Εκπαίδευση Τέχνη

Welcome to UP 2023: Οι τέχνες «συνομιλούν» και καταγγέλλουν τη βία και την κακοποίηση

Το «Welcome to UP 2023» συναντά τις τέχνες και αυτές με τη σειρά τους «συνομιλούν» και αλληλοεπιδρούν μεταξύ τους φωτίζοντας σύγχρονα κοινωνικά προβλήματα και την πολιτιστική ταυτότητα του Πανεπιστημίου και της πόλης.

*μη ξεχάσεις να κάνεις ένα Like στη σελίδα μας στο  facebook juniorsclub.gr —>ΕΔΩ 

Video παράσταση femicide.gr

Υπό τον τίτλο femicide.gr η χοροθεατρική Ομάδα φοιτητών ΤΕπΕΚΕ  trA 10+1 παρουσιάζει μία σωματική αφήγηση που συνδυάζει και λόγο εστιάζοντας στις δολοφονημένες γυναίκες του 2020 (χρονιά με πολλές γυναικοκτονίες στην χώρα μας). Πρόκειται για βίντεο όπου προβάλλεται η εν λόγω παράσταση, ενώ ταυτόχρονα κομμάτια του βίντεο θα «ζωντανέψουν» στο Πάρκο της Ειρήνης. Πρόκειται για συνεργασία με την Επιτροπή Ισότητας των Φύλων του Πανεπιστημίου.

Στις 19/10 και ώρα 19.00 στο Πάρκο της Ειρήνης.

Οι «Ορμήτες» και η «Ανοδική πτώση»
Η Χοροθεατρική Ομάδα του Πανεπιστημίου Πατρών «Ορμήτες» συμμετέχει στο Φεστιβάλ υποδοχής πρωτοετών φοιτητών «Welcome UP 2023» με μια performance αφιερωμένη στις γυναίκες που βίωσαν και συνεχίζουν να βιώνουν βία και κακοποίηση, σ’ εκείνες που έφυγαν και σε εκείνες που είναι εδώ και συνεχίζουν να αγωνίζονται.

Η performance «Ανοδική Πτώση» καυτηριάζει το φαινόμενο της βίας κατά των γυναικών, φαινόμενο βαθιά κοινωνικό, το οποίο ξεπερνά τα όρια της φυλής και της κοινωνικής τάξης. Τα περιστατικά βίας κατά των γυναικών αυξάνονται και το τελευταίο διάστημα βρίσκονται αδιάλειπτα στην επικαιρότητα. Πολλές γυναίκες παλεύουν στις ΜΕΘ για να κρατηθούν στη ζωή ενώ άλλες χάνουν τη ζωή τους.

Στις 20/10/2023 και ώρα 18.30 στο Πάρκο της Ειρήνης και στις 21/10 στις 20.00 στον θερινό κινηματογράφο «Ελληνίς» στο Αγρίνιο.

Αποσπάσματα από το ποίημα του Αζιζ Νεσίν «ΣΩΠΑ» ερμηνεύει η Μαρία Αναλυτή.

Συμμετέχουν:
Βελαώρα Βάσω, Βελλοπούλου Αναστασία, Βελλοπούλου Φωτεινή, Δελέγκος Γιώργος, Ελευθερίου Σοφία, Ζυγομαλά Ελίνα, Ηλιοπούλου Κατερίνα, Καμπέρου Φρόσω, Κασοκεράκη Δώρα, Μαζαρακιώτης Παναγιώτης, Μανουσέλη Ιωάννα, Νικολοπούλου Γεωργία, Τσακνάκη Εβελίνα, Τσιούτσια Λίλιαν.

Χορογραφία, σκηνοθεσία, επιμέλεια μουσικής: Κατερίνα Ηλιοπούλου

Οι Ορμήτες
Οι «Ορμήτες» αποτελούν μια καινοτόμα πρόταση καλλιτεχνικής έκφρασης, όπου χορευτική και θεατρική έκφραση συνυπάρχουν αρμονικά.

Η Ομάδα δημιουργήθηκε το 2010 από μέλη του Πανεπιστήμιου Πατρών, με στόχο να καλύψει το κενό του σύγχρονου χοροθεάτρου στο χώρο του Πανεπιστημίου.
Απαρτίζεται από εργαζόμενους και φοιτητές του Πανεπιστημίου Πατρών και από φίλους από χώρους πολιτιστικού ενδιαφέροντος.

(Όλες οι πληροφορίες για το Φεστιβάλ, στο site του Welcome,  welcometoup.upatras.gr)

H Πολυτεχνική Σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών λαμβάνει επιχορήγηση από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Έρευνας στο πλαίσιο του προγράμματος Starting Grant

Μετάβαση στο περιεχόμενο