Ομορφιά

Ξηρά και σκασμένα χέρια: Πώς να τα προστατεύσετε από το κρύο

Τα ξηρά σκασμένα χέρια είναι μια κοινή κατάσταση το χειμώνα. Αυτό συμβαίνει επειδή, εκτίθενται σε χαμηλές θερμοκρασίες, όπως και οποιοδήποτε άλλο μέρος του σώματός σας. Είχατε ποτέ ξηρά σκασμένα χέρια; Εάν ναι, τότε πρέπει να γνωρίζετε πόσο ενοχλητικό και επώδυνο μπορεί να είναι. Τα χέρια είναι ιδιαίτερα ευαίσθητα το χειμώνα και οι άνθρωποι που δουλεύουν με αυτά δεν μπορούν να αντέξουν την πολυτέλεια να φορούν γάντια κάθε στιγμή. Λοιπόν, υπάρχει κάτι που μπορούμε να κάνουμε για να τα προστατεύσουμε;

Το δέρμα που καλύπτει τα χέρια μας συχνά στεγνώνει και σπάει. Αυτό συμβαίνει επειδή υπάρχουν πίσω θύλακες τρίχας και ελάχιστη παραγωγή λίπους. Έτσι, το εξωτερικό μέρος των χεριών σας έχει πολύ λίγα στοιχεία για να προστατευθεί από τις κακές καιρικές συνθήκες και αφυδατώνεται πιο εύκολα.

*μη ξεχάσεις να κάνεις ένα Like στη σελίδα μας στο facebook juniorsclub.gr —>ΕΔΩ

Η κατάσταση είναι εντελώς διαφορετική με τις παλάμες των χεριών μας, καθώς αυτές προστατεύονται από τις καιρικές συνθήκες. Για παράδειγμα, παράγουν ιδρώτα για να ρυθμίσουν τη θερμοκρασία. Ο κρύος καιρός οδηγεί σε σκασμένα χέρια επειδή τείνει να είναι ξηρός και αφυδατώνει τα κύτταρα. Το ξηρό χόριο έχει ως αποτέλεσμα τη διάσπαση της κυτταρικής διασταύρωσης και αυτό παράγει τη ραγισμένη εμφάνιση.

Αιτίες που σχετίζονται με ξηρά σκασμένα χέρια

Τα σκασμένα χέρια δεν οφείλονται μόνο σε κρύες θερμοκρασίες. Υπάρχουν άλλες καταστάσεις το χειμώνα που μπορεί κανείς να συσχετίσει με το ραγισμένο δέρμα μαζί με ορισμένες περιστάσεις που δεν σχετίζονται με τον καιρό.

Οι απότομες αλλαγές στη θερμοκρασία είναι πολύ συχνές. Πολλοί από εμάς ζούμε σε υπερβολικά θερμά εσωτερικά περιβάλλοντα και το δέρμα μας υφίσταται θερμικό σοκ όταν βγαίνουμε έξω. Αυτή η αλλαγή στη θερμότητα από το ζεστό στο κρύο είναι πολύ κακή για το δέρμα σας.

Όπως είπαμε παραπάνω, η έκθεση σε κρύες θερμοκρασίες οδηγεί σε ξηρότητα. Επίσης, μπορεί να πιστεύετε ότι το πλύσιμο των χεριών σας συχνά, ενυδατώνει το δέρμα σας. Ωστόσο, αυτό δεν ισχύει καθόλου. Αντίθετα, στην πραγματικότητα, η υγρασία μπορεί να είναι αντιπαραγωγική όταν προστίθεται σε κρύο περιβάλλον και αυτό μπορεί να στεγνώσει περαιτέρω το δέρμα.

Εκτός από τον κρύο καιρό, οι σκληρές οικιακές χημικές ουσίες όπως απορρυπαντικά, εντομοκτόνα, ακόμη και τα σαπούνια και οι λοσιόν που χρησιμοποιούμε ενδέχεται να στεγνώσουν και να σπάσουν το δέρμα μας.

Έχοντας αυτό κατά νου, ορισμένες εταιρείες αναπτύσσουν τώρα προϊόντα για να προστατεύσουν το δέρμα σας από το σπάσιμο αντί να το κάνουν χειρότερα. Επιφανειοδραστικά σαπούνια, για παράδειγμα.

Οι προϋπάρχουσες δερματολογικές καταστάσεις και οι αυτοάνοσες ασθένειες είναι επίσης ένας παράγοντας όσον αφορά την ξηρότητα του δέρματος και το σπάσιμο. Για παράδειγμα, τα άτομα με ψωρίαση παρατηρούν ότι τα συμπτώματά τους επιδεινώνονται κάθε χρόνο. Άλλες ορμονικές καταστάσεις, όπως ο υποθυρεοειδισμός και ο διαβήτης, έχουν επίσης αρνητικό αντίκτυπο στο δέρμα.

Ξηρά σκασμένα χέρια: Πρόληψη

Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε το χειμώνα όταν πρόκειται για το δέρμα σας. Αυτό συμβαίνει επειδή υπάρχουν ορισμένα μέτρα που μπορείτε να λάβετε για να αποφύγετε τα ξηρά σκασμένα χέρια. Εδώ είναι μερικά:

  • Πλύνετε τα χέρια σας με ζεστό νερό. Πρέπει να τα πλένετε συχνά ανεξάρτητα από τον καιρό και είναι καλύτερο να το κάνετε με χλιαρό νερό.
  • Να φοράτε γάντια όποτε είναι δυνατόν – τόσο για να τα προστατεύσετε από τις κακές καιρικές συνθήκες όσο και από σκληρές ουσίες. Βεβαιωθείτε ότι το δέρμα σας δεν έρχεται σε άμεση επαφή με τοξικές ουσίες. Επίσης, κρατήστε τα δάχτυλά σας ζεστά.
  • Ενυδατικά: Δεν είναι κάθε λοσιόν χρήσιμη για την αποφυγή ξηρών χεριών κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Σας προτείνουμε λοιπόν να χρησιμοποιείτε αυτές που είναι ειδικά σχεδιασμένες για να ενυδατώνουν το ξηρό δέρμα. Ακόμα καλύτερα, αν βρείτε αυτές που περιέχουν κάποιο είδος ουσίας που προέρχεται από βρώμη. Μην την απλώνετε απλά στο δέρμα σας, αλλά απλώστε την και στα νύχια σας.

Χρήσιμα σπιτικά παρασκευάσματα

Τα ξηρά σκασμένα χέρια δεν οφείλονται σε βακτήρια και επομένως δεν υπάρχει φάρμακο για τη θεραπεία τους. Το μόνο που χρειάζεστε είναι προληπτικά μέτρα και καλύτερες συνήθειες. Υπάρχουν μερικές σπιτικές συνταγές που μπορείτε να δοκιμάσετε για να τα ανακουφίσετε. Αυτές οι φόρμουλες είναι ιδανικές για την ενυδάτωση του δέρματός σας και το καλύτερο είναι ότι δεν περιέχουν σκληρές ουσίες.

Μεταξύ των χρήσιμων σπιτικών παρασκευασμάτων είναι:

  • Βαζελίνη: Χρησιμοποιήστε την ως έχει, χωρίς να προσθέσετε τίποτα σε αυτήν. Η βαζελίνη θα σχηματίσει ένα μονωτικό φράγμα στο δέρμα και θα το διατηρήσει ασφαλές όταν εκτίθεται σε κρύες θερμοκρασίες. Σας προτείνουμε μια εβδομαδιαία εφαρμογή.
  • Σιτάρι: Το ζεστό σιτάρι είναι ένα άλλο εξαιρετικό προϊόν για το δέρμα των χεριών σας. Βράστε το σε νερό και στη συνέχεια αφήστε το να κρυώσει. Βυθίστε τα χέρια σας επανειλημμένα, βεβαιωθείτε ότι δεν είναι πολύ ζεστό πριν το κάνετε.
  • Μέλι: Αυτή η ουσία έχει πολλές γενικές ιδιότητες, ειδικά όταν πρόκειται για το δέρμα. Θα σχηματίσει ένα μονωτικό στρώμα στα χέρια σας. Ανακατέψτε το με λίγο λιωμένο βούτυρο και αφήστε το να κρυώσει. Το μόνο πρόβλημα με αυτό το μείγμα είναι ότι θα λεκιάσει ό, τι αγγίζει. Επομένως, σας συνιστούμε να κάνετε τη θεραπεία όταν δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε τα χέρια σας.
  • Κρόκος αυγού: Πρόκειται για μια φυσική ενυδατική κρέμα. Χτυπήστε ελαφρά και απλώστε το απευθείας στα χέρια σας για δέκα ή είκοσι λεπτά. Επαναλάβετε αυτή τη θεραπεία τρεις φορές την εβδομάδα. Θα πρέπει να είναι περισσότερο από αρκετό για να κρατήσετε τα χέρια σας ενυδατωμένα και προστατευμένα λόγω έκθεσης σε κρύες θερμοκρασίες.

Ο κρύος καιρός έχει τις ιδανικές συνθήκες για να στεγνώσει και να σπάσει τα χέρια σας. Ένας πολύ καλός τρόπος για να το αποφύγετε είναι να φοράτε γάντια όσο μπορείτε. Και, όπως εξηγήσαμε παραπάνω, υπάρχουν επίσης πολλά φυσικά προϊόντα στα οποία μπορείτε να βασιστείτε ως ενυδατικά.

πηγή

Ποια είναι η καλύτερη μέθοδος αποτρίχωσης για κάθε σημείο του σώματος

7 Συνήθειες που συμβάλλουν στην εμφάνιση της κυτταρίτιδας

Μετάβαση στο περιεχόμενο