Θέματα ψυχολογίας

Τεστ: Τι λέει το αγαπημένο σου χρώμα για τη σεξουαλική σου ζωή;

Ποιο είναι το αγαπημένο σου χρώμα; Η απάντηση στην ερώτηση που δεν έλειπε από κανένα λεύκωμα των μαθητικών σου χρόνων μπορεί να αποκαλύψει πολλά περισσότερα από όσα νομίζεις για την προσωπικότητά σου: ακόμη και άγνωστες πτυχές της σεξουαλικότητάς σου.

Τελικά τι σημαίνει για τη σεξουαλική σου ζωή το αγαπημένο σου χρώμα;

Κίτρινο

Σπάνια αποφασίζεις να κάνεις την πρώτη κίνηση όταν κάποιος σου τραβά την προσοχή. Αντίθετα, επιδιώκεις να παίζεις εκ του ασφαλούς και περιμένεις από εκείνον να ανοίξει τα χαρτιά του και να αναλάβει δράση. Βέβαια, από τη στιγμή που γίνεστε ζευγάρι, σε ενδιαφέρει να πραγματοποιείς τις επιθυμίες του, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι φτάνεις στο σημείο να εκφράζεσαι ελεύθερα στο σεξ. Δυστυχώς, οι αναστολές δεν σε αφήνουν να απολαμβάνεις στο maximum την ερωτική πράξη, πόσο μάλλον να ορίζεις τους κανόνες του παιχνιδιού, με αποτέλεσμα ο καλός σου να σε θεωρεί σχετικά συγκρατημένη ή και παθητική στο κρεβάτι. Όμως, επιλέγοντας να παίζεις μόνιμα ρόλο δευτεραγωνιστή, αν όχι κομπάρσου, το πιο πιθανό είναι να μην ακούς όσο συχνά θέλεις το άλλο σου μισό να αναφωνεί στο τέλος κάθε συνεύρεσης «οne more time».

Ροζ

Εν γνώσει σου προκαλείς τον άντρα που σου αρέσει επειδή με αυτό τον τρόπο επιβεβαιώνεις την έλξη που ασκείς πάνω του και κολακεύεις το «εγώ» σου. Κανείς δεν αμφισβητεί το γεγονός ότι φημίζεσαι για το ταλέντο σου στο φλερτ, μόνο που συνήθως το περιορίζεις σε λάγνα βλέμματα, αισθησιακές χειρονομίες και σεξουαλικά υπονοούμενα, καθώς δεν είσαι ούτε διατεθειμένη να προσφέρεις όσα υπόσχεσαι στο κρεβάτι ούτε πρόθυμη να εμπλακείς σε σοβαρή σχέση. Για την ακρίβεια, η ταμπέλα που ταιριάζει ιδανικά στην ερωτική συμπεριφορά σου είναι «ανωριμότητα», εφόσον πρωταρχικός στόχος σου είναι η δική σου ικανοποίηση. Στην περίπτωσή σου, η ευχαρίστηση του άντρα με τον οποίο φλερτάρεις περνά πάντα σε δεύτερη μοίρα, οπότε είναι αναμενόμενο να μην σε απασχολεί καθόλου το γεγονός ότι φροντίζεις να τον ερεθίζεις και μετά να τον αφήνεις στα κρύα του λουτρού.

Μοβ

Τη συμπεριφορά σου στον ερωτικό τομέα χαρακτηρίζει η δυσκολία στη δημιουργία ισχυρών συναισθηματικών δεσμών γιατί κάνεις focus στον εαυτό σου, όπως η Λέιτον Μίστερ στο «Gossip girl» που δεν θεωρεί κανέναν αρκετά καλό για εκείνη. Δυναμική και ανεξάρτητη από τη φύση σου, έχεις την τάση να περνάς από ψιλό κόσκινο κάθε λέξη και κάθε χειρονομία του ερωτικού παρτενέρ σου, ώστε να είσαι εκατό τοις εκατό σίγουρη ότι αξίζει πραγματικά να προχωρήσετε στο επόμενο στάδιο και να γίνετε ζευγάρι.Όμως, από τη στιγμή που πείθεσαι για τη γνησιότητα των αισθημάτων και των προθέσεών του, θεωρείς ότι δικαιωματικά βρίσκεται δίπλα σου και τον έχεις κορώνα στο κεφάλι σου. Όχι μόνο αποδεικνύεσαι πιστή Πηνελόπη -και ας σε φλερτάρει επίμονα ο γοητευτικός συνάδερφος που έχεις σταμπάρει εδώ και πολύ καιρό- αλλά και κάνεις ό,τι περνά από το χέρι και το κρεβάτι σου ώστε η σχέση να είναι ισορροπημένη σε όλα τα επίπεδα.

Πορτοκαλί

Εκδηλωτική στο σεξ, γνωρίζεις καλά πώς να απογειώνεις τη λίμπιντο του συντρόφου σουψιθυρίζοντάς του ερωτόλογα στο αφτί και δεν διστάζεις να δίνεις σάρκα και οστά στις φαντασιώσεις του ώστε κάθε συνεύρεση να του μένει αξέχαστη. Βέβαια, υπάρχουν περιπτώσεις που όχι απλώς δεν απολαμβάνεις την ερωτική επαφή όσο εκείνος, αλλά και προσποιείσαι ότι φτάνεις σε οργασμό, μόνο και μόνο επειδή θέλεις να διατηρείς ακμαίο το «ηθικό» του καλού σου ή γιατί σου αρέσει να έχεις τον τελευταίο λόγο στο κρεβάτι. Πρόσεχε γιατί η διάθεσή σου να κλέβεις την παράσταση και η πληθωρική συμπεριφορά σου ίσως θεωρηθούν υπερβολικές ή παρεξηγηθούν, ειδικά αν συνηθίζεις να χτυπιέσαι σαν χταπόδι με το που σε αγγίζει ή αν οι αναστεναγμοί σου σηκώνουν την πολυκατοικία στο πόδι.

Λευκό

Θεωρείσαι συντηρητική στο κρεβάτι. Οι απόψεις σου περί σεξ είναι οπισθοδρομικές, αφού χαρακτηρίζεις την ερωτική πράξη «βρόμικη» και «πρόστυχη». Ο μοναδικός λόγος για τον οποίο ενδίδεις στις «ανήθικες» προτάσεις του συντρόφου σου είναι γιατί πιστεύεις ότι από τη στιγμή που είσαι η καλή του, έχεις υποχρέωση να τον ευχαριστείς (εννοείται πως το τελευταίο πράγμα που σε απασχολεί κατά τη διάρκεια της συνεύρεσης είναι η δική σου ηδονή). Όμως, εξαιτίας της πουριτανικής αντίληψής σου, δεν είναι διόλου απίθανο οι άντρες που πέρασαν από το κρεβάτι σου να μετριούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού, η ιεραποστολική να είναι η μοναδική στάση που γνωρίζεις και οι φαντασιώσεις σου (παίζεται αν έχεις) να παραμένουν στη σφαίρα της φαντασίας. Και φυσικά ούτε λόγος για one night stand, ερωτικά βοηθήματα και kinky παιχνίδια.

Πράσινο

Αποτελείς το υποδειγματικό ταίρι για τον άντρα που πιστεύει ότι η αφοσίωση και η ευαισθησία είναι τα σημαντικότερα προσόντα που πρέπει να διαθέτει το έτερόν του ήμισυ. Κάθε φορά που κάνεις σεξ με το σύντροφό σου είναι όπως η πρώτη και ας έχεις πάψει πλέον να κρατάς λογαριασμό, ενώ στην κορυφή της λίστας με τα στοιχεία που συγκροτούν το ερωτικό προφίλ σου βρίσκονται η αθωότητα, η ντροπαλότητα και η γλυκύτητα. Δεν συνηθίζεις να βγάζεις πάθος και ένταση κατά τη διάρκεια της συνεύρεσης, αφού η εκδήλωση της σεξουαλικότητάς σου περιορίζεται κυρίως σε τρυφερές χειρονομίες, απαλά χάδια και γλυκόλογα. Όμως, αυτό δεν σημαίνει ότι ο καλός σου μπορεί να σου βάλει ελαφρά τη καρδία την ετικέτα της «αδιάφορης στο κρεβάτι». Για την ακρίβεια, ο χαρακτηρισμός που σου έρχεται γάντι είναι εκείνος της «τρυφερής ερωμένης».

Μαύρο

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι το λεγόμενο «vanilla sex», δηλαδή η συμβατική ερωτική επαφή, σε ξενερώνει γιατί τη θεωρείς βαρετή. Αντίθετα, σε ερεθίζουν οι ακραίες, ενίοτε και επικίνδυνες, καταστάσεις στο σεξ όπως την Αντζελίνα Ζολί (αυτό υποστηρίζει ο συγγραφέας Άντριου Μόρτον στο βιβλίο του «Αντζελίνα: Μια ανεπίσημη βιογραφία»). Ακόμη, έχεις σαδιστικές ή μαζοχιστικές τάσεις (ενδεχομένως να μην τις έχεις ανακαλύψει ακόμη) που ίσως αγγίζουν τα όρια των διαστροφών και είσαι ανοιχτή στη χρήση sex toys που συνδυάζουν την ηδονή με τον πόνο. Προκειμένου να ικανοποιείς τα ζωώδη ένστικτά σου προτιμάς να έχεις δίπλα σου brutal άντρες που κινούνται στο ίδιο μήκος κύματος με εσένα ή τουλάχιστον που δείχνουν πρόθυμοι να εξερευνήσουν τη σκοτεινή πλευρά του έρωτα.Οποιοσδήποτε άλλος ερωτικός παρτενέρ είναι σίγουρα κακή επιλογή για την περίπτωσή σου,γιατί μπορεί να τρομάζει από την έντονη σεξουαλικότητά σου και εσύ να τον βρίσκεις γλυκανάλατο στο κρεβάτι.

Μπλε

Συμβολίζει τη γυναίκα που κάθε άντρας θέλει να έχει δίπλα του κάποια στιγμή. Είσαι ευαίσθητη, αφοσιωμένη, δοτική και συγχρόνως θερμόαιμη. Για εσένα, η συνεύρεση έχει τη χάρη της στο σύνολό της, δηλαδή από τα προκαταρκτικά και τα ερωτικά παιχνίδια έως τις στιγμές χαλάρωσης που ακολουθούν. Επειδή έχεις συναίσθηση της θηλυκότητάς σου, ξέρεις πώς να χρησιμοποιείς σωστά τα όπλα της γοητείας σου ώστε να ερεθίζεις και να οδηγείς το άλλο σου μισό στην κορύφωση. Το καλό με την περίπτωσή σου είναι ότι βγάζεις εύκολα το πάθος που κρύβεις μέσα σου, διατίθεσαι να κάνεις πράξη τις αμαρτωλές σκέψεις που περνούν από το μυαλό του ερωτικού παρτενέρ σου και προθυμοποιείσαι να αποκτήσεις νέες εμπειρίες στο σεξ. Με δυο λόγια, όποιος μοιράζεται το κρεβάτι του μαζί σου θεωρείται πραγματικά τυχερός.

Κόκκινο

Πάνε χρόνια που έπαψες να έχεις ταμπού στο σεξ. Χωρίς κανέναν ενδοιασμό παίζεις το ρόλο του κυνηγού όποτε χρειάζεται και εύκολα αλλάζεις ερωτικό παρτενέρ με μοναδικό κριτήριο την ηδονή. Το προσόντα που όλοι οι άντρες σού αναγνωρίζουν είναι ότι γνωρίζεις πώς να τρελαίνεις κάποιον στο κρεβάτι και όπου αλλού προκύπτει και ότι δεν χάνεις ευκαιρία να δίνεις σάρκα και οστά ακόμη και στις πιο extreme φαντασιώσεις, όπως η Κιμ Κατράλ στο «Sex & the City» που έκανε σεξ πάνω σε κούνια. Μάλιστα, δεν αποκλείεται να υπάρχουν περιστάσεις που τα βοηθήματα, τα πορνό βίντεο, οι πειραματισμοί με δύο ή περισσότερα άτομα και η αυτοϊκανοποίηση αποτελούν μέρος της ερωτικής καθημερινότητάς σου.Δυστυχώς, η φιλήδονη φύση σου μπορεί τελικά να σε παρασύρει και να σε βάλει σε μπελάδες(π.χ. να κάνεις σεξ χωρίς προφύλαξη) ή να απωθήσει συντρόφους που δεν αντέχουν να έχουν δίπλα τους μια τόσο δραστήρια σεξουαλικά γυναίκα.

Καφέ

Ευαίσθητη και τρυφερή φύση, λειτουργείς κυρίως με το συναίσθημα, με αποτέλεσμα το φλερτ να αποτελεί απαραίτητο στάδιο στην αρχή μιας γνωριμίας. Ωστόσο, για να περάσει η σχέση σε άλλο επίπεδο δεν αρκεί να υπάρχει χημεία ανάμεσα σε εσένα και τον υποψήφιο σύντροφό σου. Πρέπει να έχετε και καλή επικοινωνία ώστε να νιώθεις ασφάλεια δίπλα του. Όταν υφίστανται οι παραπάνω προϋποθέσεις, ανταποκρίνεσαι με ζήλο στις συναισθηματικές ανάγκες του καλού σου, εκφράζεις με ευκολία τη σεξουαλικότητά σου και του ζητάς με άνεση να πραγματοποιήσει τις επιθυμίες σου. Μάλιστα, όσο πιο ρομαντικός και εκδηλωτικός είναι ο ερωτικός παρτενέρ σου, τόσο πιο φλογερό είναι το πάθος που βγάζεις κατά τη διάρκεια της συνεύρεσης. Δυστυχώς, σε κάθε άλλη περίπτωση (π.χ. δεν σου λέει «σ’ αγαπώ» τόσο συχνά όσο θέλεις) δείχνεις κουμπωμένη και συνεσταλμένη στο κρεβάτι.

Γκρι

Το σεξ φαίνεται να σε αφήνει παντελώς αδιάφορη. Και μάλιστα, η συμπεριφορά σου δείχνει ότι το θεωρείς μια κοπιαστική ασχολία, αν όχι αγγαρεία, με αποκλειστικό σκοπό είτε την αναπαραγωγή του είδους είτε την ευχαρίστηση του συντρόφου σου. Άλλωστε, γι’ αυτό επιδιώκεις να ξεμπερδεύεις γρήγορα περιορίζοντας τη συνεύρεση στα βασικά και κλασικά. Όμως, με το να είσαι παγόβουνο στο κρεβάτι αφήνεις τη σεξουαλικότητά σου να κοιμάται τον ύπνο του δικαίου και περνάς μεγάλα διαστήματα ερωτικής αδράνειας. Βέβαια, αν έχεις δίπλα σου έναν άντρα που ανήκει στην ίδια συνομοταξία με εσένα, δεν υπάρχει πρόβλημα γιατί ούτε που θα πάρει είδηση ότι έχετε κάτι μήνες να κάνετε έρωτα. Διαφορετικά, είναι σίγουρο ότι η σχέση με σεξ στη χάση και στη φέξη έχει σύντομη ημερομηνία λήξης.

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο