Σχέσεις

Πως τα social media μπορούν να βλάψουν ανεπανόρθωτα τον γάμο σας

Μπορεί μια εφαρμογή στο κινητό, ένα διαδικτυακό μέσο ή ένα online παιχνίδι να αποτελέσει απειλή για μια σχέση που έχει σφυρηλατηθεί μέσα στη φωτιά ενός γάμου; Ακούγεται σαν υπερβολή, αλλά δεν απέχει και πολύ από την πραγματικότητα αφού η συμπεριφορά μας σε όλα αυτά τα φαινομενικά αθώα μέσα μπορεί να προκαλέσει ρήγματα είτε στην εμπιστοσύνη μεταξύ δύο συντρόφων είτε στην επικοινωνία, ακόμη και στην ερωτική τους ζωή – όποια και αν είναι αυτή.

*μη ξεχάσεις να κάνεις ένα Like στη σελίδα μας στο  facebook juniorsclub.gr —> ΕΔΩ

Περνάμε περισσότερο χρόνο «τσατάροντας» αντί συζητώντας μεταξύ μας

Η επικοινωνία είναι βασικό συστατικό κάθε επιτυχημένης – μακροπρόθεσμα – σχέσης, πόσο μάλλον μια τόσο σοβαρής υπόθεσης όπως είναι ο γάμος. Καθώς βυθίζονται στην επίπλαστη κοινωνική ζωή των social media, οι δύο σύντροφοι δεν ξεχνούν να κάνουν like και comments στους διαδικτυακούς τους φίλους, αλλά ξεχνούν να περάσουν χρόνο συζητώντας μεταξύ τους με την ειλικρίνεια, την αμεσότητα και την κατανόηση που απαιτεί μια δυνατή σχέση.

Χτίζουμε έναν κοινωνικό κύκλο ονλάιν αφήνοντας εκτός τον σύντροφό μας

Κακά τα ψέμματα, τα social media λέγονται – και μοιάζουν – κοινωνικά, αλλά στην ουσία τους είναι εξαιρετικά μοναχικά. Παρ’ όλ’ αυτά, η αίσθηση ότι έχουμε φτιάξει έναν κοινωνικό κύκλο εύκολα και γρήγορα μας οδηγεί στο να βυθιστούμε ο κάθε σύντροφος στην δική του ψυδαίσθηση κοινωνικότητας, αφήνοντας απ’ έξω τον μοναδικό πραγματικά δικό μας άνθρωπο – εκείνον με τον οποίο μοιραζόμαστε την πραγματική ζωή.

Παρασυρόμαστε σε φλερτ που μας κολακεύουν και «μυρίζουν» απιστία

Εδώ που τα λέμε, ένα από τα πράγματα που αφήνουμε πίσω μας μετά τον γάμο είναι το φλερτ, όχι τόσο το αποτέλεσμά του όσο η διαδικασία που κρύβει μια ευχαρίστηση από μόνη της. Έτσι, κάθε ευκαιρία να φλερτάρουμε, έστω και ανώδυνα, μας γυρίζει πίσω σε μια εποχή που πλέον έχουμε ρομαντικοποιήσει επικίνδυνα. Τα φλερτ όμως στα social media έχει αποδειχθεί ότι μόνο ανώδυνα δεν είναι και η πλατωνική απιστία δεν έχει πάντα καλό τέλος.

Καλλιεργούμε το έδαφος για συμπεριφορές που «ραγίζουν το γυαλί»

Όπως και να το κάνουμε, η μερική έστω απομάκρυνση από τον σύντροφό μας και ο διαχωρισμός των διαδικτυακών μας δραστηριοτήτων, οδηγεί σταδιακά σε μικροσυγκρούσεις, ζήλιες αι γενικότερα συμπεριφορές που δεν κάνουν καλό σε μια συμβίωση που θέλει να μακροημερεύσει. Οι συμπεριφορές αυτές δρουν σωρευτικά, παγώνουν τη σχέση και οδηγούν συνήθως σε μια μεγαλύτερη ρήξη που ίσως να μην έχει γυρισμό.

Αποκτούμε την ψευδαίσθηση μιας δεύτερης ζωής, αμελώντας την πραγματική

Η ζωή ενός παντρεμένου ζευγαριού χαρακτηρίζεται σε μεγάλο βαθό από ρουτίνες και καθημερινές δραστηριότητες που δεν αρέσουν ιδιαίτερα σε κανέναν, αλλά είναι απαραίτητες. Η ψευδαίσθηση μιας δεύτερης, πιο ανέμελης ζωής που χτίζουμε σιγά σιγά online, μπορεί να μας οδηγήσει στο να αμελήσουμε την πραγματική μας ζωή και τις υποχρεώσεις μας απέναντι στον σύντροφο αλλά και την οικογένειά μας. Κι αυτό, δεν βγαίνει ποτέ σε καλό!

ΔΟΥΒΡΗΣ Ηλεκτρικές Συσκευές Α.Ε.

Διαβάστε επίσης

Έρευνα: Πόσοι από τους φίλους σας νοιάζονται πραγματικά για εσάς

Διαζύγιο Ύπνου: Τι είναι και πως βελτιώνει τη σχέση με το σύντροφό σας;

4 απλά καθημερινά πράγματα που φθείρουν τη σχέση σας χωρίς να το καταλαβαίνετε

Το μεγαλύτερο ψέμα που λένε άντρες και γυναίκες μέσα σε μια σχέση σύμφωνα με επιστημονικές έρευνες

Μετάβαση στο περιεχόμενο