Επιστημονικά Νέα

Πάτρα: Επιστημονική ομιλία «Θεραπευτικές πτυχές στον καρκίνο του μαστού» από την Καθηγήτρια κ. Βάσω Αποστολοπούλου

Την Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2018 και ώρα 18:30 στο Ξενοδοχείο Αστήρ, ο Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ» Ν. Αχαΐας, έχει τη χαρά και την τιμή να φιλοξενήσει στην Πάτρα, σε μια επιστημονική ομιλία την Καθηγήτρια κ. Βάσω Αποστολοπούλου. Η κ. Αποστολοπούλου με την πολυετή επιστημονική και ερευνητική της εμπειρία στον τομέα των χρόνιων παθήσεων, ανάμεσα τους και τον καρκίνο του μαστού, θα αναπτύξει το θέμα: «Θεραπευτικές πτυχές στον καρκίνο του μαστού».

Η καθηγήτρια Βάσω Αποστολοπούλου γεννήθηκε στη Μελβούρνη της Αυστραλίας από γονείς Ελληνες μετανάστες, με καταγωγή από την Αμαλιάδα. Έχει πάνω από 25 χρόνια εμπειρίας στην έρευνα και κατάρτιση στον τομέα της ανάπτυξης εμβολίων για χρόνιες ασθένειες με μεταφραστική εστίαση. Έχει εκπαιδευτεί στην ανοσολογία, τον καρκίνο και την πρωτεϊνική κρυσταλλογραφία, με εκτεταμένο υπόβαθρο και δεξιότητες στην ανάπτυξη κλινικής έρευνας. Η διεπιστημονική έρευνά της στους τομείς ανοσολογίας, φαρμακευτικής χημείας, βιοχημείας, κρυσταλλογραφίας, κλινικής έρευνας, επιδημιολογίας, ανάπτυξης φαρμάκων, επικεντρώνεται στον καρκίνο και σε αυτοάνοσες ασθένειες.

Η Καθηγήτρια κ. Αποστολοπούλου ολοκλήρωσε τη διδακτορική της διατριβή στο Ινστιτούτο Ερευνών του Austin και το Πανεπιστήμιο της Μελβούρνης, Αυστραλία. Το έργο της για την ανάπτυξη του εμβολίου κατά του καρκίνου έχει δοκιμαστεί σε περισσότερες από 25 κλινικές μελέτες φάσης I, II, III, ενώ τα τελευταία 20 χρόνια, έχει λάβει πάνω από 100 βραβεία και διακρίσεις γι ‘αυτά τα επιτεύγματα. Έχει αναλάβει έρευνα στο ερευνητικό ίδρυμα Scripps, ΗΠΑ, στο Austin Research Institute Australia, Burnet Institute Αυστραλία, Πανεπιστήμιο Οξφόρδης Ηνωμένου Βασιλείου, Εθνικό Πανεπιστήμιο της Αυστραλίας και στο Mater Medical Research Institute Australia. Έχει, επίσης, 335 ερευνητικές δημοσιεύσεις και βιβλία,  278 ανακοινώσεις σε  συνέδρια και είναι εφευρέτης με 15 διπλώματα ευρεσιτεχνίας. Είναι τακτικός κριτής σε μια σειρά επιστημονικών περιοδικών. Για το ανοσοθεραπευτικό προϊόν κατά της σκλήρυνσης κατά πλάκας, που η ίδια ανέπτυξε, θα ξεκινήσουν κλινικές δοκιμές σε ασθενείς το 2018.

Η κ. Αποστολοπούλου είναι σήμερα  Επικεφαλής Ανοσολογίας του Προγράμματος Χρόνιας Νόσου στο Κέντρο Ψυχικής Υγείας, Κολλέγιο Υγείας και Βιοϊατρικής, Πανεπιστήμιο Βικτώρια, Αυστραλία.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο