Εκπαίδευση Θέματα ψυχολογίας Προτεινόμενο

Σεμινάριο: “Παιδικό Ιχνογράφημα – Ψυχολογική προσέγγιση και ερμηνεία” (υπάρχει και η δυνατότητα παρακολούθησης εξ αποστάσεως)

To www.juniorsclub.gr διοργανώνει εκπαιδευτικό σεμινάριο με θέμα: “Παιδικό Ιχνογράφημα – Ψυχολογική προσέγγιση και ερμηνεία”, με εισηγήτρια την Κατερίνα Μέντη, Παιδοψυχίατρος PhD. Το σεμινάριο θα διεξαχθεί την Κυριακή 20 Μαΐου 2018, στις 11:00 -15:00 (διάρκεια σεμιναρίου 4 ώρες), στην Ηρώων Πολυτεχνείου 92. Πάτρα. 
 
To εκπαιδευτικό σεμινάριο, έχετε την ευκαιρία να το παρακολουθήσετε και εξ αποστάσεως. Σε αυτή την περίπτωση θα λάβετε τη βεβαίωση παρακολούθησης μέσω ταχυδρομείου. 
 
Απευθύνεται: σε Νηπιαγωγούς, Εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων, Παιδαγωγούς, Ειδικούς Ψυχικής Υγείας, Ειδικούς θεραπευτές, Λογοθεραπευτές, Εργοθεραπευτές, Κοινωνικούς Λειτουργούς, Δραμτοθεραπευτές, Φοιτητές, γονείς και σε όσους συνεργάζονται με παιδιά και αναζητούν πρακτικούς τρόπους για την αποτελεσματικότερη υποστήριξή τους.

σκοπός σεμιναρίου:

Το σεμινάριο προσφέρει γνώσεις προκειμένου όποιος το παρακολουθήσει να κατανοήσει τη ψυχολογική ερμηνεία ενός παιδικού σχεδίου (της προσχολικής και παιδικής ηλικίας). Ξεκινώντας από διαφορετικές αφετηρίες, οι γονείς, οι ειδικοί θεραπευτές, οι παιδαγωγοί, οι εκπαιδευτικοί, οι εικαστικοί, θα πάρουν πληροφορίες γι’ αυτή τη θεμελιώδη κι αποκαλυπτική δραστηριότητα του παιδιού και για τον τρόπο που αυτό βιώνει τον εαυτό του και τον κόσμο.

Με το ιχνογράφημα, το παιδί εξωτερικεύει συναισθήματα, εμπειρίες, επιλύει προβλήματα, έτσι ώστε το σχέδιο ν’ αποτελεί μέσο αξιολόγησης των συναισθηματικών συγκρούσεων του παιδιού, αλλά και μέσο διευκολυντικό της ανάπτυξής του. Επιδιώκεται η καλύτερη κατανόηση της θεωρίας μέσα από κλινικό υλικό και παραδείγματα.

Τα θέματα που θα παρουσιαστούν στο σεμινάριο είναι:
• Το ιχνογράφημα και η σημασία του ως μέσο έκφρασης των παιδιών.
• Θεωρητικές προσεγγίσεις: η ερμηνεία του μουντζουρώματος, η εξέλιξη του ιχνογραφήματος ανάλογα με την ηλικία και το φύλο, ανάλυση σημαντικών στοιχείων όπως το χρώμα, το κράτημα του μολυβιού, η κάλυψη της κόλας, το σημείο εκκίνησης, η γραμμή, η πίεση στο χαρτί, η μορφή, οι σημαντικές παραλείψεις ή προσθήκες.
• Το παιδικό σχέδιο ως προβολική δοκιμασία: τα πιο συνήθη θέματα των παιδικών σχεδίων και η ερμηνεία τους, «το σχέδιο της ανθρώπινης φιγούρας», «το δέντρο», «το σπίτι», «η οικογένεια» , «τα ζώα», «τα μηχανικά σχήματα».
• Παρουσίαση παιδικών σχεδίων-σχολιασμός.

Θεματικές Ενότητες:

-Τι είναι το ιχνογράφημα;
-Η εξέλιξη του παιδικού σχεδίου με την ηλικία-το μουντζούρωμα 
-Ερμηνεία του σχεδίου 
-Το τεστ της οικογένειας
-Το τεστ του σπιτιού
-Το τεστ του δέντρου
-Το τεστ της ανθρώπινης φιγούρας 

Πληροφορίες συμμετοχής: 

Δηλώνετε το όνομα σας, την ιδιότητα σας και το τηλέφωνο σας, στο info@juniorsclub.gr ή στο 6932011395 

Η εγγραφή σας πρέπει να γίνει άμεσα διότι είναι καθορισμένος ο αριθμός συμμετεχόντων και το αντίτιμο συμμετοχής προσκομίζεται στα γραφεία μας (Ηρώων Πολυτεχνείου 92, Πάτρα ή μέσω τραπεζικού λογαριασμού). 

Κόστος
Πληροφορίες στο 6932011395

Σε όλους τους συμμετέχοντες παρέχεται: 
• Βεβαίωση Παρακολούθησης 
• Εξειδικευμένο επιστημονικό υλικό, σχετικά με την περαιτέρω κατάρτιση στο αντικείμενο της επιμόρφωσης. 
• Φάκελος συνέδρου
• Κόλλες  σημειώσεων
• Στυλό
• Coffee Break & σνακ 

1-seminar-ihnografima-juniorsclub

Μετάβαση στο περιεχόμενο