Εμβόλια

Θανάσιμο εμβόλιο προκάλεσε τον θάνατο δύο μωρών, ενώ 29 δηλητηριάστηκαν. Σοκ στο Μεξικό

Η χρήση εμβολίου για τη φυματίωση στο Μεξικό, δεν τα πήγε τόσο καλά… ή καλύτερα τα πήγε κάκιστα και απέφερε τραγικές συνέπειες. Δύο μωρά άφησαν τη ζωή τους και 29 ακόμη χρειάστηκαν ιατρική βοήθεια.

Τα παιδιά παρουσίασαν αλλεργική αντίδραση μετά από τον εμβολιασμό τους, σε μια κοινότητα ιθαγενών της περιοχής Τσιάπας. Ηδη διατάχθηκε η προληπτική αναστολή της χορήγησης των εμβολίων αυτών σε εθνικό επίπεδο προκειμένου να διεξαχθεί έρευνα για το περιστατικό.

Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Κοινωνικής Ασφάλισης του Μεξικού, το συγκεκριμένο εμβόλιο γίνεται για την πρόληψη της φυματίωσης και της ηπατίτιδας Β. Από τα 52 παιδιά που είχαν εμβολιαστεί, τα 32 εμφάνισαν αλλεργικές αντιδράσεις.

Η κυβέρνηση της πολιτείας Τσιάπας ωστόσο ανέφερε ότι δηλητηριάστηκαν 37 παιδιά και διευκρίνισε ότι το ένα από τα παιδιά βρίσκεται σε σοβαρή κατάσταση. Σύμφωνα με την καθολική οργάνωση Pueblo Creyente, τα θύματα είναι ένα κοριτσάκι 30 ημερών και ένα αγοράκι 28 ημερών, που απεβίωσαν μετά τον εμβολιασμό τους από έναν γιατρό του Ινστιτούτου στην κοινότητα Λα Πιμιέντα των ιθαγενών Τσοτσίλ.

]]>

Μετάβαση στο περιεχόμενο