Προτεινόμενο Πρωταγωνιστές

Βασιλική Γούλα ” Ο σύλλογος είναι σαν παιδί μου…” Το μήνυμα Run to change diabetes και η συνεργασία με το Make A wish!

Μη ξεχάσεις να κάνεις ένα Like στη σελίδα μας στο  facebook:  juniorsclub.gr —> ΕΔΩ

Η Βασιλική Γούλα, είναι Πρόεδρος του Συλλόγου Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη Πάτρας “ΖΩΗ ΓΛΥΚΙΑ”, όπου εδώ και 10 χρόνια, δίνει τις προσωπικές της μάχες και διεκδικεί το καλύτερο για την υγεία και την καθημερινή ζωή των ατόμων με διαβήτη!

Πρόσφατα, ο Σύλλογος γιόρτασε τα 10 έτη δημιουργίας του, ενώ τις επόμενες ημέρες θα δούμε κάποιες σημαντικές δράσεις ακόμη του συλλόγου!

Συνέντευξη με τη Βασιλική Γούλα, Πρόεδρο του Συλλόγου Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη Πάτρας “ΖΩΗ ΓΛΥΚΙΑ”

J.C.:10 χρόνια “ΖΩΗ ΓΛΥΚΙΑ”! Τι σηματοδοτεί η επέτειος αυτή για το σύλλογο και για εσάς προσωπικά;

Β.Γ.: 10 Χρόνια από την ίδρυση του συλλόγου μας! Δέκα χρόνια γεμάτα ενημέρωση και ευαισθητοποίηση για τον Σακχαρώδη Διαβήτη σε όλη την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος.

10 χρόνια με διεκδικήσεις και εκπαίδευση για τα άτομα με διαβήτη. Είναι πολύ σημαντικό αλλά ταυτόχρονα και πολύ βαρύ φορτίο, το να ηγούμαι τόσα χρόνια σε ένα σύλλογο.

Για εμένα προσωπικά ο σύλλογος είναι σαν παιδί μου. Ιδρύθηκε τότε που γεννήθηκε η μεγάλη μου κόρη και όλα αυτά τα χρόνια τον αγαπώ και γι΄ αυτό προσπαθώ μαζί με το διοικητικό μου συμβούλιο να κάνουμε πράγματα που να φέρνουν πιο κοντά τα άτομα με διαβήτη και να έχουν όσο το δυνατόν την πιο καλή και σωστή ενημέρωση.

Το ότι στην επετειακή μας εκδήλωση τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου με τίμησαν για την προσφορά μου, με συγκίνησε ιδιαίτερα καθώς και τα λόγια που είπαν για το πρόσωπό μου και αυτό δείχνει ότι κάτι έχει γίνει όλα αυτά τα χρόνια.

J.C.: Στο τριήμερο Φεστιβάλ Κοινωνικών Φορέων, συμμετέχει ο Σύλλογος “ΖΩΗ ΓΛΥΚΙΑ”, με την προβολή της ταινίας! Ποια είναι η διαδρομή γι’ αυτή την ταινία ; Τι ετοιμάζετε για τη φετινή Παγκόσμια Ημέρα;

Β.Γ.: Στο 3Οο Φεστιβάλ Κοινωνικών Φορέων που διοργανώνεται από την Περιφερειακή Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία Δυτικής Ελλάδος & Νοτίων Ιονίων Νήσων, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος και το Δήμο Πατρέων, από τις 21 έως τις 23 Σεπτεμβρίου, περισσότεροι από 85 φορείς, συμμετέχουν με δράσεις ενημέρωσης και όχι μόνο.

Ο σύλλογός μας, εκτός από το ενημερωτικό περίπτερο που θα έχει όλες τις μέρες του φεστιβάλ την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου στις 20:15 το βράδυ θα προβάλει την ταινία μικρού μήκους “ΖΩ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΣΕ ΦΟΒΑΜΑΙ” που υλοποιήθηκε στο πλαίσιο της παγκόσμιας ημέρας διαβήτη πέρυσι.

 Η ταινία αυτή όλη την προηγούμενη χρονιά πήγε σε αρκετά μέρη ανά την Ελλάδα μέσα από ομοειδείς συλλόγους αλλά και μέσα στα σχολεία. Ήδη έχουν αρχίσει και για φέτος να προγραμματίζονται οι προβολές σε σχολεία και σε άλλους φορείς τόσο σε τοπικό επίπεδο αλλά και στην υπόλοιπη Ελλάδα. Για φέτος για την Παγκόσμια Ημέρα σχεδιάζονται κάποια πράγματα τα οποία είναι στο στάδιο της διερεύνησης ακόμη οπότε σύντομα θα σας ενημερώσουμε για το τι θα γίνει.

J.C.: Στο Run Greece είναι τιμώμενος ο Σύλλογος “ΖΩΗ ΓΛΥΚΙΑ” για τα 10 χρόνια που υπάρχετε; Τι ετοιμάζετε για εκείνη την ημέρα ; 

Β.Γ.: Το φετινό Run Greece εδώ στην Πάτρα, που διοργανώνεται στην Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου, κλείνει 10 χρόνια αγώνων και έχουμε την τιμή,  να μας αφιερώσουν τον αγώνα στο σύλλογό μας με αφορμή τη 10χρονη προσφορά του συλλόγου μας στην πόλη της Πάτρας, με σκοπό την ευαισθητοποίηση όλων μας, σχετικά με τον Σακχαρώδη Διαβήτη.

Εκείνη την ημέρα λοιπόν κάποιοι αθλητές θα τρέξουν με το μήνυμα Run to change diabetes (τρέχω για να αλλάξω το διαβήτη|) και κάποια παιδιά που θα συμμετέχουν στον αγώνα παίδων θα φορέσουν την επετειακή μπλούζα του συλλόγου. Εκείνη την ημέρα θα είμαστε στην Πλατεία Γεωργίου με ένα περίπτερο ενημέρωσης και πληροφόρησης για τον Σακχαρώδη Διαβήτη.

J.C.: Είστε μια νέα γυναίκα, μητέρα, σύζυγος, Προέδρος του συλλόγου ¨ΖΩΗ ΓΛΥΚΙΑ¨, με πολλές ενδιαφέρουσες ιδέες, κυρίως όμως δίπλα στα μέλη σας. Τι όραμα έχετε για το σύλλογο σας;

Β.Γ.: Το όραμά μου πάντα όσον αφορά το σύλλογο ήταν και θα είναι να έχουμε ένα σύλλογο δυνατό, με καινοτόμες ιδέες και δράσεις που θα κάνουν τον κόσμο να τον εμπιστευτεί και να μπορεί το κάθε άτομο με διαβήτη να μπορεί να έχει την πιο σωστή πληροφόρηση γύρω από τη νόσο και τα δικαιώματα του.
Ήδη κλείνοντας τα 10 χρόνια κάναμε και συνεργασία με τον Οργανισμό Make a Wish όπου τα παιδιά με σακχαρώδη διαβήτη μπορούν να πραγματοποιήσουν μία ευχή τους.
Είναι πολύ σημαντικό να έχεις δίπλα σου ανθρώπους που σε καταλαβαίνουν ,συμπάσχουν και έχουν ακριβώς τα ίδια συναισθήματα και ανάγκες. Ήδη έχουμε καταφέρει ο σύλλογός μας να είναι ένας από τους πιο δυναμικούς συλλόγους της Ελλάδος και όραμά μας είναι να συνεχίσουμε να είμαστε έτσι και να πραγματοποιούμε καινοτόμες δράσεις με γνώμονα την σωστή και έγκαιρη πληροφόρηση του κοινού για τον σακχαρώδη διαβήτη. Πρέπει όλοι να είμαστε ενημερωμένοι σωστά γιατί ο διαβήτης μπορεί να συμβεί στον καθένα !!!

Μετάβαση στο περιεχόμενο