Σεξ

Πόσο συχνά κάνουν σεξ τα ευτυχισμένα ζευγάρια!

Αν κάποιος σας ζητούσε να φέρετε στο μυαλό σας ένα τρισευτυχισμένο ζευγάρι, απόλυτα ευχαριστημένο από το γάμο και την μακροχρόνια σχέση του, πώς θα φανταζόσασταν την σεξουαλική του ζωή; Κάθε πότε θα υποθέτατε ότι κάνει σεξ; Έχουμε συνηθίσει να θεωρούμε το καθημερινό σεξ την πλέον χαρακτηριστική συνήθεια των πολύ ευτυχισμένων ζευγαριών. Μια μελέτη, όμως, ήρθε για να δώσει μια όχι και τόσο αναμενόμενη απάντηση στην ερώτηση «Πόσο συχνά κάνουν σεξ τα ευτυχισμένα ζευγάρια».

*μη ξεχάσεις να κάνεις ένα Like στη σελίδα μας στο  facebook juniorsclub.gr —>ΕΔΩ

Αντίθετα με την κοινή αίσθηση, τα πορίσματα της έρευνας του Πανεπιστημίου του Τορόντο, υποδεικνύουν ότι οι άνθρωποι σε ευτυχισμένους γάμους περνούν πολλές νύχτες φορώντας απλά τις πιτζάμες τους και κάνοντας αγκαλίτσες. 

Οι μελετητές συγκέντρωσαν στοιχεία για την ζωή 30.000 Αμερικάνων σε διάστημα 40 ετών, με σκοπό να διελευκάνουν αν τα πραγματικά ευτυχισμένα ζευγάρια κάνουν περισσότερο σεξ από τα… μετρίως ευχαριστημένα από τον γάμο τους. Τα αποτελέσματα, που δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό Social Psychological and Personality Science, αποκάλυψαν ότι οι λάγνες στιγμές μεταξύ των αγαπημένων συντρόφων δεν ξεπερνούν σε συχνότητα την μία φορά ανά εβδομάδα.

Σύμφωνα με την έρευνα, το σεξ πράγματι είναι αιτία ευτυχίας, υπάρχει ωστόσο όριο κι αυτό φαίνεται να είναι η μία φορά την εβδομάδα –και μάλιστα ανεξαρτήτως ηλικίας, φύλου και μακροβιότητας της σχέσης. Σε μια απόπειρα να εξηγήσουν τη συχνότητα, οι ερευνητές γράφουν ότι ίσως τα ζευγάρια νιώθουν ικανοποιημένα από την ποσότητα σεξ που πιστεύουν ότι κάνει ο μέσος όρος των αντίστοιχων ζευγαριών.

Εντάξει, πάντως. Μία φορά την εβδομάδα είναι αριθμός εφικτός. Μήπως είστε «το τέλειο ζευγάρι» και δεν το ξέρετε;

ΔΟΥΒΡΗΣ Ηλεκτρικές Συσκευές Α.Ε.

Διαβάστε επίσης

Πώς βιώνει ένα ζευγάρι την πρώτη εγκυμοσύνη μέσα από 10 χιουμοριστικά σκίτσα

Η εγκυμοσύνη κάνει τη γυναίκα άλλον άνθρωπο! Αλλαγές στο σώμα και στο μυαλό!

Τι επιπτώσεις μπορεί να έχει στο έμβρυο το στρες στην εγκυμοσύνη;

Νέα έρευνα: Πιο υπερκινητικά και επιθετικά τα αγόρια των μαμάδων που υπέφεραν στην εγκυμοσύνη από κατάθλιψη

Τι ακριβώς νιώθει το μώρο μέσα στην κοιλιά σας;

Μετάβαση στο περιεχόμενο