Σχέσεις

10 φράσεις που υπονομεύουν μία συζήτηση!

Οι χειρότεροι τρόποι έναρξης μιας συζήτησης έχουν κάτι κοινό. Μπορούμε να σταματήσουμε αυτές τις επικοινωνιακές παγίδες πριν προκαλέσουν αρνητικά συναισθήματα και υπονομεύσουν τον διάλογο. 

1. Πρέπει να μιλήσουμε. Σοβαρά.

2. Κάθεσαι;

3. Κατά την ταπεινή μου άποψη…

4. Χωρίς διάθεση να σε προσβάλω…

5. Κοίτα, είναι κάτι που πρέπει να μάθεις…

6. Σε προειδοποιώ, δεν θα σου αρέσει αυτό που θα πω…

7. Απλώς είμαι ειλικρινής.

8. Είμαι ο μόνος που έχω το θάρρος να σου πω τι λένε πίσω από την πλάτη σου.

9. Με όλο τον σεβασμό…

10. Σκεφτόμουν κάτι που είπες για μένα πριν καιρό, και ενώ μπορεί να μην το θυμάσαι, με ενοχλεί από τότε.

Αυτοί είναι οι 10 χειρότεροι τρόποι για να ξεκινήσετε μια συζήτηση. Φράσεις που έχουν γίνει πια κλισέ, εκφέρονται συνήθως με μια δόση αναισθησίας ή ακόμα και συγκαλυμμένης ευχαρίστησης και έχουν ως αποτέλεσμα να κλείνουν αντί να ανοίγουν τα αυτιά και τη διάθεση των συνομιλητών.

*μη ξεχάσεις να κάνεις ένα Like στη σελίδα μας στο  facebook juniorsclub.gr —>ΕΔΩ

Θέλετε να προκαλέσετε άγχος στον ακροατή σας;

Με έναν συγκαταβατικό τόνο στη φωνή, αρχίστε με τη φράση Όχι ότι με αφορά, αλλά… και δείτε τον να χλομιάζει.

Οι ναρκισσιστές είναι ειδικοί σε αυτές τις εκφράσεις, αλλά και οι χειριστικοί τύποι χρησιμοποιούν πολύ αυτά τα ρητορικά όπλα. Μια κουβέντα που ξεκίνησε με τη φράση Μην το πάρεις προσωπικά… ποτέ δεν μας έκανε να νιώσουμε καλύτερα, ενώ όποιος λανθασμένα πιστεύει ότι μουρμουρίζοντας Μάλλον δεν θα έπρεπε να σου το πω αυτό… θα έρθει πιο κοντά με τον συνομιλητή του, κάνει μια επικίνδυνη επιλογή.

Ο άνθρωπος που ψιθυρίζει στο αυτί σας μια φήμη ή μια άσχημη γνώμη που θα σας στενοχωρήσει, ειδικά αν είναι κάτι που δεν μπορείτε να αλλάξετε, μάλλον δεν είναι φίλος. Προσέξτε τους ανθρώπους που σας δίνουν λαθραίες πληροφορίες και εξετάστε τα κίνητρά τους. Επίσης, έχετε τον νου σας για εκείνους που ξεκινούν μια συζήτηση με τρόπους που βασίζονται σε άσχημα νέα των άλλων, όπως Μάντεψε ποιος πέθανε.

Πώς μπορείτε να σταματήσετε αυτά τα συνομιλιακά σαμποτάζ, αυτά τα σχόλια που είναι σχεδόν μικροεπιθέσεις μεταμφιεσμένες σε ευκαιρία για κοινωνικοποίηση, πριν οδηγήσουν σε άσχημες συναισθηματικές εκρήξεις;  Ίσως σκεφτείτε να πάρετε πίσω τον έλεγχο από το άτομο που θέλει να σας τον κλέψει, ακόμα κι αν δεν φαίνεται να το συνειδητοποιεί. Μπορείτε να πάρετε τα ηνία του διαλόγου, λέγοντας κάτι απλό και άμεσο όπως Μπορούμε να μπούμε στην ουσία; Μου προκαλείς εκνευρισμό.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

πηγή

 

Πώς οι διακοπές μπορούν να ωφελήσουν ή να βλάψουν μια σχέση;

7 συνήθειες των ζευγαριών που θα ζήλευε κάθε εργένης!

Μετάβαση στο περιεχόμενο