Εγκυμοσύνη / Γέννα Προτεινόμενο

5 Συμβουλές για τη βελτίωση της υγείας του μωρού σας

Ένας από τους πιο θεμιτόυς τρόπους για να αναπτύξετε έναν ουσιαστικό συναισθηματικό δεσμό με το μωρό σας, ενώ βρίσκεται ακόμα στην κοιλιά σας είναι να μιλάτε σε αυτήν, όπως εξηγεί η δρ. Λάουρελ Γουίλσον, μαία, σύμβουλος εγκυμοσύνης και συγγραφέας του βιβλίου «The Greatest Pregnancy Ever».

«Αυτό που ανακαλύπτουμε διαρκώς είναι ότι η υγεία της μητέρας -σωματική, ψυχική και πνευματική- επηρεάζει σημαντικά την ανάπτυξη του μωρού της στην κοιλιά», συνεχίζει.
Καθόλου παράλογο, αφού η ψυχική μας κατάσταση είναι αίτιο πολλών αποτελεσμάτων του οργανισμού μας, ειδικά δε, όταν πρόκειται για μία εγκυμοσύνη.

Επικοινωνία.
Χαλαρώστε, ηρεμήστε και μιλήστε, ώστε να μεταδώστε θετική ενέργεια στο μωρό σας. «Γνωρίζοντας ότι με τον τρόπο αυτό συμβάλλετε στην καλή υγεία του μωρού σας, σας βοηθάει να χαλαρώσετε», εξηγεί η δρ. Γουίλσον.

Συχνός ύπνος.
«Μπορεί να ακούγεται ανόητο ότι ο ύπνος συμβάλλει στην ανάπτυξη δεσμού με το μωρό σας, αλλά η αλήθεια είναι ότι με τους συχνούς υπνάκους οι μέλλουσες μαμάδες απολαμβάνουν περισσότερο την εγκυμοσύνη τους και μειώνουν τα επίπεδα του άγχους τους, κάτι που θα μπορούσε να έχει αρνητικές επιπτώσεις στο μωρό τους», υπογραμμίζει η ειδικός.

Βγείτε έξω από το καβούκι σας.
Η επικοινωνία και η συνεχής τριβή με γυναίκες σε παρόμοιο κοινωνικό κύκλο σας βοηθούν να αισθάνεστε σιγουριά και υποστήριξη, κι επομένως να στέλνετε θετική ενέργεια στο πλασματάκι που μεγαλώνει μέσα στην κοιλιά σας.

Τραγουδήστε.
Τραγουδώντας, όχι μόνο χαλαρώνετε κι εσείς,αλλά όσο αναπτύσσεται η ακοή του μωρού σας κατά τη 18η εβδομάδα της εγκυμοσύνης- υπάρχουν πολλές πιθανότητες να μπορεί πλέον κι εκείνο να ακούσει τη μελωδία σας ,αναγνωρίζοντας σταδιακά τη φωνή σας και μαθαίνοντας να ηρεμεί στο άκουσμά της.

Δημιουργηκότητα.
Γίνετε δημιουργικές ξεκινώντας γιόγκα ή σε οποιαδήποτε παρόμοια ενασχόληση για εγγύους. Έτσι θα συντονιστείτε καλύτερα στον νέο σας ρόλο και θα είστε μία χαρούμενη μαμά!!!

Μετάβαση στο περιεχόμενο