Βιβλίο

Το βιβλίο “Τι ώρα είναι;” του David A. Adler

Ένα πρωτότυπο STEM βιβλίο που εισάγει τα παιδιά στην έννοια του χρόνου και τα μαθαίνει να διαβάζουν την ώρα σε ψηφιακά και αναλογικά ρολόγια

*μη ξεχάσεις να κάνεις ένα Like στη σελίδα μας στο  facebook juniorsclub.gr —>ΕΔΩ

Τέσσερις μικροί ταξιδιώτες στο διάστημα ανυπομονούν να φάνε πίτσα. Όμως… τι ώρα είναι; Ακολούθησε τους μικρούς αστροναύτες και τον Αρειανό φίλο τους στη διαγαλαξιακή περιπέτειά τους και ανακάλυψε τι είναι οι ώρες, τα λεπτά και τα δευτερόλεπτα.

Μάθε τις διαφορές ανάμεσα στα ψηφιακά και τα αναλογικά ρολόγια και, φυσικά, βρες πόση ώρα χρειάζεται για να φας μια νόστιμη, λαχταριστή πίτσα στο διάστημα!

Ο βετεράνος συγγραφέας των non fiction παιδικών βιβλίων David Adler ενσωματώνει μαθηματικές έννοιες όπως η πρόσθεση και η αφαίρεση σε αυτό το διασκεδαστικό αφήγημα. Ένα χρήσιμο εργαλείο για την κατανόηση της έννοιας του χρόνου και της ώρας που περιέχει γλωσσάρι για την επεξήγηση των ζωνών ώρας, της θερινής ώρας κ.ά.

Είπαν για το βιβλίο:

«Η φρέσκια πολύχρωμη παλέτα του Μίλερ απογειώνεται με τους μικρούς αστροναύτες, ενώ ο Άντλερ, όπως πάντα, προσαρμόζει τη γλώσσα και τα παραδείγματα στο επίπεδο των παιδιών… Ώρα να το προσθέσετε στη συλλογή σας.»
–Kirkus Reviews

Μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του συγγραφέα στο www.davidaadler.com

Ο Ντέιβιντ Α. Άντλερ γεννήθηκε το 1947 στις ΗΠΑ. Αποφοίτησε από το Queens College το 1968 με πτυχίο στα Οικονομικά και έλαβε άδειες διδασκαλίας στα Μαθηματικά καιτην Ιστορία. Στη συνέχεια, εργάστηκε ως καθηγητής Μαθηματικών στη Ν. Υόρκη. Κατά τη διάρκεια της εργασίας του ως καθηγητής, σπούδασε στο Πανεπιστήμιο της Ν. Υόρκης και το 1971 πήρε MBA στο Μάρκετινγκ. Το 1976 ξεκίνησε διδακτορικό στο Μάρκετινγκ, αλλά τότε η έμπνευση του χτύπησε την πόρτα και έγραψε το πρώτο του παιδικό βιβλίο. Έκτοτε έχει γράψει περισσότερα από 300 βιβλία για παιδιά και νέους. Στο βιβλίο του Τι ώρα είναι;, ενσωματώνει μαθηματικές έννοιες, όπως η πρόσθεση και η αφαίρεση, και βοηθάει με διασκεδαστικό τρόπο τους μικρούς αναγνώστες να επιλύσουν απλά προβλήματα.

Παιδικά
Συγγραφέας David A. Adler
Εικονογράφηση Edward Miller
Μετάφραση Ηλιάνα Αγγελή
Επιμέλεια
Σελίδες 36
Διαστάσεις 21 x 25,5 εκ.
Χρώμα Έγχρωμο
Εξώφυλλο Σκληρό
Ημερομηνία έκδοσης 17/05/2021

Εκδόσεις: ΚΛΕΙΔΑΡΙΘΜΟΣ

Διαβάστε επίσης:

«Ο νυχτερινός περίπατος της γιαγιάς»: Κυκλοφορεί το τελευταίο βιβλίο της Άλκης Ζέη

Τα 3 καλύτερα ελληνικά παιδικά βιβλία σύμφωνα με την παγκόσμια λίστα καλύτερων βιβλίων για το 2020

Συνέντευξη με τη συγγραφέα – ψυχολόγο, Ιωάννα Τσάκωνα για το παραμύθι: “Το Μαγικό ταξίδι της Σοφίας”

UNIPRO: Γιατί είναι η πρώτη επιλογή στην Ελλάδα, για Φοιτητικές Εργασίες – Projects – Πτυχιακές – Διπλωματικές?

Μοριοδοτούμενα Προγράμματα όλων των ειδικοτήτων μέσω Ασύγχρονης Διαδικτυακής Διδασκαλίας

Μετάβαση στο περιεχόμενο