Άσκηση

Τι πρέπει να προσέξετε με την γυμναστική αν έχετε γεννήσει με καισαρική

Αν ο τοκετός ήταν φυσιολογικός, τότε μπορείς μετά τις τέσσερις εβδομάδες να ξεκινήσεις μία πολύ ήπιας μορφής άσκηση. Τι γίνεται όμως την καισαρική που ο χρόνος ανάρρωσης του σώματος είναι μεγαλύτερος;

*μη ξεχάσεις να κάνεις ένα Like στη σελίδα μας στο  facebook juniorsclub.gr —>ΕΔΩ

Η σχέση σου με την άσκηση

Σημαντικό ρόλο παίζει η σχέση που είχες με την άσκηση. Αν θες να ξεκινήσεις τώρα να γυμνάζεσαι, καλύτερα να περιμένεις μετά τις έξι εβδομάδες και να ξεκινήσεις με ήπια άσκηση όπως το περπάτημα, yoga κλπ. Αν λάτρευες την υψηλής έντασης γυμναστικής όπως cross training, HIIT κλπ, τότε μπορείς να ξεκινήσεις με μία ήπια αερόβια.

Πότε να ξεκινήσω;

Αρχικά, πρέπει να συμβουλευτείς τον γιατρό σου. Όμως, ένας γενικός κανόνας αναφέρει πως ο μέσος χρόνος αποθεραπείας των μυών και των ιστών είναι οι τέσσερις εβδομάδες. Έτσι, περίμενε μέχρι να αναρρώσει πλήρως το σώμα σου.

Ποιες ασκήσεις να αποφύγω;

Όποια μορφή άσκησης και να επιλέξεις, είναι σημαντικό να σέβεσαι το σώμα και τις ανάγκες του. Έτσι, όταν νιώσεις πως κουράζεσαι, σταμάτησε τη γυμναστική. Δώσε χρόνο στο σώμα σου να επανέλθει και βάλε μακροπρόθεσμους στόχους.

Επειδή η καισαρική τραυματίζει τους κοιλιακούς μύες, καλό είναι να αποφύγεις εντελώς -έστω τον πρώτο καιρό- τους κοιλιακούς αλλά και άλλες ασκήσεις που «φορτίζουν» την περιοχή όπως τα βάρη, ή τα λάστιχα.

ΔΟΥΒΡΗΣ Ηλεκτρικές Συσκευές Α.Ε.

Διαβάστε επίσης

Ποια είδη άσκησης μπορούν να συμβάλλουν στη μείωση του στρες

5 λόγοι για να κάνετε περισσότερο ποδήλατο!

Μικρές αλλαγές στην καθημερινότητα σας που «καίνε» περισσότερες θερμίδες!

7 λάθη που πρέπει να αποφεύγουμε όταν τρέχουμε τον χειμώνα

Πώς να χάσετε κιλά στην καραντίνα περπατώντας;

Όσα πρέπει να γνωρίζετε για την άσκηση μετά τον τοκετό!

Μετάβαση στο περιεχόμενο