια ή θεατρικό παιχνίδι, όπου πρωταγωνιστεί το ίδιο το παιδί.
Το γονικό πρότυπο είναι πολύ σημαντικό για την εξέλιξή του. Έχει την ανάγκη να περιβάλλει τους γονείς του με αισθήματα εμπιστοσύνης και περηφάνιας, να είναι αξιοσέβαστοι και αξιοθαύμαστοι. Δε δέχεται τις αυθεντίες, για να κερδίσει κάποιος το σεβασμό του πρέπει να είναι όντως άξιος. Η «εξουσία», η γνώση ή η πείρα δεν είναι ιδιότητες που διαθέτει a priori ο γονέας ή ο δάσκαλος, στα μάτια του μικρού, πρέπει να τις κερδίσει. Αυτή είναι μια σημαντική δυσκολία που συναντούν οι γονείς στη διαπαιδαγώγηση του μικρού λέοντα.
Πρέπει να μάθει ότι οι άνθρωποι έχουν αδυναμίες, αυτό δεν τους κάνει λιγότερο σημαντικούς και μέσα απ’ αυτό θα μάθει να αναγνωρίζει και τις δικές του.  Οι κανόνες και η πειθαρχία θα το βοηθήσουν να βιώσει πιο ρεαλιστικά την θέση του στον κόσμο και την κοινωνία.
Η κοινωνική του ζωή είναι σημαντική από νωρίς, είναι το παιδί αρχηγός. Συνήθως δεν είναι ανταγωνιστικό, έχει τέτοια αυτοπεποίθηση για την αδιαμφισβήτητη θέση του που δεν μπαίνει σε τέτοια λογική, εκτός κι αν αμφισβητηθεί η αξία του. Τότε η πληγωμένη του υπερηφάνεια μπορεί να εκδηλωθεί με σκληρότητα και αδιαλλαξία. Η ζωντάνια , η κοινωνικότητα, ο ενθουσιασμός το κάνει ιδιαίτερα δημοφιλές στο σχολείο και στις παρέες. Και αυτό από μέρους τους είναι πολύτιμος φίλος, υποστηρικτικός και εμψυχωτικός.
Είναι ευτυχισμένο με δημιουργικές δραστηριότητες, αγαπά το θέατρο και τη σκηνή, τα σπορ και το χορό. Είναι καλό να παίρνει μέρος σε ομαδικά αθλήματα ή ομαδικές εργασίες, για να μάθει τη συλλογικότητα και τη συνεργασία.

Γονείς στα ζώδια της φωτιάς.
Λειτουργικές οι σχέσεις καθώς έχουν τον ίδιο ενθουσιασμό και την εξωστρεφή ενέργεια. Το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν συνήθως οι γονείς της φωτιάς είναι η οριοθέτηση των κανόνων και της πειθαρχίας. Επειδή οι ίδιοι δεν είναι και πολύ οπαδοί των συμβάσεων πώς μπορούν να τις επιβάλουν ή να τις διδάξουν στο παιδί τους; Έχοντας υπόψη ότι έτσι διευκολύνουν τη ζωή τους αλλά και του παιδιού, ξεκινώντας από τα απλά θέματα που αφορούν την καθημερινότητα του παιδιού όπως την τροφή, το χρόνο ξεκούρασης και τον ύπνο. Το λιονταράκι θα πρέπει από πολύ νωρίς να μάθει σε μια συγκεκριμένη ρουτίνα που αφορά αυτά τα θέματα, γιατί αργότερα δεν υπάρχει πιθανότητα να μην αντιδράσει δυναμικά.

Ο γονιός Κριός με το λιονταράκι του ζουν τη μεγάλη περιπέτεια της ζωής τους μαζί. Ενθουσιασμός, δράση και αγάπη για τη ζωή τους κάνουν εξαιρετικούς συντρόφους στο παιχνίδι αλλά και στην καθημερινότητα που τη βιώνουν σαν πρόκληση, τίποτα δεν είναι βαρετό. Μπορούν μαζί να εκτονώνουν την ενεργεία τους σε σωματικές δραστηριότητες, ποδόσφαιρο, ποδήλατο μεγάλες βόλτες. Μπορεί να υπάρξει έντονος ανταγωνισμός μεταξύ τους, ιδιαίτερα αν είναι του ίδιου φίλου.

Με το Λέοντα επίσης πολύ ικανοποιητική η συνύπαρξη. Περιέχει όλα τα στοιχεία που κάνουν και τα δύο μέλη δραστήρια και δημιουργικά. Υπάρχει όμως ο κίνδυνος να ζουν μαζί στη φανταστική τους αυτοκρατορία όπου κάθε επιθυμία πραγματοποιείται. Γενικά οι Λέοντες έχουν την τάση να κακομαθαίνουν τα παιδιά τους, να τους προσφέρουν  περισσότερα πράγματα από αυτά που χρειάζονται. Εύκολα μπορεί να χαθεί το μέτρο ανάμεσα στην υγιή αυτοπεποίθηση και την εγωιστική αυταρέσκεια. Η παρουσία άλλου μέλους της οικογένειας είναι σημαντική για την εξισορρόπηση αυτών των τάσεων.

Ο Τοξότης είναι επίσης υπέροχος γονιός για το λιονταράκι, εκτός από διασκεδαστικός είναι και ένας δάσκαλος . Εύκολα θα διαχειριστεί τις πιθανές υπερβολές του παιδιού, θα του μάθει να σέβεται και να εκτιμά και τους άλλους, όπως και τις αξίες τους. Γενικά είναι μια πολύ ευτυχισμένη συνύπαρξη που βοηθάει την πληθωρική έκφραση των χαρισμάτων του μικρού λέοντα, η αισιοδοξία και η γενναιοδωρία ενισχύονται, ίσως μαζί με τη ματαιοδοξία.

Γονείς στα ζώδια του αέρα.
Επίσης ευτυχής συνύπαρξη. Το λιονταράκι έχει την ικανότητα  να πετυχαίνει αυτό που επιθυμεί με πολύ γοητευτικό τρόπο. Μπορεί να επιστρατεύσει άνετα το δραματουργικό του ταλέντο, το χιούμορ ή απλά το πείσμα, και ο Δίδυμος και ο Ζυγός είναι τα πιο εύκολα θύματά του. Οι γονείς αυτοί πρέπει να μάθουν να του λένε όχι και να τηρούν την άρνηση. Η αμφιταλάντευση, η υπαναχώρηση και οι ανεκπλήρωτες υποσχέσεις δεν είναι ότι καλύτερο για την εμπιστοσύνη του παιδιού στο πρόσωπό τους. Ο καλύτερος τρόπος για να πειστεί το λιονταράκι είναι η ειλικρίνεια και τα ρεαλιστικά επιχειρήματα.

Ο Δίδυμος τροφοδοτεί τη φυσική ενέργεια του παιδιού με διανοητικές προκλήσεις. Η επικοινωνία μεταξύ τους είναι πολύ καλή, κυριαρχεί η χαρά, το χιούμορ, η ενεργητικότητα. Το παιδί όμως μπερδεύεται από την ασταθή συμπεριφορά του και τα αμφιλεγόμενα μηνύματά της. Πρέπει ο γονέας να δείξει μεγαλύτερη σταθερότητα σε πρακτικά θέματα και στην τήρηση των κανόνων.

Ο Ζυγός είναι ένας αξιολάτρευτός γονιός για το παιδί, κατ’ αρχήν το λιονταράκι είναι περήφανο για την γοητευτική εμφάνιση του Ζυγού, κατά δεύτερο λόγο επικοινωνούν πολύ καλά και εξελίσσουν τα καλλιτεχνικά τους ενδιαφέροντα. Η υποχωρητικότητα όμως του Ζυγού μπορεί να ενισχύσει τις εγωκεντρικές τάσεις του παιδιού αυτού. Η έλλειψη έλεγχου και αντίστασης στις απαιτήσεις του δεν το βοηθάει να ωριμάσει.

Με τον Υδροχόο η σχέσεις τους μπορεί να είναι από συναρπαστικές έως προβληματικές. Εξαρτάται από την ωριμότητα του Υδροχόου του οποίου η ιδιοσυγκρασία δεν μπορεί να  κατανοήσει και ν’ αποδεχθεί τον υπέρμετρο εγωκεντρισμό του παιδιού. Θα προσπαθήσει λοιπόν να του δείξει την πραγματική όψη της ζωής, δηλαδή το γεγονός ότι κανένας δεν είναι το κέντρο του σύμπαντος. Θα πρέπει να προσέξει να μην τραυματίσει την αυτοπεποίθηση του μικρού. Πρέπει να εκφράζει τα πιο θερμά του συναισθήματα για το παιδί, για είναι η σχέση αδιατάραχτη από τον ασυμβατότητα του χαρακτήρα τους.

Γονείς στα ζώδια της γης
Ο πρακτικός τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζουν την καθημερινότητα διδάσκει στο παιδί τη «χρησιμότητα», κάτι που είναι πολύ σημαντικό για τον έλεγχο του ακραίου εγωκεντρισμού αυτού του παιδιού. Διδάσκει ότι η αξία και η αποδοχή δεν είναι κάτι που απολαμβάνει ξέχωρα από το αποτέλεσμα των πράξεών τους. Μπορεί να τους λείπει ο αυθορμητισμός και η ζωντάνια αλλά κερδίζουν στα σημεία γιατί το παιδί τους εμπιστεύεται. Τα ζώδια της γης πιθανό να βλέπουν με κριτική διάθεση την τάση του παιδιού για προβολή, τη θεωρούν υπερβολική έκθεση και ανησυχούν για τον κίνδυνο να φτάσει έως τα όρια της γελιοποίησης. Έτσι πολύ πιθανό να προσπαθήσουν να προσγειώσουν το μικρό τους προκειμένου να εκφράζει τον εαυτό του με μέτρο. Η κριτική δεν βοηθά το λιονταράκι, χρειάζεται τρόπο διδακτικό, π.χ. να μάθει ότι από το πιο μικρό και ταπεινό λουλουδάκι ως το πιο εντυπωσιακό και από το μυρμηγκάκι έως το επιβλητικό λιοντάρι έχουν την ίδια αξία.

Ο Ταύρος περιβάλλει το παιδί του με μεγάλη αφοσίωση, αγάπη και φροντίδα πράγματα που το λιονταράκι εκτιμά ιδιαίτερα καθώς είναι στο επίκεντρο. Πρέπει όμως να προσέξει, να μην εκφράζει τα συναισθήματά του με ασφυκτικό τρόπο. Το λιονταράκι θέλει να νιώθει ξεχωριστό και αυτάρκες. Πρέπει επίσης να είναι πιο διαλλακτικός για να διδάξει στο παιδί τους  ότι  η ισχυρογνωμοσύνη δεν είναι ο καλύτερος τρόπος για να διεκδικεί κάποιος τη θέση του ή την άποψή του. Γενικά οι Ταύροι είναι λίγο προσκολλημένοι στην εποχή που ξέρουν καλύτερα, οι αλλαγές τους αφήνουν πίσω έτσι πολύ πιθανό να συναντήσουν δυσκολία να συγχρονιστούν με το παιδί τους, ιδιαίτερα στην εφηβεία, και να χάσουν την επικοινωνία μαζί του. Οπότε είναι χρήσιμο να έχουν μια αδιάλειπτη επαφή με τα παιδιά τους και να παρακολουθούν τις κοινωνικές και τεχνολογικές εξέλιξη από κοντά.

Ο Παρθένος θα προσπαθήσει να οργανώσει τα χαρίσματα του παιδιού ώστε να έχουν ένα πρακτικό αντίκρισμα. Αυτό που δεν μπορεί να ανεχθεί είναι η τάση του παιδιού να «χειραγωγείται» από την κολακεία. Θα προσπαθήσει να του μάθει την κριτική σκέψη και την αρχή «ότι λάμπει δεν είναι χρυσός». Θα πρέπει επίσης να χαλαρώσει από τις μικρές και εμμονικές αγωνίες και ν’ απολαύσει τη συνύπαρξη μ’ ένα χαρούμενο πλάσμα , τόσο διαφορετικό από τον ίδιο.

Ο Αιγόκερως εκτιμά πολύ τη λάμψη του παιδιού αυτού, θέλει όμως να υπάρχει και το αντίστοιχο περιεχόμενο. Η ενέργειες του Αιγόκερω είναι πάντα στοχευμένες, το μικρό λιοντάρι δεν έχει πρόθεση, κάθε ενέργειά του αντανακλά την περίοπτη θέση του στον κόσμο, είναι η χαρά ατόφια και η έξαρση της στιγμής.  Αυτό για τον γονέα είναι σπατάλη ενέργειας και μάλλον θα προσπαθήσει να διδάξει στο παιδί του την διατήρησή της και τη χρήση της για πρακτικούς σκοπούς. Το δε λιονταράκι δεν αγαπά την κατήφεια, εκτιμά πολύ τη χιούμορ του γονέα και θα ήθελε να διασκεδάζουν μαζί πιο συχνά.

Γονείς στα ζώδια του νερού
Αγάπη, αποδοχή, φροντίδα, ανταπόκριση, προσκόλληση είναι τα κύρια χαρακτηριστικά των γονιών που ανήκουν σε ζώδια του νερού. Το λιονταράκι βρίσκεται στο επίκεντρο απολαμβάνοντας όλη την αφοσίωση και τρυφερότητα του γονέα και είναι ευτυχισμένο. Είναι χαρούμενο και για ένα άλλο λόγο, ότι πολύ εύκολα μπορεί να έχει το πάνω χέρι στις σχέσεις μεταξύ τους (αυτό ισχύει για Καρκίνους και Ιχθύες).  Έτσι υπάρχει κίνδυνος να ενισχυθούν οι ακραίες τάσεις του χαρακτήρα τους, η δύναμη να γίνει δεσποτισμός, η περηφάνια αλαζονεία, η μεγαλοψυχία  πατρονάρισμα. Οι γονείς αυτού του παιδιού πρέπει να του διδάξουν να αναγνωρίζει τις ποιοτικές εκφάνσεις των συναισθημάτων.

Ο Καρκίνος είναι εξαιρετικά αφοσιωμένος στην οικογένειά του και στο γονικό του ρόλο. Αυτό είναι πολύ ευεργετικό για τη συναισθηματική κάλυψη του παιδιού, αλλά πρέπει να προσέξει την τάση του να γίνεται υπερπροστατευτικός και ν’ αναλαμβάνει ευθύνες που κανονικά αντιστοιχούν στο παιδί. Ένα λιονταράκι ευτυχισμένο καθώς είναι απολαμβάνοντας την αίγλη του γονιού μπορεί να μείνει σ’ όλη του τη ζωή ένας μικρός πρίγκιπας/ πριγκίπισσα, ανεύθυνο και αυτάρεσκο.
Πρέπει λοιπόν οι γονείς αυτοί να βοηθούν τα παιδί του να ωριμάσει κοινωνικά και συναισθηματικά επιτρέποντάς το να παίρνει πρωτοβουλίες και ευθύνες, από την διαχείριση του χώρου του, έως τις σχολικές του εργασίες.

Με το Σκορπιό είναι περίεργη η σύνδεση γιατί πρόκειται για δύο προσωπικότητες πολύ δυναμικές και αγωνιστικές, δεν μετακινούνται εύκολα από τις θέσεις τους. Αυτό που πρέπει να μάθει ο γονέας είναι να ελέγχει την τάση του για αδιαλλαξία και αυστηρότητα και ότι το λιονταράκι δεν εγκαταλείπει τις επιθυμίες του αμαχητί. Καλό θα είναι να δημιουργήσει μια σχέση όπου οι χαρά και η δημιουργικότητα του παιδιού να υποστηρίζεται και να μη συνθλίβεται κάτω από το βάρος των απαιτήσεων του γονιού.

Ο Ιχθύς παρέχει στο παιδί του αίσθηση πλήρους αποδοχής. Είναι μια υπέροχη προοπτική για το παιδί να είναι ο εαυτός του χωρίς τα επιχρίσματα που δημιουργούνται από τις προσδοκίες των γονέων. Η μεγάλη όμως υποχωρητικότητα του Ιχθύος στις απαιτήσεις του παιδιού μάλλον θα προκαλέσει προβλήματα αργότερα. Υπάρχει ο κίνδυνος έλλειψης ρεαλιστικής αντιμετώπισης του εαυτού και του κόσμου, και καθώς το λιονταράκι έχει τάση εγωκεντρισμού, πολύ εύκολα μπορεί να προχωρήσει και σε ψευδαισθήσεις μεγαλείου. Πάντως σε κάθε περίπτωση η γενναιοδωρία και η μεγαλοψυχία είναι ιδιότητες που ενισχύονται μέσα από αυτή την σχέση.

ΔΟΥΒΡΗΣ Ηλεκτρικές Συσκευές Α.Ε.

Διαβάστε επίσης

Ζώδια: Ποια είναι η ερωτική σας προσωπικότητα;

Πόσο καλή φίλη είστε σύμφωνα με το ζώδιο σας;

Αυτός ο μήνας του νέου έτους θα είναι ο πιο τυχερός για το ζώδιό σας!

Τα 4 ζώδια που είναι γεμάτα παραξενιές!

Ποια ζώδια θα «έσπαγαν» την καραντίνα, προκειμένου να δουν το ταίρι τους;

Μετάβαση στο περιεχόμενο