Εγκυμοσύνη / Γέννα

Σιαμαία μοιράζονται το ίδιο κεφάλι – Φωτογραφίες από την γέννα

Μια δίδυμη κύηση μεταβλήθηκε σε μια σπάνια περίπτωση σιαμαίων από αυτές που καταγράφονται μια στο εκατομμύριο – Γεννήθηκαν στην Ινδία και έζησαν 6 λεπτά 

siamese twins

Οι τραγικές εικόνες δείχνουν τη γέννηση σιαμαίων διδύμων στην Ινδία που ήρθαν στον κόσμο έχοντας ένα κεφάλι. Τα μωρά γεννήθηκαν με καισαρική και το καθένα είχε τη δική του καρδιά, πόδια χέρια ενώ το βάρος τους ήταν 1 κιλό και 77 γραμμάρια. 

Οι γιατροί ανέφεραν ότι τα σιαμαία έζησαν μόλις έξι λεπτά από τη γέννησή τους. Παρόλο που οι γιατροί γνώριζαν ότι ήταν σιαμαία αυτό που τους εξέπληξε είναι ότι γεννήθηκαν με ένα πρόσωπο.

«Γνωρίζαμε από την αρχή ότι τα μωρά δεν θα ζήσουν. Ο εγκέφαλός τους ήταν κοινός και ήταν αδύνατον να τα χειρουργήσουμε. Είχαμε ενημερώσει την οικογένεια για σοβαρές επιπλοκές. Τέτοιες γεννήσεις είναι εξαιρετικά σπάνιες, μια στο εκατομμύριο», είπε ο γιατρός που ξεγέννησε τη μητέρα και συνέχισε: «Το νοσοκομείο αυτό λειτουργεί εδώ και 140 χρόνια και έχουν σημειωθεί τέσσερις περιπτώσεις σιαμαίων δίδυμων. Αλλά κάτι τέτοιο δεν έχω ξαναδεί. Η μητέρα, η οποία επέλεξε να διατηρήσει την ανωνυμία της, είχε μια ομαλή εγκυμοσύνη μέχρι τον έβδομο μήνα της εγκυμοσύνης της όπου έκανε το πρώτο της υπερηχογράφημα».

siamaia

Ο γιατρός πρόσθεσε ότι μια τέτοια κατάσταση μπορεί συνήθως να διαγνωστεί εντός του πρώτου τριμήνου της κύησης. Αλλά η γυναίκα έκανε το πρώτο της υπερηχογράφημα στον 70 μήνα καθώς στην Ινδία λόγω της φοβερής φτώχειας δεν υπάρχει η δυνατότητα για εξετάσεις. Η γυναίκα και ο σύζυγός της αποφάσισαν να δωρίσουν τα σιαμαία τους στο Ιατρικό Κολέγιο της κυβέρνησης για ιατρική έρευνα.

Παρόμοια γέννηση είχε γίνει στην Ινδία το 2014, όταν ένα μωρό γεννήθηκε με δυο κεφάλια. Τα βρέφη είχαν ζήσει 20 ημέρες.

 

πηγή

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο