Οικολογικά Νέα Προτεινόμενο

Τζάστιν Τριντό: Φυτεύουμε 2 δισεκατομμύρια δέντρα για να σωθούμε! Δείτε το βίντεο

Χιλιάδες εκτάσεις δασών καίγονται και οι άνθρωποι χρησιμοποιούν πολλές δασικές εκτάσεις για να δημιουργήσουν έργα, ξεχνώντας ό,τι ο μόνος τρόπος για καθαρό αέρα, η μόνη παροχή οξυγόνου, η μόνη πηγή ζωής για τον άνθρωπο, είναι τα δέντρα.

Στον Καναδά εκπονείται ένα πρόγραμμα αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής και φυτεύουν δισεκατομμύρια δέντρα!!! Μάλιστα, κυκλοφορούν και μια παγκόσμια καμπάνια, προς ευαισθητοποίηση άλλων χωρών.

*μη ξεχάσεις να κάνεις ένα Like στη σελίδα μας στο facebook juniorsclub.gr —>ΕΔΩ

Ο Πρωθυπουργός τους, έχει λάβει προσωπικά, ως σκοπό ζωής, να φυτέψουν 2 δισεκατομμύρια δέντρα και το διαδίδει παντού!

To juniorsclub.gr στηρίζει την πρόταση και παροτρύνει να ενεργήσουμε ανάλογα! Μάλιστα, δημιουργήσαμε και ένα σλόγκαν “Κάθε δέντρο που φυτεύεις είναι δώρο ζωής για το παιδί σου” 

Μια σημαντική δήλωση, έκανε ο Πρωθυπουργός του Καναδά, Τζάστιν Τριντό: 

“Ένα από τα καλύτερα εργαλεία που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για να αντιμετωπίσουμε την κλιματική αλλαγή είναι η φύση – όπως τα δέντρα. Αλλά για να λειτουργήσει αυτό, χρειαζόμαστε πολλά δέντρα. Γι’ αυτό φυτεύουμε δύο δισεκατομμύρια από αυτά. Για περισσότερα σχετικά με το πώς θα βοηθήσει αυτό, παρακολουθήστε αυτό το βίντεο που τράβηξα τον περασμένο μήνα:

Και για να μάθετε για την πρόοδο που έχουμε σημειώσει μέχρι τώρα, δείτε το βίντεο:” 

Γιατί να φυτέψουμε 2 δισεκατομμύρια δέντρα;

Για να συλλάβει άνθρακα σε αναπτυσσόμενα δέντρα για να μειώσει τις εκπομπές αερίων θερμοκηπίου (GHG) και να βοηθήσει στην καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής

Για να ενισχύσει τη βιοποικιλότητα και την ανθεκτικότητα των δασών στην κλιματική αλλαγή φυτεύοντας τα σωστά είδη δέντρων στα σωστά μέρη και αποκαθιστώντας τα ενδιαιτήματα άγριας ζωής

Για την υποστήριξη της ανθρώπινης ευημερίας δημιουργώντας περισσότερους χώρους πρασίνου για ψυχαγωγικές δραστηριότητες και καταφύγια για τη σύνδεση με τη φύση. καλύτερη ρύθμιση της θερμοκρασίας στις πόλεις. βελτιωμένη ψυχική ευεξία και μειωμένος κίνδυνος πυρκαγιάς και πλημμύρας στις κοινότητές μας

Τα δάση και τα δέντρα συντηρούν τη ζωή στη Γη. Πέρα από τις θέσεις εργασίας που παρέχουν τα δάση μας με βιώσιμη διαχείριση, οι άνθρωποι που ζουν στον Καναδά βασίζονται στα δάση για πολλά οφέλη. Τα υγιή δασικά οικοσυστήματα συντηρούν χιλιάδες ζωντανούς οργανισμούς, μας παρέχουν τροφή, παρέχουν καταφύγιο και σκιά σε μια ηλιόλουστη μέρα, καθαρίζουν τον αέρα που αναπνέουμε και το νερό που πίνουμε και έχουν πνευματική σημασία για πολλούς, ιδιαίτερα στους αυτόχθονες πολιτισμούς.

Είναι ο πλανήτης Άρης η μελλοντική κατοικία της ανθρωπότητας; Δείτε το βίντεο

Διακοπές χωρίς το σκυλάκι σας – Τι να κάνετε για να μη νιώσει εγκατάλειψη

Μετάβαση στο περιεχόμενο