Σεξ

Πως η προσωπικότητα σας επηρεάζει την σεξουαλική σας ζωή

Μια ειδικός εξηγεί… Ο κόσμος τείνει να υποθέτει ότι κάποιος που είναι ντροπαλός μπορεί να είναι πολύ πιο άγριος στην κρεβατοκάμαρα ή και το αντίστροφο. Ο τρόπος με τον οποίο παρουσιάζεις τον εαυτό σou και η αντίληψή σου για το ποια είσαι μπορεί να είναι αρκετά καλοί δείκτες για το ποια είσαι στο κρεβάτι.

“Η εμπειρία μας με την προσωπικότητά μας μέσα στην κοινωνία επηρεάζει εάν επιλέγουμε να παραμείνουμε σε αυτόν τον ρόλο στη σεξουαλική μας ζωή. Αυτό περιλαμβάνει τον τρόπο με τον οποίο η προσωπικότητά μας γίνεται αντιληπτή από τους άλλους, τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε τον εαυτό μας και τον τρόπο με τον οποίο η κοινωνία συνολικά αντιδρά στο ποιοι είμαστε”, λέει η πιστοποιημένη εκπαιδευτικός σεξουαλικής ζωής Autumn Morris. 

*μη ξεχάσεις να κάνεις ένα Like στη σελίδα μας στο  facebook juniorsclub.gr —>ΕΔΩ

“Κάποιος που έχει κυρίαρχη προσωπικότητα – αλλά προκαλεί άγχος και / ή αποστράγγιση – μπορεί να είναι πιο πρόθυμος να υποταχθεί στην κρεβατοκάμαρα για να ξεφύγει από αυτήν την προσωπικότητα και να εξερευνήσει ένα νέο ρόλο με ελευθερία”.

Το αντίθετο ισχύει για όσους είναι σίγουροι για τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς τους. “Εάν είναι σίγουροι με τα χαρακτηριστικά προσωπικότητας που βασίζονται στην εμπειρία τους μέσα στην κοινωνία, θα είναι πιο διατεθειμένοι να κυριαρχούν στην κρεβατοκάμαρα” εξηγεί η Morris. Εκεί είναι όπου τα πράγματα γίνονται συναρπαστικά και δύσκολα. Η Morris λέει ότι αυτή η επέκταση της προσωπικότητας στην κρεβατοκάμαρα μπορεί να διευρύνει την ευφορία και να ενισχύσει τις θετικές εμπειρίες. Αλλά αντίθετα, εκείνοι που κυριαρχούν κοινωνικά, αν και παράγει αρνητικότητα, “μπορεί να τείνουν να παραμείνουν κυρίαρχοι αλλά να ξαναγράψουν την έννοια της κυριαρχίας και να επιτρέψουν την κυριαρχία να συμβολίσει την ευχαρίστηση αντί για το άγχος σε αυτόν τον οικείο χώρο”.

“Η σεξουαλικότητα δίνει χώρο να εξερευνήσετε και να διαφοροποιήσετε την προσωπικότητά σας μέσα από την ευχαρίστηση, τη σύνδεση και την οικειότητα. Έτσι, ενώ η προσωπικότητα και η εμπειρία σας με την προσωπικότητα μέσα στην κοινωνία επηρεάζουν τη σεξουαλική σας ζωή, η σεξουαλική σας ζωή μπορεί επίσης να αναπτύξει περαιτέρω την προσωπικότητά σας”. Στην ουσία, η Morris πιστεύει ότι υποσυνείδητα, το πώς αλληλεπιδράμε με τον κόσμο ενημερώνει συνεχώς τη σεξουαλική μας έκφραση πίσω από κλειστές πόρτες.

ΔΟΥΒΡΗΣ Ηλεκτρικές Συσκευές Α.Ε.

Διαβάστε επίσης

Πώς βιώνει ένα ζευγάρι την πρώτη εγκυμοσύνη μέσα από 10 χιουμοριστικά σκίτσα

Η εγκυμοσύνη κάνει τη γυναίκα άλλον άνθρωπο! Αλλαγές στο σώμα και στο μυαλό!

Τι επιπτώσεις μπορεί να έχει στο έμβρυο το στρες στην εγκυμοσύνη;

Νέα έρευνα: Πιο υπερκινητικά και επιθετικά τα αγόρια των μαμάδων που υπέφεραν στην εγκυμοσύνη από κατάθλιψη

Τι ακριβώς νιώθει το μώρο μέσα στην κοιλιά σας;

Μετάβαση στο περιεχόμενο