Θέματα ψυχολογίας

10 χαρακτηριστικά των εξαιρετικών ανθρώπων

Το να είσαι πλούσιος δεν έχει να κάνει μόνο με τα χρήματα και την κοινωνική θέση. Έχει να κάνει με την φυσική, πνευματική, ψυχική και συναισθηματική υγεία. Το juniorsclub.gr σας προβάλλει 10 στοιχεία πολύτιμα για εκείνον που τα έχει αλλά και για όσους συναναστρέφονται μαζί του…

“Αν θέλετε να μεγαλώσετε ανθρώπους με καλή προσωπικότητα, που να ξεχωρίζουν, εστιάστε στα παρακάτω στοιχεία και δημιουργήστε χαρισματικά πλάσματα.”  

1.Χάρη

Η χάρη, είναι η αξιοπρεπείς παρουσία ενός ατόμου στην εμφάνιση, στις κινήσεις, στο προσωπικό στυλ ή την συμπεριφορά. Να έχεις τη δύναμη και τη βεβαιότητα του ποιος είσαι και έτσι να έχεις μια ευγενική ενέργεια.

Οι εξαιρετικοί άνθρωποι έχουν χάρη ακόμα και όταν προκαλούνται. Η ενέργεια τους έχει ένα μυστήριο, μια γλυκύτητα, δύναμη και εξυπνάδα. Είναι ευαίσθητοι και ταυτόχρονα με αυτοπεποίθηση.  Υπάρχει μια προσωπική σοφία.

2.Καλοσύνη

Η καλοσύνη είναι το φυσικό τους. Είναι στο πως συμπεριφέρονται, σκέφτονται και μιλούν στους άλλους. Είναι αυθεντικοί και παρόλο πολλές φορές εκλαμβάνεται σαν αδυναμία από τους άλλους, οι εξαιρετικοί άνθρωποι καταλαβαίνουν ότι είναι από τα πιο δυνατά τους σημεία.

Είναι καλοσυνάτοι ακόμα και για αυτούς που δεν ενδιαφέρονται. Αν δεν μπορούν να πουν κάτι καλό, απλά δε λένε τίποτα.

3. Ηρεμία – ψυχραιμία

Η ηρεμία ή ψυχραιμία είναι ο αυτοέλεγχος. Οι άνθρωποι αυτοί καταλαβαίνουν ότι η ζωή μπορεί να φέρει προκλήσεις και ξέρουν ότι χωρίς την ψυχραιμία είναι δύσκολο να ξεφύγουν από καταστάσεις και σχέσεις.

4. Ατρόμητοι

Τολμούν στη ζωή. Χρειάζεται θάρρος για να αγαπήσεις, να αλλάξεις όταν χρειάζεται, να νοιώσεις δυνατά, να ρισκάρεις ακόμα και αν φοβάσαι και να κυνηγήσεις όνειρα με πάθος.

Είναι το βάθος χαρακτήρα που τους κάνει να ευημερήσουν.

5. Ετοιμότητα

Επειδή αγαπάνε τον εαυτό τους, έχουν μια σιωπηλή αυτοπεποίθηση. Η αυτοαντίληψη,  η πίστη στην εξέλιξή τους και την προσωπική ωρίμανση τους παρέχει τη γνώση να επιτύχουν ό,τι βάλουν στόχο.

Εξαιτίας των εμπειριών της ζωής τους και το εσωτερικό βάθος, θα τους συμβούν θετικά πράγματα επειδή στηρίζονται στους εαυτούς τους για να βρουν πληροφόρηση και θέληση να κάνουν τα απαραίτητα για να επιτύχουν το επιθυμητό αποτέλεσμα.

6. Προμελετούν

Οι εξαιρετικοί άνθρωποι είναι ξεκάθαροι και ακριβής στο ποιοι είναι, που πάνε και τι θέλουν από τη ζωή και τις σχέσεις τους για να είναι χαρούμενοι. Οι άλλοι γύρω τους ξέρουν με ποιους έχουν να κάνουν.

Κάθε πρόκληση της ζωής τη φιλτράρουν θετικά και αυτό δεν τους κάνει αρνητικούς. Δεν αποσπούνται από τα όνειρά τους, συνδέονται με αυτούς που πραγματικά αγαπούν και είναι αυθεντικοί.

7. Εξυπνάδα

Για αυτούς, η εξυπνάδα αφορά τη γνώση αλλά και τα συναισθήματα. Γνωρίζοντας τα συναισθήματά τους είναι ευέλικτοι στην αντιμετώπιση προκλήσεων και αλλαγών, βρίσκοντας έξυπνες λύσεις στα προβλήματά τους.

Ζουν με μια αίσθηση ασφάλειας ξέροντας ότι υπάρχει μια πληθώρα επιλογών διαθέσιμων στη ζωή, οπότε δε χρειάζεται να είναι αντιδραστικοί. Επειδή είναι συναισθηματικά προσγειωμένοι, βλέπουν τη μεγαλύτερη εικόνα και μετατρέπουν τα εμπόδια σε ευκαιρίες.

8. Μετριοφροσύνη

Δε θεωρούν ότι η ζωή περιστρέφεται μόνο γύρω από αυτούς και χαίρονται με την επιτυχία και την ευτυχία των άλλων. Είναι περήφανοι για τον εαυτό τους αλλά δεν το διατυμπανίζουν με τη συμπεριφορά τους. Τον περισσότερο καιρό προτιμούν να είναι στο παρασκήνιο, δουλεύοντας σκληρά, εξάλλου μιλούν τα έργα τους για αυτούς.

Είναι ευαίσθητοι και θέλουν το καλύτερο για όλους.  Δεν θεωρούν τον εαυτό τους ανώτερο από τους άλλους και δεν πέφτουν σε παγίδες σύγκρισης.

9. Ειλικρινείς

Έλκονται από καθετί αληθινό. Είναι απλοί, ευγενικοί, ευθύς και ξεκάθαροι για το ποιοι είναι. Ξέρουν να ζουν με υπομονή. Για αυτούς η ζωή έχει να κάνει με την αυθεντικότητα και ακολουθούν την καρδιά τους.

Κάποιος μπορεί να στηριχτεί επάνω τους, αρκεί να μην έχει απώτερους σκοπούς. Έχουν όρια στις σχέσεις τους και θεωρούν ότι η αλήθεια είναι ο μονόδρομος για την επιτυχία και για το βάθος σχέσεων. Δεν υποκρίνονται και προτεραιότητά τους είναι η ευθύτητα.

10. Στοργικοί

Οι εξαιρετικοί άνθρωποι ξέρουν ότι πρέπει να αγαπούν τον εαυτό τους για να δώσουν αγάπη στους άλλους. Είναι θερμοί προς τους άλλους και καλοί με τον εαυτό τους. Κάνουν τα πάντα για να βοηθήσουν σε γονικό αλλά και επαγγελματικό επίπεδο. Χρησιμοποιούν την αγάπη για πειθαρχία και όρια όπου χρειάζεται. Μπορεί να χρειαστεί να στερήσουν την αγάπη τους ή να θέσουν όρια γύρω της. Ξέρουν ότι πρέπει να προστατεύσουν την καρδιά τους και να βάλουν τον εαυτό τους πρώτο όταν μια κατάσταση είναι αρνητική.

Από τις εμπειρίες της ζωής ξέρουν ότι μπορεί να κρατήσουν κάποιους στην καρδιά τους αλλά όχι απαραίτητα και στη ζωή τους.

]]>

Μετάβαση στο περιεχόμενο