Παιδί και Ασφάλεια Προτεινόμενο

Τι πρέπει να προσέχουν οι γονείς όταν αγοράζουν ρούχα για το παιδί τους

Η φετινή καλοκαιρινή μόδα οδηγεί στο κατάστημα Milly & Molly και οι επιλογές για τα παιδιά σας είναι πολλές και εγγυημένα καλές 🙂  

Τα παιδιά πλέον έχουν άποψη και γούστο!Οι γονείς καλούνται να προσέξουν κάποια σημαντικά πράγματα που αφορούν τις επιλογές τους.Η ποιότητα και η ασφάλεια καθώς και άλλες χρήσιμες οδηγίες από το Milly & Molly (Ρήγα Φεραίου και Πατρέως 23, Πάτρα)! 

katastima-milly-molly-juniorsclub.gr

Τι πρέπει λοιπόν να γνωρίζουν οι γονείς; paidika-rouxa-3-juniorsclub.gr

Κατάλληλο μέγεθος

paidika-rouxa-5-juniorsclub.gr

Αρχικά είναι πολύ σημαντικό να αγοράζετε ρούχα στο κατάλληλο μέγεθος για τα παιδιά.

Δεν πρέπει τα ρούχα να στενεύουν τα παιδιά γιατί μπορεί να τους προκαλεί αίσθηση δυσφορίας.

Πολλές φορές συμβαίνει αυτό χωρίς να το καταλαβαίνουν πράγμα που δημιουργεί εκνευρισμό αλλά και μεγαλύτερό κίνδυνο ιδίως αν είναι πολύ σφιχτά. 

Ούτε πολύ μεγαλύτερα πρέπει να είναι γιατί υπάρχει περίπτωση να εμποδίζονται τα παιδιά στο βάδισμα.

 Ακόμα υπάρχει κίνδυνος να τυλιχθεί το ρούχο γύρω από το σώμα των παιδιών και να τα σφίγγει πολύ και σ’ αυτή την περίπτωση.

kids-fashion-1-juniorsclub.gr

 Υποαλλεργικά υφάσματα

 paidika-rouxa-9-juniorsclub.gr

Ακόμα και αν δεν έχετε παρατηρήσει κάποια αλλεργία στο παιδί είναι πολύ καλό να επιλέξετε ρούχα τα οποία είναι κατασκευασμένα από υποαλλεργικά υφάσματα.

Έτσι θα ελαχιστοποιήσετε την πιθανότητα να δημιουργηθεί κάποιος ερεθισμός στο παιδί ή κάποια αλλεργική αντίδραση.

 Αντικείμενα που μπορεί να καταπωθούν

Ιδιαίτερα για τις μικρότερες ηλικίες μεγάλη προσοχή πρέπει να δοθεί στα ρούχα τα οποία διαθέτουν αντικείμενα που μπορούν να αποσπαστούν και να καταπωθούν .

Ειδικά με το θέμα αυτό πρέπει να είστε πολύ προσεχτικοί γιατί υπάρχει κίνδυνος πνιγμού.

Χημικοί κίνδυνοι

Πολύ σημαντικό είναι επίσης να προσέχουμε τα ρούχα γιατί υπάρχουν κίνδυνοι εξ’ αιτίας κάποιων χημικών τα οποία μπορεί να έχουν χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή, τη βαφή ή το φινίρισμα των παιδικών ρούχων.

paidika-rouxa-2-juniorsclub.gr

ΕΛΟΤ-ΕΝ 14682:2004  Ασφάλεια Παιδικών Ενδυμάτων

Επίσης είναιpaidika-rouxa-10-juniorsclub.gr πολύ σημαντικό να αναφερθούν οι προδιαγραφές σύμφωνα με το πρότυπο ΕΛΟΤ-ΕΝ14682:2004 «Ασφάλεια παιδικών ενδυμάτων-Κορδόνια και κορδόνια περίσφιξης στα παιδικά ενδύματα» γιατί τα κορδόνια μπορεί να φανούν πολύ επικίνδυνα και όχι μόνο στα πολύ μικρά παιδιά αλλά και στα λίγο μεγαλύτερα.

Γι’ αυτό  πρέπει να προσέχετε:

 -το υλικό από το ποίο είναι φτιαγμένα τα κορδόνια ιδίως αν είναι ελαστικά.

-το μήκος των κορδονιών  να μην προεξέχει πολύ από το υπόλοιπο ρούχο, και τα σημεία του ρούχου στα οποία υπάρχουν κορδόνια.

kids-fashion-2-juniorsclub.gr

Μέσα στην καρδιά της Πάτρας, το κατάστημα Milly & Molly δίνει έμφαση στην ποιότητα, την ασφάλεια και το στυλ, για αυτό και συνεργάζεται με πολύ γνωστές εταιρίες όπως είναι: KKS, Replay, Alouette, Absorba, Marasil, Pierre Cardin, Sprint.  paidika-rouxa-11-juniorsclub.gr

Milly & Molly!

Το κατάστημα βρεφικών και παιδικών ρούχων που έχει κερδίσει τους Πατρινούς, φροντίζει για την άριστη ποιότητα των ενδυμάτων και των αξεσουάρ και συνεργάζεται με αναγνωρισμένες εταιρίες!

Ρήγα Φεραίου και Πατρέως 23, Πάτρα – Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 2610.623331

Μετάβαση στο περιεχόμενο