Επιστημονικά Νέα

Πάτρα: Επιστημονικές συναντήσεις πραγματοποιούνται στα «καφέ της επιστήμης»

Το Navarino Environmental Observatory (NEO, www.navarinoneo.gr) προσφέρει έναν κύκλο δωρεάν και ανοικτών προς το κοινό συναντήσεων με τίτλο «café-NEO» από την Τρίτη 23 Φεβρουαρίου, με σκοπό την ενημέρωση σε σύγχρονα επιστημονικά θέματα που αφορούν σε καίρια, τρέχοντα περιβαλλοντικά ζητήματα. Οι συμμετέχοντες έχουν τη δυνατότητα να εξερευνήσουν τις τελευταίες εξελίξεις σε σύγχρονα και επίκαιρα ζητήματα. Ταυτόχρονα, οι επιστήμονες γίνονται κοινωνοί των προβληματισμών των πολιτών σχετικά με τα μείζονα επιστημονικά θέματα.

Τα «καφέ της επιστήμης» είναι τόποι συνάντησης όπου πίνοντας μία κούπα καφέ ή ένα ποτήρι κρασί, όλοι μπορούν να ενημερωθούν σε άμεση, κατανοητή γλώσσα σχετικά με τα τελευταία νέα στην Επιστήμη και στην Τεχνολογία. Τα πρώτα καφέ ξεκίνησαν στο Leeds της Αγγλίας το 1998 και από τότε έχουν εξαπλωθεί σε όλο τον κόσμο. Η είσοδος στο «café-NEO» είναι ελεύθερη και ανοικτή στον κάθε ενδιαφερόμενο, με μόνη υποχρέωση να πληρώσει αυτός το καφέ ή το ποτό του. Το πρώτο «Καφενείο της Επιστήμης» στην Πάτρα διοργανώθηκε με τη συνεργασία του ΝΕΟ και του Εργαστηρίου Φυσικής της Ατμόσφαιρας.

kafe-juniorsclub (2)

Το φετινό «café-NEO» πραγματοποιείται την Τρίτη 23 Φεβρουαρίου, στις 7μμ, στο καφέ «Βυζαντινό» (Ρήγα Φεραίου 106, Πάτρα).

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στην στήλη events –> τοπικά

Μετάβαση στο περιεχόμενο