Juniors Trends

Τα σχολεία που διακρίθηκαν στον 1ο Διαγωνισμό Επιχειρηματικότητας Νέων με Προσανατολισμό στην Αειφόρο Ανάπτυξη

Την Κυριακή 11 Απριλίου, ανακοινώθηκαν τα 5 σχολεία νικητές του 1ου Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού Επιχειρηματικότητας Νέων με προσανατολισμό στην Αειφόρο Ανάπτυξη,  ενός διαγωνισμού που συγκέντρωσε ενδιαφέρον και αιτήσεις από σχολεία όλης της Ελλάδας.

*μη ξεχάσεις να κάνεις ένα Like στη σελίδα μας στο facebook juniorsclub.gr —>ΕΔΩ

Καινοτόμο μαθητικό επιχειρείν με σεβασμό στο περιβάλλον

Τα εγχειρήματα των ομάδων προσφέρουν αειφόρα προϊόντα και υπηρεσίες για την καθημερινότητα, προτάσεις για βιώσιμες πόλεις, περιβαλλοντική παρακολούθηση και αναβίωση, την προσφορά περιβαλλοντικών εργασιών, την κοινωνική δικτύωση και υποστήριξη, καθώς και τη διαχείριση αποβλήτων και την παραγωγή προϊόντων. Οι 20 φιναλίστ παρουσίασαν ζωντανά το εγχείρημά τους και η κριτική επιτροπή κατέληξε στους πέντε νικητές. Οι ομάδες αποτελούνται από μαθητές/τριες Γυμνασίων και Λυκείων από όλη την Ελλάδα, ενώ όλοι οι μαθητές εργάστηκαν εξ αποστάσεως, χρησιμοποιώντας τις υποδομές του Υπουργείου και το εκπαιδευτικό υλικό του Envolve, τηρώντας παράλληλα όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Αυτά τα σχολεία είναι οι μεγάλοι νικητές του Διαγωνισμού

1η θέση: Η R.A.I.S.E. (Reusable-Advanced-Innovative-Safe-Economical) από το Λύκειο Φιλοθέης, κατασκεύασε ένα παγκάκι από συμπιεσμένα ανακυκλωμένα υλικά, βαμμένο με φωτοκαταλυτικά χρώματα, το οποίο διαθέτει κάδους ανακύκλωσης με αισθητήρες πλήρωσης, όπου οι ενεργειακές ανάγκες του καλύπτονται από ηλιακούς συλλέκτες.

2η θέση: Η Wormsy από το 10ο Γενικό Λύκειο Λάρισας, παράγει ειδικούς κάδους συλλογής οργανικών αποβλήτων που διευκολύνουν τη διαδικασία της κομποστοποίησης, διαθέτοντας 5 ειδικούς αισθητήρες που συλλέγουν επιστημονικά δεδομένα του περιβάλλοντος του κάδου, τα οποία είναι απαραίτητα για την επιτυχή δημιουργία του κομπόστ.

3η θέση: Η GreenDent από τη Σχολή Μωραΐτη, δραστηριοποιείται στο κλάδο της στοματικής υγιεινής και παράγει μια οδοντόκρεμα που στερεοποιείται, ώστε να συσκευαστεί και να διανεμηθεί στην αγορά με ένα τρόπο φιλικότερο προς το περιβάλλον.

Βραβείο καλύτερης παρουσίασης: Η AQUA FERTILITY από το ΕΝΕΕΓΥΛ Αγίας Παρασκευής και για κωφούς-βαρήκοους μαθητές, ασχολείται με την καλλιέργεια τροφίμων μέσα σε ένα συμβιωτικό οικολογικό σύστημα, την ενυδρειοπονία, και προσφέρει εκπαιδευτικές υπηρεσίες, με επισκέψεις εμπλοκής στη διαδικασία παραγωγής.

Βραβείο κοινού: Η Green Teen Community από τα Εκπαιδευτήρια «Ο Απόστολος Παύλος», θα δημιουργήσει μια εφαρμογή-παιχνίδι για κινητές συσκευές που θα βοηθάει τους χρήστες (μαθητές/τριες) να προσδιορίσουν, να συγκρίνουν και βελτιώσουν το οικολογικό τους αποτύπωμα.

O μαθητικός διαγωνισμός πραγματοποιείται κάτω από τον πυλώνα της εκπαίδευσης του Envolve Entrepreneurship. Στην Ελλάδα έως σήμερα, το Envolve έχει προσφέρει χρηματοδότηση άνω των €5.500.000 σε 31 εταιρείες συνολικά, μέσω του ετήσιου προγράμματος βράβευσης νεοφυών επιχειρήσεων, Envolve Award Greece.

Η βράβευση τους πραγματοποιήθηκε με την ευγενική χορηγία του ΔΕΔΔΗΕ, του HAEC, της BIKEWISE και του Envolve Entrepreneurship. Συγκεκριμένα, η ομάδα R.A.I.S.E.  θα λάβει δωροεπιταγές αξίας 2.000€, χορηγία του ΔΕΔΔΗΕ, μια εκπαιδευτική εκδρομή́ τεσσάρων (4) ημερών στην περιοχή́ του Ζαγορίου, χορηγία της BIKEWISE, καθώς και μία πλήρη υποτροφία φοίτησης (100% απαλλαγή διδάκτρων) από το Hellenic American College. Η ομάδα Wormsy θα λάβει δωροεπιταγές αξίας 1.500€, χορηγία του ΔΕΔΔΗΕ, και μία μερική υποτροφία φοίτησης (50% απαλλαγή διδάκτρων) από το Hellenic American College. Η ομάδα Green Dent θα λάβει δωροεπιταγές αξίας 1.000€, χορηγία του ΔΕΔΔΗΕ, και μία μερική υποτροφία φοίτησης (50% απαλλαγή διδάκτρων) από το Hellenic American College. Η ομάδα Aqua Fertility με την καλύτερη  παρουσίαση (elevator pitch) και η ομάδα Green Teen Community που έλαβε το βραβείο κοινού, θα κερδίσουν δωροεπιταγές αξίας 500€ έκαστη, έπαθλα από την ομάδα του Envolve.

Oι δηλώσεις της Ζέττας Μακρή

Η Υφυπουργός Παιδείας, κα. Ζέττα Μακρή, δήλωσε: «Είναι τιμή, η συμμετοχή μου στην εκδήλωση που «κλείνει» τον 1ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Επιχειρηματικότητας Νέων και «ανοίγει τα φτερά» των νέων προς τον ορίζοντα της δημιουργικότητας, της προόδου, της αειφορίας. Συγχαρητήρια αξίζουν σε όλα τα σχολεία που συμμετείχαν στο διαγωνισμό. Η επιχειρηματική ιδέα, ο προσανατολισμός προς την αειφόρο ανάπτυξη, η ποιότητα του τελικού προϊόντος/υπηρεσίας, η καινοτομία και η ικανότητα χρήσης των νέων τεχνολογιών βραβεύονται σήμερα μέσα από τη δική σας ματιά, προσπάθεια, συνεργασία, πίστη! Ακουμπάμε με ευαισθησία και σύνεση και την έννοια της Αειφορίας, επιδιώκουμε με υπευθυνότητα, διορατικότητα και παιδαγωγική μέριμνα την καλλιέργεια δεξιοτήτων με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, την ισότητα των φύλων, τη συμπερίληψη, τη διαφορετικότητα, την πολιτισμική ετερότητα και τη διαπολιτισμική κατανόηση, την κοινωνική συναίσθηση και τη συλλογική ευθύνη, την οικολογική συνείδηση, την αειφόρο ανάπτυξη».

Ο Jimmy Αθανασόπουλος, Πρόεδρος του Envolve Entrepreneurship, σχολίασε: «Θερμά συγχαρητήρια σε όλες τις ομάδες και τους εκπαιδευτικούς για την εξαιρετική τους προσπάθεια. Παρά την πανδημία του covid-19, οι μαθητές κατάφεραν να μας αποδείξουν ότι η θέληση, η ομαδικότητα και το όραμα πρέπει να αποτελούν κινητήριο δύναμη για όλους μας. Ως Envolve, μετά από 9 χρόνια υποστήριξης της Ελληνικής Startup σκηνής, με το μαθητικό διαγωνισμό, ολοκληρώσαμε μια σημαντική προσθήκη στον πυλώνα της εκπαίδευσης. Ανυπομονούμε τα επόμενα χρόνια να δούμε τις ομάδες να συμμετέχουν και στο Envolve Award Greece, κάνοντας τις ιδέες τους βιώσιμες επιχειρήσεις».

Ο Αλέξανδρος Νούσιας, Διευθυντής του Envolve Entrepreneurship στην Ελλάδα,  δήλωσε: «Είμαστε περήφανοι για όλες τις ομάδες που παρουσίασαν ζωντανά τις ιδέες τους. Μέσα από το διαγωνισμό μας, ανέπτυξαν επιχειρηματικές δεξιότητες με έμφαση στη δημιουργικότητα, την ομαδικότητα, την κριτική σκέψη, την προσήλωση στο στόχο, τη διαχείριση του χρόνου, αλλά και την ικανότητα παρουσίασης. Παράλληλα, καλλιέργησαν σημαντικά εφόδια για το μέλλον, είτε δραστηριοποιηθούν ως επιχειρηματίες, είτε όχι. Ευχαριστούμε όλους τους εκπαιδευτικούς αλλά και τους μαθητές που μας εμπιστεύτηκαν στο ταξίδι τους στην επιχειρηματικότητα. Στην πρώτη χρονιά του διαγωνισμού λάβαμε δεκάδες λαμπρές συμμετοχές από όλη την Ελλάδα και ανυπομονούμε για την έναρξη του δεύτερου κύκλου».

ΔΟΥΒΡΗΣ Ηλεκτρικές Συσκευές Α.Ε.

Διαβάστε επίσης:

Αυτή είναι η σχολική κάρτα για Covid-19 που πρέπει να έχουν οι μαθητές μαζί τους

15 χρήσιμες ερωτήσεις και απαντήσεις για τη δια ζώσης επαναλειτουργία των Λυκείων και το self-testing

Voucher 200 ευρώ για laptop ή tablet: Aνοίγει η πλατφόρμα – Δείτε αναλυτικά τη διαδικασία αίτησης

Παιδικοί Σταθμοί ΕΣΠΑ 2021-22: Αυξάνονται οι δικαιούχοι

Άδεια τοκετού και στους μπαμπάδες προβλέπεται στο εργασιακό νομοσχέδιο!

Οικογενειακό Δίκαιο: Από κοινού η επιμέλεια των παιδιών μετά το διαζύγιο

Ο Καθηγητής Παιδιατρικής Αιματολογίας-Ογκολογίας Αντώνης Καττάμης: “Τιμή στα παιδιά και στους εφήβους που πάσχουν από καρκίνο”

Μετάβαση στο περιεχόμενο