Επιστημονικά Νέα

Σπέτσες: Η Ελλάδα τιμά τον James Watson

Ο Δήμος Σπετσών αποφάσισε να Αναγορεύσει τον James Watson σε Επίτιμο Δημότη Σπετσών. Ο James Watson απεδέχθη την τιμή του Δήμου Σπετσών και η Αναγόρευση θα γίνει τον Αύγουστο 2016.

Ο Δήμος Σπετσών, σε συνεργασία με τα Υπουργεία Παιδείας, Πολιτισμού και Εξωτερικών, θα τιμήσει τον James Watson για την προσφορά του στην Επιστήμη και την Ανθρωπότητα και για την υποστήριξή του στην Ελλάδα.

Η Αναγόρευση θα γίνει στα πλαίσια του Εορτασμού των 50 Χρόνων από την έναρξη των Διεθνών Συνεδρίων Μοριακής Βιολογίας (1966-2016) στην ιστορική Αναργύρειο Σχολή Σπετσών και των 50 Χρόνων από την συμμετοχή των James Watson και Francis Crick στο πρώτο Συνέδριο Μοριακής Βιολογίας στην Ελλάδα, το  καλοκαίρι του 1966.

Για την ανακάλυψη της Διπλής Έλικας του DNA, οι Watson και Crick βραβεύτηκαν με το Nobel Ιατρικής και Φυσιολογίας το 1962. Η ανακάλυψη αυτή θεωρείται από πολλούς ως η κορυφαία όλων των εποχών.

Ο James Watson ήταν ο επίσημος προσκεκλημένος και κεντρικός ομιλητής στο συνέδριο Ιατρικής Χημείας τον Απρίλιο 2011, με τίτλο ομιλίας του “Discovering the Double Helix of DNA”. Το Πανεπιστήμιο Πατρών τον τίμησε με την αναγόρευσή του σε Επίτιμο Διδάκτορα του Τμήματος Ιατρικής.

“Η αποδοχή της τιμητικής πρόσκλησης από τον James Watson, με πλημυρίζει με πολλή χαρά, όπως και την ακαδημαϊκή κοινότητα. Η επίσκεψή του, συνέχεια της ιστορικής επίσκεψής του στο Πανεπιστήμιο Πατρών το 2011, αποτελεί μεγάλη τιμή για την Ελλάδα. Όπως ο ίδιος μου δήλωσε, αγαπάει την χώρα μας, την υποστηρίζει  και χαίρεται πολύ που θα την ξαναεπισκεφθεί.”

Γιάννης Ματσούκας Καθηγητής Χημείας, Πανεπιστήμιο Πατρών Καθηγητής Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Calgary, Καναδά π. Διευθυντής ΜΠΣ “Ιατρική Χημεία”, 1997-2013

]]>

Μετάβαση στο περιεχόμενο