Μωρό

Τι σημαίνουν οι ήχοι του νεογέννητου όταν κοιμάται

Τα μωρά κοιμούνται αρκετές ώρες την ημέρα και πολλές φορές είναι πιθανό να παρατηρήσετε ότι στον ύπνο τους κάνουν διάφορους ήχους όπως ροχαλητό, συριγμό ή γρήγορες ανάσες.

Οι ήχοι αυτοί είναι αναμενόμενοι και απόλυτα φυσιολογικοί αναφέρει η παιδίατρος Rachel Ouellette. Το νεογέννητο έχει περάσει εννέα μήνες μέσα στη μήτρα και τις πρώτες εβδομάδες μετά τη γέννησή του χρειάζεται χρόνο για να συνηθίσει να αναπνέει έξω από αυτήν.

*μη ξεχάσεις να κάνεις ένα Like στη σελίδα μας στο facebook juniorsclub.gr —>ΕΔΩ

Η ήχοι του μωρού όταν κοιμάται

Γρήγορη αναπνοή

Σε αυτήν την ηλικία, το μωρό μπορεί να πάρει έως και 30 με 40 ανάσες το λεπτό κατά τη διάρκεια του ύπνου, ενώ οι περισσότεροι ενήλικες αναπνέουν 12 έως 20 φορές το αντίστοιχο διάστημα. Τους πρώτους έξι μήνες μπορεί πολλές φορές να παρατηρήσετε το μωρό να ανασαίνει γρήγορα όταν κοιμάται. Οι γρήγορες αυτές ανάσες συνήθως ακολουθούνται από μερικά δευτερόλεπτα άπνοιας, κάτι που επίσης θεωρείται φυσιολογικό.

Ροχαλητό

Το ροχαλητό ή το έντονο ρουθούνισμα του μωρού είναι συνήθως αποτέλεσμα της εισόδου του αέρα μέσα από τη στενή, ρινική κοιλότητα. Επίσης, τα περισσότερα μωρά γεννιούνται με ρινική συμφόρηση, λόγω του περιβάλλοντος της μήτρας. Το ροχαλητό του νεογέννητου ενδέχεται να γίνει πιο έντονο εάν το μωρό έχει κρυώσει και η μύτη του είναι βουλωμένη. Σε αυτήν την περίπτωση μπορεί να καθαρίσετε τη μύτη του με φυσιολογικό ορό και μία γάζα ή έναν ρινικό αποφρακτήρα για βρέφη.

Πιπίλισμα

Το πιπίλισμα είναι συνήθως ένδειξη πείνας και προηγείται του κλάματος. Ακόμα και εν ώρα ύπνου, αυτός είναι ένας τρόπος επικοινωνίας του μωρού για να σας δείξει ότι η ώρα του φαγητού πλησιάζει.

ΔΟΥΒΡΗΣ Ηλεκτρικές Συσκευές Α.Ε.

Διαβάστε επίσης

9 τρόποι για να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό του μωρού

5 κανόνες για να φροντίσετε σωστά το δέρμα του μωρού σας

Tips για να ντύσετε εύκολα το νεογέννητο μωράκι σας – Δείτε το βίντεο

Πότε αρχίζουν τα μωράκια να χαμογελούν συνειδητά;

Γιατί τα μωρά είναι σημαντικό να περνούν χρόνο μπρούμυτα

Που οφείλεται ο λόξιγκας του μωρού

Μετάβαση στο περιεχόμενο