Βιβλίο

“Το μυστήριο της κάλτσας που χάθηκε στο πλυντήριο” της Ρένας Μαυρίδου

Πού πηγαίνουν οι κάλτσες που χάνονται στο πλυντήριο; Υπάρχει μια ιστορία που την ξέρουν μόνοι όσοι είχαν την τύχη να γνωρίσουν τη Μουντζούρα, τη γενναία εκείνη κάλτσα που μιλούσε για μια χώρα μαγική, όπου οι κάλτσες είναι ελεύθερες να αλλάζουν σχήμα και χρώμα όποτε εκείνες το επιθυμούν, να κάνουν παρέα χωρίς να πρέπει να χωρίζονται σε ζευγάρια όμοια, να βουτούν μέσα σε πισίνες με πορτοκαλάδα και να λιάζονται επάνω σε γρασίδι με ανεξίτηλα χρώματα…

*μη ξεχάσεις να κάνεις ένα Like στη σελίδα μας στο  facebook juniorsclub.gr —>ΕΔΩ

Αν η ιστορία αυτή είναι αληθινή; Δεν έχει σημασία. Γιατί, όπως είπε και στη φίλη της, τη Μεταξένια, που καθόλου δεν της έμοιαζε αλλά θα την ακολουθούσε ακόμα και αν έπρεπε να βουτήξει μέσα σε τρελούς κάδους και να την ψάξει ανάμεσα σε όλα τα αστέρια του ουρανού: «Ό,τι έχουμε ονειρευτεί, μπορεί όντως να υπάρχει. Και, ο κόσμος που ζούμε, είναι ο κόσμος που εμείς επιλέγουμε».

Η Ρένα Μαυρίδου γεννήθηκε το 1984 στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε Marketing στο ICBS Thessaloniki Business College και παρακολούθησε το τμήμα Δημιουργικής Γραφής του πανεπιστημίου του Wesleyan. Από πολύ μικρή θαύμαζε τη δύναμη της συγγραφής. Τη δύ- ναμη που μπορεί να αποκτήσει μια ιδέα, όταν κάποιος πιστέψει σε αυτή και αποφασίσει να την επικοινωνήσει. Τη δύναμη της καταγραφής της μνήμης. Όμως, κυρίως, τη δύναμη της σύνδεσης του πραγματικού με το φανταστικό και τη μαγική δύναμη του συγγραφέα να μπορεί να τα αντιστρέψει. Έχει δημοσιεύσει δύο μυθιστορήματα σε ηλεκτρονική μορφή, ενώ τα τελευταία χρόνια γράφει ιστορίες για μικρά -και μεγάλα- παιδιά. Από το 2017 αρθρογραφεί σε ελληνικά ηλεκτρονικά μέσα. Ζει πάντα στη Θεσσαλονίκη, με την οικογένειά της.

Συγγραφέας Ρένα Μαυρίδου
Ηλικίες 6 ετών και άνω
Σελίδες 24
Διαστάσεις 22×17 cm
Εκδότικός Οίκος Εκδόσεις iWrite
Βάρος 0.5 kg

Εκδόσεις iWrite

Μετάβαση στο περιεχόμενο