Ενημέρωση Επικαιρότητα

Σεξουαλική παρενόχληση από ρομπότ δέχτηκε 7χρονη

Ένα απίστευτο περιστατικό συνέβη στην Αγγλία, που παρόμοιά  του δεν έχει συμβεί στο παρελθόν: ένα κορίτσι επτά ετών φέρεται να δέχτηκε σεξουαλική παρενόχληση από ένα ρομπότ διαδικτυακά !

Το περιστατικό συνέβη στο Κέντ, όπου όπως καταγγέλλει η μητέρα της, βρήκε στο iPad της κόρης της μηνύματα με προκλητικό περιεχόμενο που την έκαναν να «αρρωστήσει». “Σε προκαλώ να μου κάνεις κάτι πονηρό” και “αγγίζω το σώμα σου ενώ σε φιλάω”, ήταν κάποια από τα μηνύματα που εστάλησαν στην επτάχρονη από το Cleverbot, μια εφαρμογή τεχνητής νοημοσύνης στο διαδίκτυο.

Το εν λόγω ρομπότ, που δημιουργήθηκε από Βρετανό επιστήμονα, είναι μια διαδικτυακή εφαρμογή που επικοινωνεί “ανθρώπινα”, με αυτοματοποιημένες απαντήσεις βάσει προηγούμενων συνομιλιών.

Ωστόσο, καθώς δεν «κρύβεται» κανένας άνθρωπος πίσω από την εφαρμογή –η οποία λειτουργεί χρησιμοποιώντας αλγόριθμους τεχνητής νοημοσύνης- οι Αρχές δεν μπορούν να κάνουν τίποτα για αυτό.

Όπως μεταδίδει το Russia Today, η εν λόγω εφαρμογή έχει περάσει τα απαιτούμενα τεστ, τα οποία κρίνουν την ικανότητα ενός μηχανήματος να παρουσιάζουν συμπεριφορά ίδια με εκείνη ενός ανθρώπου. Το Cleverbot διαπιστώθηκε ότι ήταν 59,3% ανθρώπινο στις απαντήσεις του, την ώρα που μόνο το 63,3% των πραγματικών ανθρώπων κατάφερε να πείσει ότι ήταν αληθινό.

Μετάβαση στο περιεχόμενο