Αν έχετε γίνει μαμά τότε θα ξέρετε καλά τη δοκιμασία που περνάνε οι γονείς όταν το μωρό σου κλαίει δυνατά και ασταμάτητα. Ειδικά οι νέοι γονείς έχουν κι αυτό το συναίσθημα του άγνωστου που κάνει ακόμα χειρότερη τη δοκιμασία. Δεν είναι μόνο οι τσιρίδες που απορεί κανείς πώς βγαίνουν από αυτό το πλασματάκι αλλά και η ανασφάλεια που μπορεί να νιώθει ένας γονιός όταν το παιδί του κλαίει σε πολύ μικρή ηλικία και δεν μπορεί να κάνει κάτι γι’ αυτό ή απλά δεν ξέρει το λόγο. Δεν συμβαίνει όμως με όλα τα παιδιά το ίδιο. Τουλάχιστον έτσι έδειξε έρευνα του Πανεπιστημίου του Warwick που δημοσίευσε το Journal of Pediatrics. Σύμφωνα με την έρευνα λοιπόν οι γονείς στον Καναδά, τη Μ. Βρετανία και την Ιταλία έχουν να αντιμετωπίσουν πιο κλαψιάρικα μωρά. 

Πιο συγκεκριμένα, τα μωρά στον Καναδά κλαίνε περισσότερο από αυτά άλλης εθνικότητας, σε ηλικία τριών έως τεσσάρων εβδομάδων (τρεις παραπάνω ώρες την ημέρα για περισσότερο από τρεις ημέρες την εβδομάδα). Τα μωρά στη Βρετανία και την Ιταλία είναι αρκετά κοντά ενώ στη Γερμανία, την Ιαπωνία και την Δανία τα μωρά κλαίνε ελάχιστα (μόνο το 5- 6 % κλαίνε περισσότερες από τρεις ώρες την ημέρα).

Σύμφωνα με την μελέτη αυτά τα ποσοστά σχετίζονται με τους κολικούς, οι οποίοι ποικίλουν ανά περιοχή λόγω των διαφορετικών διατροφικών συνηθειών αλλά και των τρόπων που τους αντιμετωπίζουν οι γονείς. Την επόμενη φορά που θα κλάψει το μωρό σας, τότε σκεφτείτε αυτή την έρευνα και μάλλον θα νιώσετε πολύ τυχερές.