Θέματα υγείας

Το Δικαστικό Μέγαρο της Πάτρας φωταγωγείται Ροζ για το “Άλμα Ζωής”

Τo Σάββατο 22 και την Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2016 το Δικαστικό Μέγαρο της Πάτρας, ένα κτίριο σύμβολο της Πόλης μας, θα φωταγωγηθεί Ροζ, στο πλαίσιο του μήνα Οκτώβρη, μήνα Διεθνώς αφιερωμένου στην ενημέρωση για τον καρκίνο του μαστού αλλά και της μεγάλης μας εκδήλωσης Pink the City 2016!

Το δικαστικό μέγαρο αποτελεί ένα στολίδι για την πόλη μας, έχει στοιχεία νεοκλασικισμού με έμφαση στην μνημειακότητα των έργων και με στοιχεία μορφολογικά όπως δωρικούς κίονες και αετώματα, καθώς και συμμετρία στις όψεις. Αποτελεί έργο του Πάνου Καραθανασόπουλου, η κατασκευή του ξεκίνησε το 1926 και ολοκληρώθηκε το 1931.

Ο Σύλλογος με αίτημα του απευθύνθηκε στην Πρόεδρο των Εφετών Πάτρας κα Καρατζά Στεφανία, η οποία ανταποκρίθηκε θετικά, ώστε ένα κτίριο σύμβολο της πόλης μας να φωταγωγηθεί με ροζ χρώματα όπως δεκάδες κτίρια σύμβολα σε όλο τον κόσμο, κάθε μήνα Οκτώβρη, έχουν φωταγωγηθεί προκειμένου να μεταδώσουν το μήνυμα ενάντια στον καρκίνο του μαστού.

Ο Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Mαστού «ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ» Ν. Αχαΐας, σας προσκαλεί να παραβρεθείτε στην φωταγώγηση, υπό τους ήχους του Σαξοφώνου, το Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2016 και ώρα 19:30, και μαζί να δώσουμε ένα ηχηρό μήνυμα ενάντια στον καρκίνο του μαστού.

Ο καρκίνος του μαστού αποτελεί την πιο διαδεδομένη μορφή καρκίνου σε ολόκληρο τον κόσμο και μια από τις συχνότερες αιτίες θανάτου. Το ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ Αχαΐας, τα τελευταία 15 χρόνια, μέσα από στοχευόμενα προγράμματα, ευαισθητοποιεί και κινητοποιεί τον γυναικείο πληθυσμό στον απαραίτητο προληπτικό έλεγχο, δεδομένου ότι, ο καρκίνος του μαστού εφόσον διαγνωστεί εγκαίρως μπορεί να είναι ως και ιάσιμος.

Μετάβαση στο περιεχόμενο