Παιδί και Ασφάλεια Προτεινόμενο

Προσοχή! Δευτερόλεπτα θέλει να κινδυνέψει η ζωή του παιδιού σας! Βίντεο που σοκάρει, πρέπει να το δουν όλοι οι γονείς

Το κακό μπορεί να συμβεί από τη μια στιγμή στην άλλη. Γιατί; Δεν απαντάς έτσι στην περιέργεια των παιδιών. 

από την Ελένη Βασιλοπούλου, Δημοσιογράφο

Τα παιδιά, έχουν τον τρόπο να προσελκύονται τις περισσότερες φορές από το ΜΗ. Θέλουν να κάνουν κάθε τους φανταστική σκέψη αληθινή και όλα αυτά σε κλάσματα δευτερολέπτων. Γιατί;

Έχουν άγνοια του κινδύνου. Δεν φοβούνται. Είναι περίεργα. Παρασύρονται από τηλεοπτικά πρότυπα. Δεν ξέρουν ή μάλλον δεν μπορούν να σκεφτούν τις συνέπειες των ενεργειών τους. Θέλουν να τραβούν τα βλέμματα επάνω τους. Καθετί για εκείνα είναι παιχνίδι. Είναι παιδιά! 

Υπάρχουν πολλοί λόγοι που ένα παιδί μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τον εαυτό του, εν΄αγνοία του.

Στο βίντεο που ακολουθεί, θα δείτε πώς ένα παιδί, ενώ βρίσκεται ανάμεσα στους γονείς του, σε φίλους και σε άλλα παιδιά, παρουσιάζει τι μπορεί να συμβεί όταν χάνεται για λίγα δεύτερα υπό την επίβλεψη ενηλίκων.

Πρόκειται για ένα συγκλονιστικό βίντεο, που στηρίζεται σε έρευνα η οποία παρουσιάζει ότι στις Ηνωμένες Πολιτείες κάθε δεύτερη εβδομάδα χάνεται ένα παιδί από πνιγμό. Πνίγεται στο σχοινί της κουρτίνας (στόρια). Τα περισσότερα είναι ηλικίας 8 μηνών έως 7 ετών. Ενώ υπάρχουν περιστατικά που σώθηκαν από πνιγμό αλλά επέζησαν με σοβαρές συνέπειες, να μη μπορούν να μιλήσουν ή να παραλύσουν και να μη ξαναπερπατήσουν ποτέ. Από το 1996, 355 έχουν πνιγεί από αυτά τα σχοινιά ή κορδόνια που υπάρχουν στις κουρτίνες.

Το σοκαριστικό βίντεο που ακολουθεί, δημιουργήθηκε από μια ομάδα γονέων, οι οποίοι έχασαν τα παιδιά τους από πνιγμό, με το σχοινί που ανεβοκατεβάζει την κουρτίνα (στόρια) ή την κουρτίνα ρόμαν. Είναι ένα βίντεο ασφαλείας για να επιστήσουν την προσοχή στους γονείς.  

]]>

Μετάβαση στο περιεχόμενο