Θέματα υγείας

Πύργος: Έκκληση για αίμα από το Νοσοκομείο

Έκκληση για αίμα απηύθυνε σε όλους τους εθελοντές αιμοδότες και ευαισθητοποιημένους πολίτες η διευθύντρια του Σταθμού Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Πύργου Κωνσταντίνα Πανέτα-Κωνσταντακοπούλου.

 
Αυτή τη χρονική περίοδο έχουν αδειάσει τα ψυγεία από αίματα, με αποτέλεσμα να ελλοχεύει σοβαρός κίνδυνος αδυναμίας κάλυψης των έκτακτων περιστατικών.
 
Ο Αύγουστος είναι πάντα ο πιο δύσκολος μήνας για τον Σταθμό Αιμοδοσίας. Κι αυτό γιατί ο πληθυσμός του Νομού Ηλείας τριπλασιάζεται και αυξάνονται αντίστοιχα τα περιστατικά, τακτικά και έκτακτα, που καθημερινά καλείται να αντιμετωπίσει το Νοσοκομείο και να καλύψει με αίμα ο Σταθμός Αιμοδοσίας.
 
«Τα τροχαία έχουν αυξηθεί, όπως επίσης οι ανάγκες για τους ασθενείς της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού. Επίσης, φέτος έχουμε αρκετούς τουρίστες που απευθύνονται στο Νοσοκομείου Πύργου και μεταγγίζονται, αλλά από τη στιγμή που είναι επισκέπτες και δεν έχουν συγγενείς στην περιοχή, δεν μπορούν να φέρουν και αιμοδότες αναπλήρωσης, με αποτέλεσμα να οξύνεται ακόμα περισσότερο το πρόβλημα», λέει η Διευθύντρια του Σταθμού, Κωνσταντίνα Πανέτα – Κωνσταντακοπούλου.
]]>

Μετάβαση στο περιεχόμενο