Σχολή Γονέων (Μπαμπάς – Μαμά)

Τι απαντάς σε ένα παιδί που σε ρωτάει συνέχεια “γιατί” ;

Όταν το παιδί σας κλείσει τα τρία του χρόνια, αρχίζει το ανελέητο παιχνίδι των ερωτήσεων. Οπλιστείτε με φαντασία, ειλικρίνεια και υπομονή για να αντιμετωπίσετε τη βροχή των «γιατί» που σας περιμένει.

Λένε πως τα παιδιά ρωτάνε γεμάτα περιέργεια 8 φορές την ημέρα και πολλές ερωτήσεις αφήνουν τους γονείς άφωνους και άναυδους.

Μάλιστα, έρευνα, όπως κάνει λόγο η Daily Mail, αναφέρει ότι οι μαμάδες και οι μπαμπάδες είναι ανήμποροι να απαντήσουν τις περισσότερες από τις μισές ερωτήσεις που τους θέτουν τα παιδιά τους !!!

Οι γονείς αναφέρουν πως η ερώτηση “Γιατί πεθαίνουμε ή τι συμβαίνει όταν πεθαίνεις” είναι από τις πιο δύσκολες, ενώ η ερώτηση “Από που έρχονται τα μωρά”, τίθεται συνήθως με τη γέννηση ενός νέου μέλους στην οικογένεια. 

Ακόμα η έρευνα καταλήγει πως και η ερώτηση “Γιατί ο ουρανός είναι μπλε” αποτελούν τις πιο δύσκολες απορίες, πέρα από τις προαναφερθείσες. Επιπροσθέτως, τονίζει ότι το 48% των γονιών ψάχνουν να βρουν τι θα απαντήσουν, ενώ το 26% λένε την αλήθεια με μια δόση δημιουργικότητας!

Οι απαντήσεις του τύπου «γιατί έτσι», «γιατί το θέλω εγώ», «γιατί έτσι μου αρέσει» μπορεί να σας βγάζουν προσωρινά από την ταλαιπωρία, ωστόσο το παιδί δεν θα μείνει καθόλου ικανοποιημένο. Αν δεν συνεχίσει τα «γιατί», σημαίνει απλά ότι είναι φοβισμένο και απογοητευμένο, γιατί νιώθει ότι είναι για κάποιο λόγο αποκλεισμένο από την οικογένειά του.

]]>

Μετάβαση στο περιεχόμενο