Εγκυμοσύνη / Γέννα

Πιο υγιή, πιο έξυπνα και πιο ευτυχισμένα τα παιδιά που γεννιούνται από μητέρες άνω των 40 ετών

Αυτό τουλάχιστον μας διαβεβαιώνει το Βασιλικό Κολέγιο Παιδιατρικής της Μεγάλης Βρετανίας. 
Γεγονός – συμπέρασμα που απενοχοποιεί μία ολόκληρη γενιά γυναικών που τρέχει να προλάβει το τρένο της αναπαραγωγής διερωτώμενη αν κάνει το σωστό, αν το μωρό θα είναι υγιές, αν η κοινωνία θα την κατακρίνει!
 
Η έρευνα δείχνει ότι τα παιδιά που γεννιούνται από γυναίκες άνω των 40 ετών έχουν λιγότερα ατυχήματα, εμβολιάζονται πιο σωστά και έχουν συνολικά λιγότερες πιθανότητες να χρειαστούν ιατρική και νοσοκομειακή περίθαλψη.
Επίσης, αναπτύσσουν καλύτερο και εκτενέστερο λεξιλόγιο από μικρή ηλικία και έχουν υψηλότερα αποτελέσματα στα τεστ νοημοσύνης, από παιδιά μικρότερων γυναικών.
Οι ερευνητές προβάλουν το εξής σκεπτικό υπέρ της παραπάνω εισήγησης:
 
“…Έχοντας ζήσει τη ζωή τους, έχοντας βρει τον ιδανικό σύντροφο και έχοντας φτάσει στο επίπεδο της καριέρας που ήθελαν, μπορούν να αφιερωθούν στο νέο τους ρόλο: αυτόν της μαμάς.”
Ερευνητές από το Ινστιτούτο Παιδικής Υγείας της ίδιας χώρας λένε πως οι μεγαλύτερες γυναίκες γίνονται καλύτερες μητέρες. «Οι μεγαλύτερες γυναίκες φαίνεται πώς έχουν περισσότερα προσόντα» λέει ο δρ. Άλαστερ Σάτκλιφ που συμμετείχε στην έρευνα. «Είναι λιγότερο παρορμητικές, πιο ήρεμες και έχουν περισσότερη πείρα ζωής, ένα απαραίτητο εφόδιο για το ρόλο τους. Ίσως να μην έχουν την αντοχή να τρέχουν διαρκώς πίσω από τα νήπια τους, αλλά έχουν την ικανότητα να ανακαλύπτουν αμέσως τους πιθανούς κινδύνους ώστε να προστατεύουν τα παιδιά τους. Ναι, οι μεγαλύτερες μητέρες ανατρέφουν πιο ήρεμα παιδιά και αυτό είναι μία σημαντική εξέλιξη στον πολιτισμό μας».
Μετάβαση στο περιεχόμενο