Εγκυμοσύνη / Γέννα

Βρετανός επιστήμονας καλεί τους νεαρούς άνδρες να καταψύξουν το σπέρμα τους

Ένας ειδικός σε θέματα βιοηθικής στη Βρετανία δήλωσε πως οι 18χρονοι άνδρες θα πρέπει να φυλάσσουν το σπέρμα τους σε κάποια κρατική τράπεζα σπέρματος, προκειμένου να μειωθούν οι κίνδυνοι εμφάνισης προβλημάτων υγείας στα παιδιά τους, εάν αποφασίσουν να κάνουν παιδιά σε μεγαλύτερη ηλικία.

Ο δόκτωρ Κέβιν Σμιθ από το Πανεπιστήμιο Abertay προειδοποιεί πως το σπέρμα των μεγάλων σε ηλικία ανδρών περιέχει ένα μεγαλύτερο αριθμό μεταλλάξεων, γεγονός που αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης γενετικών παθήσεων στα παιδιά τους. Μέχρι πρόσφατα οι περισσότεροι πίστευαν πως οι άνδρες μπορούν να κάνουν παιδιά σε οποιαδήποτε ηλικία, χωρίς συνέπειες.

Στοιχεία στη Βρετανία έχουν δείξει πως οι άνδρες από την δεκαετία του ’90 έχουν ξεκινήσει να κάνουν παιδιά σε μεγαλύτερη ηλικία σε σχέση με το παρελθόν, συνήθως μεταξύ 30 και 34 ετών.

Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε πως ο ειδικός σε θέματα γονιμότητας καθηγητής Άνταμ Μπάλεν, διαφωνεί με την πρόταση του Σμιθ, καθώς το κατεψυγμένο σπέρμα δεν είναι αρκετά γόνιμο, ενώ η όλη διαδικασία δεν είναι «φυσική».

Μετάβαση στο περιεχόμενο