Θέματα υγείας

Πλένουν τα χειρουργικά εργαλεία … στο χέρι

Τραγική είναι η κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο Ρευύμνου, καθώς οι νοσηλευτές της χειρουργικής κλινικής, είναι αναγκασμένοι να πλένουν στο χέρι -με ότι αυτό συνεπάγεται- τα χειρουργικά εργαλεία έπειτα από κάθε επέμβαση.

Αυτό συμβαίνει εξαιτίας της βλάβης που υπέστη το μηχάνημα που πλένει και αποστειρώνει τα χειρουργικά εργαλεία για την αντικατάσταση του οποίου όμως, απαιτείται το ποσό των 10.000 ευρώ που δυστυχώς στην παρούσα φάση δεν υπάρχει στα ταμεία του ιδρύματος.

Ωστόσο, το πρωί ο διοικητής του νοσοκομείου ξεκίνησε τις διαδικασίες και για το κλείσιμο 3 κρεβατιών στη μονάδα εντατικής θεραπείας.

Πιο αναλυτικά, στο χέρι πλένουν τα τελευταία 24ωρα οι νοσηλευτές της χειρουργικής κλινικής του νοσοκομείου Ρεθύμνου τα εργαλεία που χρησιμοποιούν έπειτα από κάθε επέμβαση, μετά και από τη βλάβη που υπέστη το μηχάνημα που τα πλένει και τα αποστειρώνει.

Σύμφωνα με το διοικητή, Νίκο Ξυπολυτά, το πλύσιμο στο χέρι αυτών των εργαλείων, ελλοχεύει πολλούς κινδύνους για νοσηλευτές και ασθενείς.

Το λόγω μηχάνημα που είναι 25ετίας, δεν επισκευάζεται και χρειάζεται η αγορά νέου, το κόστος του οποίου αγγίζει τις 10 χιλιάδες ευρώ. Χρήματα τα οποία δυστυχώς δεν υπάρχουν τα ταμεία του νοσοκομείου.

Κλείνουν 3 κρεβάτια στη Μ.Ε.Θ.

Το πρωί ωστόσο, ξεκίνησαν οι διαδικασίες και για το κλείσιμο 3 από τα 7 κρεβάτια στη μονάδα εντατικής θεραπείας, λόγω έλλειψης προσωπικού.

Και την ώρα που ζητάτε λύση για το πλυντήριο των χειρουργικών εργαλείων, ακόμα βρίσκεται σε εκκρεμότητα η αντικατάσταση του πιεστικού μηχανήματος του ιδρύματος.

Ο διοικητής του νοσοκομείου πάντως, δεν παραλείπει να εκφράσει την ευγνωμοσύνη του στους ρεθυμνιώτες που από το υστέρημά τους συνεισφέρουν στην αγορά υγειονομικού υλικού.

]]>

Μετάβαση στο περιεχόμενο