Εγκυμοσύνη

«Η Ψυχική Υγεία της Εγκύου και της Νέας Μητέρας» μια ενημερωτική εκδήλωση από την «ΦΑΙΝΑΡΕΤΗ». Δείτε το βίντεο

Η Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «ΦΑΙΝΑΡΕΤΗ» (www.fainareti.gr) οργανώνει ανοιχτή εκδήλωση στο αμφιθέατρο του Συνεδριακού Κέντρου της Τράπεζας Πειραιώς, Κατούνη 12-14,  στη Θεσσαλονίκη,  τη Δευτέρα 11 Μαΐου και ώρες 18.00 – 21.00,  με θέμα «Η Ψυχική Υγεία της Εγκύου και της Νέας Μητέρας».

Στόχος της εκδήλωσης είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση για την πρόληψη, έγκαιρη ανίχνευση και αντιμετώπιση των περιγεννητικών ψυχικών διαταραχών, όπως η επιλόχεια κατάθλιψη.

Στην εκδήλωση ενθαρρύνεται ιδιαίτερα η συμμετοχή εγκύων, νέων μητέρων και των συζύγων – συντρόφων τους, καθώς επίσης και επαγγελματιών υγείας (όπως μαίες/τές, ψυχίατροι, ψυχολόγοι, μαιευτήρες – γυναικολόγοι, παιδίατροι, γενικοί ιατροί,  νοσηλεύτριες/τές, κοινωνικοί λειτουργοί, επισκέπτες υγείας κ.α.).

Η εκδήλωση  εντάσσεται στο πλαίσιο της πανελλήνιας καμπάνιας που πραγματοποιεί η ΑμΚΕ ΦΑΙΝΑΡΕΤΗ για τις περιγεννητικές ψυχικές διαταραχές.

Θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης. Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να επικοινωνήσετε τηλεφωνικά, μέχρι την Παρασκευή 8 Μαϊου στο 210931054 ή ηλεκτρονικά στο info@fainareti.gr .

Η είσοδος είναι ελεύθερη!

«Η ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ ΤΗΣ ΕΓΚΥΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΜΗΤΕΡΑΣ»

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 1.Ενημερωτική Καμπάνια για τη Ψυχική Υγεία της Εγκύου και της Νέας Μητέρας Βασίλης Δάγλας 2.Ψυχικές διαταραχές κατά την περιγεννητική περίοδο Κασσιανή Πολίτου 3.Ψυχοσυναισθηματική υγεία στην κύηση και την αρχή της μητρότητας και έγκαιρη ανίχνευση διαταραχών: Η συμβολή της μαίας Μαρία Δάγλα 4.Η εμπειρία της περιγεννητικής περιόδου μέσα από την ψυχοθεραπεία: παρουσίαση περιπτώσεων Δέσποινα Καραγιάννη 5.Ένα μοντέλο προαγωγής της ψυχικής υγείας της εγκύου και νέας μητέρας: το παράδειγμα του Κέντρου Ημέρας για τη Φροντίδα της Ψυχικής Υγείας της Γυναίκας (επιλόχεια διαταραχή) Ευαγγελία Αντωνίου 6.Πανελλήνια Τηλεφωνική Γραμμή Υποστήριξης της Ψυχικής Υγείας της Εγκύου και της Νέας Μητέρας – 2109319054 Ελένη Ρηγούτσου 7.Συζήτηση με κοινό και επαγγελματίες υγείας ΟΜΙΛΗΤΕΣ Δάγλας Βασίλης Διευθυντής ΑμΚΕ ΦΑΙΝΑΡΕΤΗ Πολίτου Κασσιανή Ψυχίατρος, MSc, Κέντρο Ημέρας για τη φροντίδα της ψυχικής υγείας της γυναίκας (επιλόχεια διαταραχή) Δάγλα Μαρία Μαία, MSc, MPH, Πρόεδρος Δ.Σ. ΑμΚΕ ΦΑΙΝΑΡΕΤΗ, Καθηγήτρια Εφαρμογών, Τμήμα Μαιευτικής ΤΕΙ Αθήνας Καραγιάννη Δέσποινα Κλινική Ψυχολόγος, PhDc, Επιστημονική Υπεύθυνη Κέντρου Ημέρας για τη Φροντίδα της Ψυχικής Υγείας της Γυναίκας (επιλόχεια διαταραχή) Αντωνίου Ευαγγελία Μαία, PhD, Αντιπρόεδρος Δ.Σ. ΑμΚΕ ΦΑΙΝΑΡΕΤΗ, Καθηγήτρια Εφαρμογών, Τμήμα Μαιευτικής ΤΕΙ Αθήνας Ελένη Ρηγούτσου Κλινική Ψυχολόγος, MSc, Τηλεφωνική Γραμμή Υποστήριξης, ΑμΚΕ ΦΑΙΝΑΡΕΤΗ Στους ενδιαφερόμενους θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης.]]>

Μετάβαση στο περιεχόμενο