Like Βιβλίο

Παρουσίαση του νέου βιβλίου του Χ.Α. Χωμενίδη «Ο Τζίμης στην Κυψέλη» στην Πάτρα!

Οι Εκδόσεις Πατάκη, η ομάδα πολιτισμού Area 51 και το βιβλιοπωλείο Discover σας προσκαλούν την Τετάρτη 11 Μαΐου στις 20:00 στο Αίθριο του Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου Πατρών στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του Χ.Α. Χωμενίδη «Ο Τζίμης στην Κυψέλη».

*Μη ξεχάσεις να κάνεις ένα Like στη σελίδα μας στο facebook juniorsclub.gr —>ΕΔΩ

Για το βιβλίο και τον συγγραφέα θα μιλήσει ο Τάκης Παπαδόπουλος, δικηγόρος, αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας.

Αποσπάσματα από το βιβλίο θα διαβάσει η Βάσω Καλοκαιρινού, γραφίστρια, ερασιτέχνης ηθοποιός

Ευχαριστούμε τη Δημοτική Βιβλιοθήκη – Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Πατρέων για την παραχώρηση του χώρου.

Λίγα λόγια για το βιβλίο:
Ο Χ.Α. Χωμενίδης εμπνέεται ευθέως από το σήμερα. Γράφει ένα ‒σχεδόν‒ ρεαλιστικό μυθιστόρημα, το οποίο διαδραματίζεται στην Αθήνα του 2021 και διαλαμβάνει ό,τι μας αγγίζει, μας συγκινεί, μας τρομάζει. Ο κεντρικός του ήρωας, ο Τζίμης Παπιδάκης, παιδί των 60s και των 70s, γιος μιας θυρωρίνας, υιοθετημένος από έναν παλιό πρωταγωνιστή του Εθνικού Θεάτρου, βρίσκεται ‒στο κατώφλι των εξήντα του‒ ένα βήμα πριν από την εκπλήρωση του μεγάλου του ονείρου: να αναδειχθεί στον πρώτο και καλύτερο θεατρικό επιχειρηματία στην Ελλάδα. Το θέατρο που έχει κληρονομήσει στη Φωκίωνος Νέγρη και που ‒επί σαράντα σχεδόν χρόνια‒ ανέβαζε παραστάσεις τρίτης κατηγορίας, φτηνές φαρσοκωμωδίες και επιθεωρήσεις της συμφοράς να γίνει ο ομφαλός της θεατρικής Αθήνας. Έχει αξιοποιήσει ο Τζίμης άριστα την πανδημία. Κατά την καραντίνα έχει ανακαινίσει εκ θεμελίων το θέατρό του. Έχει αγκαζάρει με γενναιόδωρες προκαταβολές την αφρόκρεμα των ηθοποιών, των συγγραφέων, των σκηνοθετών, των μουσικών… Όλους όσοι υπό κανονικές συνθήκες τον σνόμπαραν, τον θεωρούσαν παρακατιανό κληρονόμο ενός ένδοξου ονόματος.

Η παράσταση που προετοιμάζει, «Ο περονόσπορος», έχει όλες τις προδιαγραφές για να θριαμβεύσει. Ο Τζίμης διατελεί σε υπερδιέγερση. Λαχταρά όχι το επιχειρηματικό κέρδος, μα την υπαρξιακή δικαίωση. Ο Τζίμης Παπιδάκης, με το κιμπαριλίκι του, με τα ακριβά κοστούμια και με τις αρχοντικές χειρονομίες του, είναι ένας τύπος της πιάτσας. Συνάμα δε ένας ελαφροΐσκιωτος, όπως όλοι μας. Μέσα του ζει ο παιδικός εαυτός και οι πεθαμένοι του. Με εκείνους συνδιαλέγεται, σε εκείνους δίνει λογαριασμό. Κι ας επιμένει ότι απεχθάνεται τη νοσταλγικότητα.

Μια ανάσα πριν από τον θρίαμβό του, εξαιτίας μιας τυχαίας συνάντησης με έναν απελπισμένο, αδίστακτο άνθρωπο, ο Τζίμης Παπιδάκης θα καταστραφεί. Θα τον συντρίψει η νέα πραγματικότητα των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, των fake news, των δολοφονιών χαρακτήρων. Εν πλήρει συγχύσει αθώος, ανίκανος να υπερασπισθεί τον εαυτό του, θα δοθεί βορά σε ένα αφιονισμένο πλήθος που ηδονίζεται να κατασπαράζει. Που κοχλάζει μεταξύ οίκτου και οργής.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Θες να κάνεις την ιδέα σου πραγματικότητα και τον κόσμο καλύτερο; – Δήλωσε συμμετοχή στον διαγωνισμό “Generation Next”

Μαθητές και μαθήτριες μαθαίνουν για τη σύγχρονη τέχνη στο Υπουργείο Παιδείας

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο