Ομορφιά

Πώς να διατηρήσετε σε καλή κατάσταση τα μαλλιά σας κατά τη διάρκεια του χειμώνα

Η αλλαγή του καιρού και οι χαμηλές θερμοκρασίες που φέρνει μαζί του ο χειμώνας απαιτούν την αλλαγή της γκαρνταρόμπας σου, κατεβάζοντας τα πιο χοντρά πανωφόρια και τα ζεστά πουλόβερ της συλλογής σου. Αντίστοιχες αλλαγές οστώσο πρέπει να κάνεις και στη ρουτίνα περιποίησης των μαλλιών σου, καθώς τα μαλλιά σου είναι πιθανό να εμφανίσουν φριζάρισμα και έντονη ξηρότητα.

*Mη ξεχάσεις να κάνεις ένα Like στη σελίδα μας στο  facebook juniorsclub.gr —>ΕΔΩ

Καταπολέμηση φριζαρίσματος

Μπορεί να σκέφτεσαι ότι το φριζάρισμα είναι ένα πρόβλημα με το οποίο έρχεσαι αντιμέτωπη το καλοκαίρι, αλλά οι χειμερινές συνθήκες στην πραγματικότητα αποτελούν εξίσου μεγάλη πρόκληση. Το φριζάρισμα εμφανίζεται όταν υπάρχει έλλειψη υγρασίας στα μαλλιά, η οποία μπορεί να προκληθεί από κάτι τόσο αβλαβές όπως το στέγνωμα των μαλλιών. Έτσι, ενώ οι ξηρές, κρύες μέρες είναι προβληματικές, το εποχιακό ψιλόβροχο μπορεί επίσης να είναι ένας παράγοντας, προκαλώντας υπερβολική υγρασία από τον αέρα να εισχωρήσει και να διογκώσει την ήδη κατεστραμμένηίνα τςη τρίχας των μαλλιών.

Για να τα τιθασεύσεις, βεβαιώσου ότι έχεις ενσωματώσει στη ρουτίνα σου σας ενυδατικά προϊόντα styling που ενισχύουν την υγρασία στα μαλλιά και βοηθούν στην ενδυνάμωση της τρίχας.

Επαναφορά λάμψης

Τα μαλλιά μπορούν γρήγορα να αρχίσουν να φαίνονται θαμπά και άτονα αυτή την εποχή του χρόνου. Σε συνδυασμό με τις φθορές που έχουν υποστεί πιθανώς από άλλες αιτίες όπως για παράδειγμα το heat styling, δημιουργείται μια ανομοιόμορφη επιφάνεια τρίχας, γεγονό ςπου έχει άμεσο αντίκτυπο στην εικόνα των μαλλιών.

Για να επαναφέρεις τη λάμψη στα μαλλιά σου, δοκίμασε μια θεραπεία που στόχο έχει να επαναφέρει ή να ενισχύσει τη λάμψη στα μαλλιά.

Ενίσχυση υγιούς ανάπτυξης

Αν νιώθεις ότι η ανάπτυξη των μαλλιών σου «ζορίζεται» κατά τη διάρκεια του χειμώνα, η λύση θα μπορούσε να βρίσκεται στη διατροφή σου. Τους πιο κρύους μήνες εκτιθέμεθα σε λιγότερο φυσική βιταμίνη D από τον ήλιο, η οποία επηρεάζει σημαντικά τους φυσικούς κύκλους ανάπτυξης των μαλλιών μας. Παρόλο που η διασφάλιση της διατροφής σου με τροφές πλούσιες σε βιταμίνη D, όπως τα εμπλουτισμένα δημητριακά και τα λιπαρά ψάρια, όπως το σκουμπρί και ο σολομός, θα βοηθήσει στην εξουδετέρωση μιας ανεπάρκειας, είναι καλή ιδέα να διατηρήσεις τα επίπεδα ανοδικά και με ένα πόσιμο συμπλήρωμα.

πηγή

Γιατί τα μαλλιά σας μπερδεύονται συνέχεια; – 4 λόγοι που ίσως αγνοείτε

Μετάβαση στο περιεχόμενο