Ομορφιά

Πόσο συχνά πρέπει να λουζόμαστε; – Οι ειδικοί έχουν την απάντηση

Όχι, δεν είναι απαραίτητο να λουζόμαστε κάθε μέρα. Ή τουλάχιστον δεν υπάρχει η τέλεια συχνότητα λουσίματος για όλες τις γυναίκες – εξαρτάται από τον τύπο των μαλλιών μας. Αυτό είναι το γενικό συμπέρασμα στο οποίο καταλήγει το popsugar.com, αφού έθεσε το καυτό ερώτημα σε τρεις ειδικούς: έναν hairstylist, έναν δερματολόγο και έναν colourist. Ας δούμε πιο αναλυτικά τις συμβουλές τους.

Μη ξεχάσεις να κάνεις ένα Like στη σελίδα μας στο  facebook juniorsclub.gr —>ΕΔΩ

Σύμφωνα με έναν hairstylist

Αν έχετε λιπαρά μαλλιά, ιδιαίτερα αν είναι λεπτά, είτε ίσια είτε ελαφρώς σγουρά, και θέλετε να διατηρήσετε τον όγκο τους, μπορείτε να λούζεστε κάθε μέρα ή κάθε δύο μέρες, συμβουλεύει ο Kevin Mancuso. Αν είναι πιο ξηρά, το ιδανικό είναι κάθε τρεις με τέσσερις μέρες. Σε περίπτωση που είναι πάρα πολύ σγουρά, μπορείτε να τα λούζετε έως και κάθε δύο εβδομάδες.

Σύμφωνα με έναν δερματολόγο

Δεν υπάρχει ένας κανόνας, λέει η δερματολόγος Francesca Fusco, MD. Σε γενικές γραμμές όμως αν έχετε λιπαρά μαλλιά μπορείτε να λούζεστε καθημερινά. Αν είναι ξηρά, δεν υπάρχει πρόβλημα να περιορίσετε τη συχνότητα σε μία φορά την εβδομάδα, αλλά όχι λιγότερο συχνά, για λόγους υγιεινής. Ξεχωριστή φροντίδα θα χρειαστείτε, ωστόσο, αν έχετε πιτυρίδα: τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα, με ειδικό σαμπουάν.

Σύμφωνα με έναν colourist

Το πρόβλημα με τα βαμμένα μαλλιά είναι ότι το συχνό λούσιμο ξεθωριάζει το χρώμα, σύμφωνα με την Stephanie Brown. Σε αυτή την περίπτωση λοιπόν, καλό είναι να λούζεστε κάθε δύο μέρες ή και λιγότερο συχνά, σε περίπτωση που τα μαλλιά σας είναι ξηρά. Για να τα διατηρήσετε λαμπερά και μαλακά μπορείτε, στο ενδιάμεσο, να χρησιμοποιήσετε ένα conditioner.

 

 

 

 

 

πηγή

 

Με αυτό το κόλπο κανείς δεν θα αντιλαμβάνεται ότι φοράτε foundation!

Μετάβαση στο περιεχόμενο