Προτεινόμενο Πρωταγωνιστές

Βασιλική Γούλα η Πρόεδρος του Συλλόγου «ΖΩΗ ΓΛΥΚΙΑ» μας μιλάει για την πρώτη ταινία που έγινε για το Σακχαρώδη Διαβήτη

Ο Σύλλογος Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη Πάτρας «ΖΩΗ ΓΛΥΚΙΑ», σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος και τον Αντιπεριφερειάρχη Αχαϊας κο Χαράλαμπο Μπονάνο, σας προσκαλούν στην 1η προβολή ταινίας μικρού μήκους, που δημιουργήθηκε στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Διαβήτη, με τίτλο:

 «ΖΩ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΣΕ ΦΟΒΑΜΑΙ». 

Η ταινία θα προβληθεί την Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2022 στις 12:00 το μεσημέρι στην κινηματογραφική αίθουσα της ODEON στη  VESO MARE  (Ακτή Δυμαίων 17,Πάτρα). Είσοδος ελεύθερη για όλους

Πρόκειται για μία ταινία μικρού μήκους σε σενάριο-σκηνοθεσία της Ελένης Βασιλοπούλου και φωτογραφία –μοντάζ του Χρήστου Κεϊμαλή. Στην ταινία συμμετέχει και ο γνωστός ηθοποιός Αλέξανδρος Μπουρδούμης. 

Περιγραφή :«Ο Ετεοκλής είναι ένας έφηβος με διαβήτη τύπου 1, όπου έρχεται αντιμέτωπος καθημερινά  με συμπεριφορές που δυσκολεύουν τη ζωή του.» 

Η Πρόεδρος του Συλλόγου Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη Πάτρας «ΖΩΗ ΓΛΥΚΙΑ» Βασιλική Γούλα, δήλωσε “Ήταν μια υπέροχη συνεργασία με πολλά έντονα συναισθήματα και αρκετή πίεση, καθώς μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα έπρεπε να γίνει η ταινία και να έχει το αποτέλεσμα που θέλαμε από κοινού με την Ελένη Βασιλοπούλου.

Σε μια συζήτησή μας, με την Ελένη Βασιλοπούλου, τέθηκε ότι πρέπει να κάνουμε ως σύλλογος κάτι πολύ δημιουργικό για την Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη και για το πώς θα μπορούσαμε από κοινού να συνεργαστούμε. Στην αρχή υπήρχε η ιδέα να γίνει ένα θεατρικό έργο γύρω από το Διαβήτη που θα αφορά ένα άτομο με διαβήτη σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής του και να περιέχει  μηνύματα γεμάτα αισιοδοξία.

Η Ελένη Βασιλοπούλου μελέτησε αυτή την ιδέα (δεν της πήρε πολύ χρόνο) και άρχισε να γράφει το έργο. Στην πορεία όμως είδαμε ότι θα ήταν πιο καλό αυτή η όλη προσπάθεια να μπορέσει με κάποιο τρόπο να μείνει και έτσι αποφασίστηκε από κοινού να γίνει η ταινία αυτή.”  

Στην ταινία πρωταγωνιστεί και ο γνωστός ηθοποιός Αλέξανδρος Μπουρδούμης

Η κα Γούλα Βασιλική, μίλησε στο juniorsclub.gr για τα συναισθήματα, τα μηνύματα και τις εντυπώσεις από την ταινία “Ζω χωρίς να σε φοβάμαι” 

J.C.: Πώς νιώσατε όταν διαβάσατε πρώτη φορά το σενάριο; Η επαφή σας στα γυρίσματα σας δημιούργησε έντονα συναισθήματα; 

Β.Γ.: Όταν έφτασε στα χέρια μου το τελικό σενάριο, ξεκίνησα με λαχτάρα να διαβάζω μία- μία τις σκηνές. Ξαφνικά χωρίς καν να το καταλάβω άρχισα να κλαίω καθώς ξαναέβγαιναν στην επιφάνεια μνήμες που ήδη είχα βιώσει ως άτομο με διαβήτη από μικρή ηλικία . Το ίδιο συνέβη και κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων καθώς πλέον υπήρχε και οπτική επαφή.

J.C.: Τι σημαίνει για εσάς και το σύλλογο αυτή η ταινία;

Β.Γ.: Προσωπικά για μένα το ό,τι μπόρεσε να αποτυπωθεί η ρεαλιστική πραγματικότητα, της ζωής ενός ατόμου που νοσεί από σακχαρώδη διαβήτη από μικρή ηλικία και να περάσει την αισιόδοξη πλευρά, μέσα από οποιαδήποτε συνθήκη μπορεί να βιώσει σε διάφορες εκφάνσεις της ζωής του, είναι ένα μεγάλο επίτευγμα και νιώθω πολύ περήφανη.

Για τον σύλλογο μας αυτό είναι ακόμη μια επιτυχία που με τη στήριξη όλων όσων συνέβαλαν, θεωρούμε ότι δίνουμε ένα έναυσμα στο να κινητοποιηθούν και άλλοι για να γίνει ευαισθητοποίηση γύρω από το Σακχαρώδη Διαβήτη και να καταρριφθούν τα ταμπού γύρω από αυτόν.

“Ζω χωρίς να σε φοβάμαι” Η πρώτη ταινία μικρού μήκους για το διαβήτη – Παίζει κι ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης

Συνέντευξη: Ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης μας μιλάει για την ταινία “Ζω χωρίς να σε φοβάμαι” – Πόσα έμαθε για το διαβήτη;

Μετάβαση στο περιεχόμενο